Přejít na obsah

Koupě Octavie II

Lancelot

Doporučené příspěvky

obrazne receno, pokud si to nepochopil tak si tutan. Jako objednavat si auto a ani nevedet jakej motor si vybrat... Navic kdyz si uz chtel setrit, tak si mel zacit u vybavy a vzit Ambientku s paketem plus a hotovo. Ty sis tam nahazel dalsi pi*ovinky jako asistent rozjezdu, vsechna okna v el.,MDI, couvaci senzory,zadni sterac, koberce, dalsi 4 repro atd... jen to co jsem vyjmenoval uděla navic 26 000 peněz...

Dle mě je lepsi "holobyt" (jako ze ambientka holobyt neni, ale to je jedno) s dobrym motorem, nez auto s milionem vyfikundaci a serepetiček, ale s motorem s kterym nejsem spokojen...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MR 2005-2006 neměl 1.8 TSI, takze tam si muze vybirat pouze z 1.4 MPI 55kW, 1.6 MPI 75kW, 1.6 FSI 85kW a 2.0 FSI 110kW. MR2006 pak byla uz i RS takze jeste 2.0 TFSI

Ja bych sel do benzinu a podle stavu a najetych km a ceny bych volil mezi slabsim a silnejsim FSI, nic jineho bych asi nebral

Odkaz ke komentáři

Myslím že jsou Ti schopni dát max. 15-20%...

No rekl bych ze tohle uz je docela prehnane... Standardne je 8% (tech 6% je fakt malo), da se celkem v poho dostat na 10%, co je nad deset uz bych bral jako hodne slusny vysledek. Samozrejme mluvim o autu na objednavku, na skladovky to bude nejspis vic.

Odkaz ke komentáři

pokud benzín asi bych v dnešní době zapomněl na mpi a vybíral mezi tsi motory. pak je otázkou jaký je cenový rozdíl mezi 1,4 a 1,8, spotřebou. povinko je stejné což je velký plus

pod 30t km ročně asi nemá smysl kupovat naftu, při dnešních cenách nafta benzín a pořizovací ceně nového auta nafta, benzín už tolik výhod pro naftu při malém nájezdu km ročně není

Odkaz ke komentáři

To co vim od známých,tak každej těch 50.000kč vždy dolu dostal....to beru samozřejmě v případě koupě 1ks.......já že jsem vždy obměnoval min.dvě auta najednou+ještě na Jarově kde jsem kupoval auta léta,tak já jsem vždy dostal min.100.000kč dolu....v případě dvou OII-Combi 1.9TDI-DSG mi tehdy sundal 130.000kč.

Odkaz ke komentáři

No, chapu, ze napr. u RS s nejakou vybavou, ktere vychazi na nejakych 800 000 KC dela 6% sleva nejakych 48 000 KC a u auta za polovicni cenu to dela jen 24 000 KC, tak si muzou dovolit na levnejsi auto dat slevu 10% a penezne to vychazi skoro stejne, ale prece snad(?) maji nejaky procentualni zisk z auta, takze by melo jim byt jedno jestli daji slevu 10% na levnejsi nebo na drazsi auto. jsou na tom furt stejne

Odkaz ke komentáři

Ahojte, předem přiznávám, že jsem tady nový, ale snad jsem se trefil do správného tématu :-)

Včera jsem si objednal novou Octavii s motorem 1,4 TSI. Ale trošku (teda dost) mě šokoval prodejce - těch motorů je prý nedostatek, takže dodací lhůta je 5 a více měsíců. Neslyšel/nečetl jste o tom někdo něco? Když jsem volal do jiných salonů, tak o této informaci nic neví (ale taky přiznali, že nikdo z nich poslední dobou objednávku na auto s tímto motorem nedělal).

Odkaz ke komentáři

5 mesicu to je ale dobra blbost ... to uz Ford ma rychlejsi dodaci lhuty :smich:

Standardni dodaci doba se pohybuje kolem 6ti tydnu. Rekl bych ze ten prodejce delal na tenhle motor prvni nabidku a nevi ktera bije.

Ten prodejce mně ukazoval přímo v jejich systému napojeném na Škodovku, že tam má jeden klient objednanou stejnou Octavii a Škodovka mu změnila termín dodání na "neznámý". Je pravda, bylo to v Polsku... ale to je snad jedno. Takže fakt mám obavy, že s tím termínem dodání by mohl být problém :(

Odkaz ke komentáři

Taky pridam mou zkusenost.

Chystam se koupit OII RS, pokud mozno zlutou (muze byt i modra), ale chtel bych kratkou + nejakou tu priplatkovou vybavu.

Myslim, ze vcera nebo mozna ve Stredu se na internetu objevila OII RS, modra, ale v kombiku, vybava uplne maximalni (jako sound system, vyhr. sedacky, nezavisle topeni, el. stresni okno, atd ...). Presto, ze jsem kombika puvodne nechtel, tak se mi zacal v te modre libit.

Asi nastesti je autobazar ode me nejakych 150 km daleko a tak jsem si vyzadal po telefonu VIN kod.

Auto je dovoz z nemecka, pry najeto 93 000 KM, RV 2006, po prvnim majiteli, nikdy nebourano (pisou) a cena 339 900 KC.

Protoze se mi cena nejak nezda, vrtalo mi hlavou co s tim muze byt. Bud mnohem vice najetych KM a nebo bouracka.

Po telefonu jsem se ptal na servisku a rekli mi, ze ji zatim nemaji, ale prodejce ji doda.. Tohle pridalo na me neduverivosti a tak jsem

zasel s VIN kodem do skodovky a tam se me zeptali: dovoz z nemecka ? Rikam ano.

A kolik to ma mit najeto ? Rikam neco pres 93 000 KM ... Prodavac se pousmal a rika: No, posledni servis byl v Unoru a auto melo neco pres 180 000 KM !

Ale bohuzel vam nereknu co vse se s nim delalo, protoze nemecky neumim...

Takze moje podezreni se potvrdilo a nedivil bych se, kdyby uz byla i havarovana

Editováno: , autor: kully
Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny.

Toto je sice můj první příspěvek, ale už několik týdnů tady sjíždím všechny témata, protože si chci koupit jetou O2 :) (bohužel na novou nemám :(:(:(:( ).

Chci investovat cca 300 tis a tak jsem se poohlížel po roce 2006.

Ale na co jsem narazil v jednom nejmenovaném bazaru v O-va (nebyly to AAA, tam jsem v životě ani nezavítal, ale bazar, který (údajně) prodává zánovní auta), tak to jsem zůstal hledět. Brácha u nich kupoval jetou F1 a úplně bez problémů, korektní jednání, spokojenost.

Mají v nabídce O2 r. 06, 2.0 TDI ve slušné výbavě. Prý po leasingu, najeto 80.000km, což dokládají servisní knížkou (serviska souhlasila, bez jakýchkoliv jevu trhání, kopírování apod.). Byl jsem rozhodnut, že ji beru.

Na základě zmínek několika z Vás, kdy se zmiňujete o výpisu servisní historie v autosalonech jsem nelenil a vyfotil si VIN za čelním sklem a vydal jsem se do autosalonu. Tam mi ochotně vyjeli historii a jaké bylo mé překvapení: autu chybělo rovných 100.000 km. Auto nemělo dělané ani servisní prohlídky, respektive jen opravy (výměna čelního skla, různých pojistek, kompresoru klima apod.).

Tímto se chci jen pozastavit nad tím, že člověk nemůže věřit ani servisní knížce, která je přiložena u auta a musí se prověřovat, prověřovat a zase prověřovat.

Na závěr díky za spoustu přínosných info i pro lidi, kteří teprve zvažují koupi ojetých O2 (pro mě nejlepšího auta ve své třídě) - jezdím služební Opel ASTRA H v kombu, motor 1.6 85kW s úpravou sport, ale řeknu Vám, že se musím hodně snažit, abych držel krok s O2 1.9TDI (při průměrné spotřebě 9l)

čau,napiš pls jmeno bazaru,aspon pro ostatni co se tam třeba chystaji a ani o tom netuší,nebo když tak SZ.dík Pavel

Odkaz ke komentáři

Včera jsem si objednal novou Octavii s motorem 1,4 TSI. Ale trošku (teda dost) mě šokoval prodejce - těch motorů je prý nedostatek, takže dodací lhůta je 5 a více měsíců.

Ja som objednal 1,4 TSI este v marci. Po objednavke mi predajca povedal ze vozidlo bude dodane v 20.tyzdni. O par dni mi volal, ze tych motorov je nedostatok a ze termin je zatial neznamy. Prislo mi to vhod pretoze som aspon urobil este par zmien v objednavke. Ale veru, zatial netusim kedy to vozidlo bude.

Odkaz ke komentáři

Ja som objednal 1,4 TSI este v marci. Po objednavke mi predajca povedal ze vozidlo bude dodane v 20.tyzdni. O par dni mi volal, ze tych motorov je nedostatok a ze termin je zatial neznamy. Prislo mi to vhod pretoze som aspon urobil este par zmien v objednavke. Ale veru, zatial netusim kedy to vozidlo bude.

Díky za info. To jsi objednával na Slovensku nebo v Polsku nebo jinde? Takže vidím, že ten prodejce nekecal. Taky mně ukazoval objednávku někdy z března, ve které mu Škodovka termín dodání změnila na "neznámý". Fakt dobrej přístup Škodovky k zákazníkům.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...