Přejít na obsah

Pretočený pás - videl to dakto?


PaveloSK

Doporučené příspěvky

Po vybratí údajne pokazeného pásu a po menšom prestriekaní WDčkom sa mechanizmus navíjania evidentne opravil. Nešlo to ako "za mlada" ale trocha to fungovalo, tak som to chcel vyskúšat v praxi ale EJHA - pás nejde dať naspäť, lebo ten plastový kúsok, ktorý sa šróbuje do B stĺpiku je evidentne zle pretočený na páse. Pozeral som na to ako blbec, stále mi to pripomínalo takú logickú hádanku, kde vysvetlenie je úplne jednoduché, len to človek nevidí.

Nakoniec ma to dožralo, tak som za pár šúp kúpil druhý pás a porovnal som to s mojím a fakt je pretočený. Viď foto na konci. Nerozumiem, ako sa to mohlo stať - žeby pri tom, ako som prevliekal cez tie prepážky v B stĺpiku? Ale to mi príde ako blbosť, lebo keď som chcel ten plast otočiť na tom páse späť do správnej pozície, tak to vôbec nešlo.

Pripájam fotku, zamerajte pohľady na tú plastovú vec v strede. Môj (tj ten pretočený ) je dolný, ten fungujúci je horný.

080320121600.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten pás v tom oku opravdu přetočit jde a jde zase pak vrátit zpátky. Kdysi jsem se s tím pral na tátově O1, kde se to přetočilo při "normálním" používání. Chce to pevné nervy a využití toho širšího prostoru na krajích oka. Snaž se pás jakoby přeložit na půl a pak oko posunout.

Editováno: , autor: rkonf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jde to, naprosto normálně, prostě se musí pás podélně šikmo přeložit a celé to přeložené místo protáhnout tím "vokem" - podobné problémy jsem řešil už na rodičovské šáde, kde ještě ani zdaleka nebyly samonavíjecí pásy, ale neustálým "šúcháním" se tu a tam prostě přetočily. Fotřík už si chystal kudlu, že to ušmikne, já si dal 10 minut práce a bylo to. Pomocníkem k nezaplacení je přitom obyčejný MÝDLO - pás je potřeba namazat něčím, co není vůči pletenině pásu agresívní, co nepoškodí oděvy, když to na pásu případně zůstane a co přitom ulehčí proklouznutí toho pásu okem. Mýdlo je nejideálnější...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera som si k tomu večer sadol, popral som sa s tým trochu a fakt to šlo holými rukami. Najprv to v tom okrajovom oku preložiť, pretiahnut dostredu a v tom strednom výbežku potom dokončiť to otočenie. Robota nie moc príjemna ale pomohol som si pomocnými slovami ako ko.., ku.. či pi.. a nakoniec sa podarilo.

Tak či onak pás sa navíja dosť slabo, čize tam dám ten druhý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Zdravím, taky se nám podařilo ve fabii přetočit pás, a to snad na třikrát(neptejete se mě jak se to povedlo, sám to netušim vůbec  :kol-32: ). Je prakticky nepoužitelnej, ani se vůbec nenavíjí(především v zimě-v létě to bylo ještě dobrý, když byl přetočenej pouze jednou). Ve škodovce nám řekli cenu kolem 6 tisíc. Jde mi o dvě věci...dá se s tím projít na stk(upřímně ani nevim jestli to tam nějak důkladněji kontrolují)? A za druhý...řekli nám, že bude nejspíš potřeba vyndat sedačka, myslíte, že to je ve schopnostech normálního člověka s určitým nařádím nějak se s tím popasovat sám, nebo je lepší to dát do škodovky? Přijmu veškeré rady a názory, co si o tom myslíte. 

 Díky moc 

 

Pardon, netušim jak tu dát obrázky, aby byly na výšku.

post-98548-0-62262500-1457626995_thumb.j

post-98548-0-50292000-1457627032_thumb.j

Editováno: , autor: Ne Dy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Na stk zkoušejí zda se pás navíjí a jestli se při škubnutí pás zasekne, takže předpokládám že by to mohl být potenciální problém. Jinak co se týče výměny, pokud seš alespoň trošku manuálně zručný tak není problém tu výměnu provést sám. Cena samotného bezp. pásu se pohybuje max do 2500kč a vystačíš si se šroubovákem a 17 klíčem/ráčnou a sedačku není třeba vůbec dávat ven z auta. Ale nejdřív bych to zkusil asi rozebrat a zkusit přetočit pás, jestli to nebude fungovat. Ale jinak je postup je cca takovýto:

 

1. sundání krytky držáku bezp. pásu nahoře na sloupku + povolení šroubu 17

2. sundání bílého plastu b sloupku

3. sundání černého plastu na b sloupku

4. sundání spodního plastu (prahy) na podlaze

5. pak tam je na B sloupku ještě kus železa co vede ten pás, je připevněný 2 křížovýma šroubama

6. v tuto chvíli už je vidět mechanismus pásu a stačí jen povolit další 2 šrouby 17, jeden na mechanismu pásu a druhý na konci pásu

 

Takže shrnutí, je třeba sundat 3 plasty a povolit 3 šrouby, a montáž v opačném pořadí

 

Dej vědět jak to dopadlo.

Editováno: , autor: Terenius
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak plasty jsou dole...ale na tech dvou 17 dole jsem skoncil. Na ten co drzi navijec se da jeste jakz takz dostat mit nakou aku pistoli,ale ten dolni co drzi pas zespoda,tam neni absolutne misto,tak nevim co s tim ted. A pas je fakt hotovej,tkze bude potreba novej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak poslední edit....dolní 17 je dole, ted jeste sundat tu horní, pokusim se ještě zejtra..samozrejme s lepsim nářadím  :wacko:  objednám pás nejspíš ze skoda dily. Mohl bys mi prosim te ještě řict, jakej je rozdíl mezi tímto: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6y0857702ahcp-bezpecnostni-pas-predni-pravy-oe-7295.html

a timhle?  http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6y0857702bhcp-bezpecnostni-pas-predni-pravy-oe-5805.html

Cenově to je stejný prakticky, a u toho druhýho je navíc napsáno akorát "s omezovačem síly". 

Editováno: , autor: Ne Dy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hledal jsem a nenašel jsem, pokud máte nějakej novej pás za rozumný peníze, sem s ním. Beru to tak, že tady mám 99,9% šanci, že tenhle bude novej a neporušenej a mám moznost si to osobne vyzvednout, a ne pres zadnou postu nebo podobnou krabicovou metodu.

Použitej určitě ne, díky, se zdraví spolujezdcu nebudu hazardovat, nerad bych nekoho vedle sebe zhuntoval, i kdyz se mi nic tkovyho nikdy nestalo, nahoda je blbec. Takže chapu vase namitky, ale nejakou rozumnou nabidku na novej pas jsem nenasel, tak jsem vzal tenhle, i kdyz není nejlevnejsi. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak poslední edit....dolní 17 je dole, ted jeste sundat tu horní, pokusim se ještě zejtra..samozrejme s lepsim nářadím :wacko: objednám pás nejspíš ze skoda dily. Mohl bys mi prosim te ještě řict, jakej je rozdíl mezi tímto: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6y0857702ahcp-bezpecnostni-pas-predni-pravy-oe-7295.html

a timhle? http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6y0857702bhcp-bezpecnostni-pas-predni-pravy-oe-5805.html

Cenově to je stejný prakticky, a u toho druhýho je navíc napsáno akorát "s omezovačem síly".

Na tom puvodním máš kód, vybral bych identický s tím co máš.

A k výše uvedeným příspěvkům, ano samozřejmě jsou i levnější varianty, ale 2600 mi nepříjde zas tak moc za věc co zachraňuje životy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...