Přejít na obsah

Nádrž FI-1.9 tdi


Doporučené příspěvky

Pokud jsem to vložil do špatné sekce-omlouvám se.

Potřeboval bych radu jak rozpojit nalévací hrdlo od nádrže.Při nalévání nafty z kanystru mě tam spadlo sítko a nyní při tankování mám problém-10 litrů tankuju půl hodiny,protože to sítko tomu brání.Drátem jsem to dělal,ale bez úspěchu.Děkuji za každou radu jak to rozhodit.Jen doufám,že nebude třeba sundat celou nádrž.Ještě jsem to chtěl testnout po vyndání čerpadla z nádrže,ale to také nejde,protože je tam při vtoku nějaká mřížka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vytáhneš tahem v ose na levé straně ten zaklapávací čudl pro venkovní víčko, pod tím je šroubek - ten ven a měla by jít vytáhnout celá ta gumová část.

ale nejsem si jist, jestli ti to pomůže, protože díru tím extra moc nezvětšíš.

Editováno: , autor: boobika
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak po včerejšku vím,že musí nádrž dolů,makalo se na tom celej den a nic.Nalévací trubka je navařena na nádrž a v ní je zpětnej ventil,tedy kulička na pružině,takže se to tamtudy ven nedostane.Dlouhej drát také nejde.

Děkuji za pomoc,ale čeká mě to nejhorší co jsem myslel-vše dolů.

Opraveno,nakonec se říznulo 10 cm od nádrže,sítko vytaženo a nakonec se to spojilo hadicí a sponou.Hadice byla i na mé 120,takže si myslím,že bude vše držet.

Editováno: , autor: bobo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravym, mám možná hloupý dotaz ale nenašel jsem na něj nikde odpověď. Dá se nafta čerpat z kanystru do nádrže čerpadlem z odstřikovačů? Nemůže se třeba vznítit? V čerpadle je kartáčový motorek, který jiskří, je tedy až za ucpávkou tak že se k němu nafta nedostane ale i tak mám obavy. Děkuji za každou dobrou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zalezi kolko toho chces cerpat. Keby to cerpadlo, motorcek bol ponoreny v nafte, nemal by byt problem, kedze by nemal pristup vzduchu. Aj benzinove cerpadla v nadrzi byvaju bezne ponorene, chladene palivom a bez problemu. Osobne, by som to nerobil, nakolko to precerpanie trva pomerne dlho. Cerpat 20 litrov 15 minut je podla mna dlho. Co tak vyuzit geavitaciu, hrubsiu hadicu a svoju hubu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten blbec, co to nazval "trkačem", zcela zjevně vůbec nevěděl, co to TRKAČ je. Tohle je jednoduchá zpětná klapka zabraňující vytečení kapaliny z ponořený hadice, kdežto trkač pracuje na úplně jiným principu (inverzní Venturiho princip - nárůst tlaku v prudce zastavené předtím rychle proudící kapalině) - využívá energii už proudící vody z nějakýho spádu k vyčerpání její části do vyšší polohy. Viz třeba Wikipedia: http://cs.wikipedia.org/wiki/Trkač , http://mve.energetika.cz/jineturbiny/trkac.htm , http://pterodactylus.cz/trkac2006.php ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...