Přejít na obsah

Columbus - aktualizace map


Doporučené příspěvky

Dobrý den ,

 

jsem zcela nový na foru.Potřeboval bych nahrát aktualizace do columbuse / během jízdy mne to opakovaně restartuje/ a hlásí chyba sd karty opakovaně ve škoda servisu se dávali nové aktualizace ale po čase se chyba trvale opakuje. /Doporučte mne prosím někoho kdy by to uměl opravit nejlépe v Praze a kolik by to mohlo stát. Děkuji.    OKDIA  tel 774412429 , okdiapraha@gmail.com

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem,

 

povedl se mi update myho Columbusu z 2680 na fw 4020, vys jsem radsi nesel, ptz mam verzi 3T0 035 680B a nemohl jsem sehnat nejakou kde bych si byl vedom ze to pujde. Konecne se mi povedly nahrat mapy V10 Easr Europe pres SD kartu, takze dobry.

 

Kazdopadne, jediny co me prestalo fungovat je ovladani hlasitosti na volantu. Nevi nekdo , jak bych to mohl vyresit? Ostatni ovladani (preskakovani skladeb atd.) na volantu funguje, jen ta hlasitost ne.

 

Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahoj chlapi.

 

Jsem tu nový a tak bych na Vás měl prosbu. Koupil jsem Superba II combi s Columbusem, rok 2010 a nikdy nebyly aktualizované mapy - si myslim - a tak bych se chtěl zeptat, jakým způsobem je aktualizovat a kde by se dali stáhnout. Nejspíš je mám nahrané na kartě, jelikož je tam vložena. Puštění filmu jsem si už odblokoval dle návodu z těchto stránek a tak bych prosím o radu, jak na to. A ještě mě napadá, co se dá - nejspíš softwarově - upravit, aby fungovalo? Třeba hlasové ovládání, bluetooth, příjem TV asi ne, na to bude asi potřeba i nějaký hardware...??? Děkuju moc za info a hezký den všem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím pánové . .mám dotaz a nikde to tu nemohu najít... mám superb II s columbusem rv. 2010, bluetooth s telefonem mi funguje normálně a teď po třech letech používání mě napadlo streamovat přes BT . .jenže to nejde . .předpokládám že mám starý software  . .samozřejmě i mapy by se hodily aktualizovat. Jde vůbec streamování přes bt . . na columbusovi? Je tu někdo kdo to třeba v okolí Prahy dělá . .kolik to stojí..? Nechce se mi jezdit do škodovky . .přijde mi že tomu rozumí míň než já . .a to je to co říct (pokus o vtip) díky za rady. 

 

Kuba

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

aha . .hmm . .to je bezva . .to se asi nevyplatí . .takže další možnost je to pustit přes aux vstup...je to tak...? Každopádně nějaký kontakt s dobrými referencemi na přehrání SW a map v okolí Prahy by taky bodnul :-) Zkoušel jsem ráno podržet 10.sec. setup, ale dostal jsem se jen do menu FM a AM . .takže to mám bloklé..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

možná turistickou . .auto nechat doma  :-) ne ted doopravdy . .streamování hudby není asi pro mě alfa a omega . .jen mě to prostě zase po delším čase napadlo . .obzvášt když v sekci media vidím ikonku bluetooth . .myslel jsem že to bude jen softwarem . . nemám ponětí kolik ten lepší modul stojí i s instalací . .a zase aby kvůli tomu někdo rozvrtával interiér . .nevím . .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 6 měsíců později...

Zkušel jsem zjistit verzi map i HW u mého Columbusu, auto z roku 2010, Columbus po krádeži v roce 2012 vyměněn v rámci pojištění. Překvapilo mě, že nemohu použít tlačítko SETUP pro zjištění verzí, jak píšete na začátku vlákna. Zobrazuje se mi jen FM a AM. Asi dělám něco špatně, ale nevím co. Poradíte?

V současnosti je aktuální verze V13 nebo nějaká novější...?

Děkuji

Editováno: , autor: Almazek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm... a aktivují mi ho v servise nebo si ho mohu aktivovat nějak sám? Těm co to jde, ti tedy požádali o aktivování nebo jak to je? Asi hloupý dotaz... Ale užil bych to vědět....

Další možná hloupý dotaz: Prodávají se mapy stále na DVD, nebo se už stahují nějak centrálně pro konkrétní typ přístroje. Ptám se, protože uvažuji, že bych nyní koupil jednu verzi (třeba West) a po letech třeba zase East (Čechy jsou uprostřed obou) a v případě potřeby bych tu starší používal na DVD, když bych se potuloval po státech mimo aktuální verzi...

 Nebo je v případě zakoupení opět možné žádat po 3 roky update, jako v případě koupě nového.... (slyšel jsem, že u nového auta je upgradují)

 

Měl jsem iluzorní představu, že by mi nahráli v servisu verzi z roku 2013 (r.v. auta je 2010), ale to mi řekli, že už nejde, protože nikde ty DVD u sebe nemají a je možné koupit jen aktuální verze a "myslí si", že se stahují přímo pro konkrétní typ vozu/columbuse, aby se pak s jedním DVD neobešlo celé město.... Tohle byl názor technika na dílně, oficiálně jsem se na to u prodejce v servisu nezeptal, protože jsem pak už musel odjet....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, měl jsem Columba na vyčištění a když jsem ho dal zpět do auta tak po vložení instalačky map na mě vykoukla tahle obrazivka. Nevím co s tím ....

 

http://skodahome.hanyx.eu/columbus.jpg

 

 

Tak jsem na to přišel .... měl jsem tam nastavený čas na 1.1.1974 :D

Editováno: , autor: Hanys.cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

akurat nahadzujem novsi FW, mal som 4120 a davam 5238 Update by josi VIM+Testmode integrated. zatial prebieha aktualizacia, aj ked asi 3-4 krat mi vyhadzovalo presne tu hlasku co Hanys.cz.

skusal som to viac krat az nakoniec mi to zobralo a prebieha zatial update.

potom skusam nahodit nove mapy V13.

 

edit1: tak asi to bolo tym klucom v zapalovani, lebo asi po tretom pokuse mi napadlo, ze sa pisalo niekde, ze mam vytiahnut kluc, tak som to spravil a update uz bezi v poho.

inac existuje nejaky changelog medzi jednotlivymi verziami toho FW? lebo akurat co som si vsimol ked som prvy krat updatoval z nejakeho stareho povodneho na tu 4120, tak mi tam pribudla moznost zobrazenia radiotextu pri radiach, celkom dobra ficurka. ale teraz pri update na tu 5238 netusim co je ine.

 

edit2: tak som nasiel nejaky changelog pra tu verziu 5238 - http://www.my-gti.com/3869/volkswagen-rns-510-firmware-upgrade-to-version-5238

 

edit3: update uspesne prebehol bez dalsich komplikacii, akurat mapy nie a nie nahodit, asi zle vypalene DVD. musim skusit vypalit cez iny SW, pretoze ked dam starsie DVD s mapami V10 tak hned uklada.

Editováno: , autor: matelkoxxl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...