Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ja mam okourene vyfuky taky, voda mi tece po nastartovani studeneho motoru z vyfuku taky dost, ale olej mi to nezere vubec. Myslim, ze tyhle dve veci se spotrebou oleje nesouvisi.

jsem na tom úplně stejně jako ty...výfuky pěkně černý,ale spotřeba oleje minimum

Vloženo

jsem na tom úplně stejně jako ty...výfuky pěkně černý,ale spotřeba oleje minimum

U motorů TSI jsou výfuky černé i když nežerou olej. Není to závada, ale vlastnost.

Vloženo

Nemáte někdo zkušenost ohledně spotřeby oleje třeba se změnou jeho značky (výrobce) ? Je to asi blbost, ale menší úbytek mám taky a je zajímavý, že vždy až po nějaké době cca 3 tkm. Do té doby se po výměně oleje vždy drží na horní rysce a teprve pak se začne trochu ztrácet. Používám Castrol 5W40.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Díky suri za odpověď. Bohužel nevím co mi tam servis nalil, protože štítek do motoru nenalepili a na faktuře jsem pouze našel Professional 5W40 sud. Příští výměnu si lépe pohlídám.

• o 4 týdny později...
Vloženo

Nebyl jsem zvykly u zadneho auta dolevat olej. Nejvic me stve, ze prechodem na pevny servisni interval se deaktivuje upozorneni na nedostatek oleje. V servisu mi to nerekli a v navodu jsem to nenasel.

To jako fakt? Jak jsi na to přišel?

Vloženo

Právě se ptám, jak na to přišel, protože ono to hlásí opravdu velmi nízkou hladinu oleje. A nezdá se mi, že by to bylo navázáno na prodloužený interval.

I když u toho 15 by logicky nemělo dojít k tak velkému úbytku oleje, jenže to je právě to, nemělo... Což u 1.8 TSI asi bude problém, u 2.0 TDI třeba ne, tam olej nemizí vůbec.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Zdravím Pánové,koupil jsem z bazaru SII 2010,elegance s DSG,po několika týdnech ježdění jsem zjistil ubytek 1l oleje na 300KM,potvrzené kontrolkou stavu hladiny oleje.Po vylučovacích pokusech a tohoto nepostradatelného fora,jsem si uvědomil,že jsou,asi špatné pístní kroužky,je mezi Vámi frajer,co to umí rozebrat a dát dohromady ??? 

Vloženo

Kroužky, nebo přeskočený řetěz o nějaký zub..

já s tím jezdil před smrtí se spotřebou cca 1l/400km..

pak bylo zjištěno, že napínák nedopnul řetěz, přeskočilo to o pár zubů a motor ko...

Vloženo

Motosman:Bazar-skrytá vada,odpověd byla,že kupuji ojeté auto s vyšší kouřivostí (pozor,ale za tím výfukem se nevalý dým) a motor,potřebuje servis nad běžnou údržbu...

Vloženo

Pokud nastal tento problém měnila se na záruku celá sada, která obsahovala inovované písty, kroužky a ojnice. Pokud je řádně vedená servisní kniha zkus navštívit značkový servis ať podá žádost o individuální kulanci u výrobce. Za  zkoušku nic nedáš. Pokud tam dáš jen kroužky na chvíli to taky pomůže.

• o 4 týdny později...
Vloženo

Zdravím. Koupil jsem superba má nalítáno 140tkm a začal mi žrát olej. Chci se zeptat, jestli má cenu zkusit žádat škodovku o kulanci, když je auto dovezené, ale pravidelně servisované ve Škodovce? Díky za odpověď.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...