Přejít na obsah

Montáž zadních reproduktorů do RAPIDa


Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

A nezabudni, že pokiaľ nemáš po zatlačení tlačidla v ponuke voľbu FADE, tak si musíš dať cez diagnostiku  výstup do zadných reprákov zapnúť! Iba pripojením káblov do toho konektoru, funkciu ďalších dvoch kanálov, určite neaktivuješ.

Mně u domontování zadních repro (radio SWING) naskočil FADER automaticky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To: Milhausek aha, ale pokud to nebude mít vliv na funkci tak by to krom tohodle nemělo ničemu vadit ne? když by se to časem přes diagnostiku aktivovalo ručně


ještě jeden technický dotaz ...

pokud radio (swing) vypojím z té hlavní kostky a za nějakou dobu ho zase zapojím tak nezakoduje se?  
nebo tento druh radia nemá žádný  kód po odpojení akumulátoru a pod?

díky za odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 6 měsíců později...

Nema náhodou niekto schému zapojenia zadných reproduktorov?Potrebujem zistiť ake farebné označenie je pre plus a ake pre mínus?Treba niečo nakodovat ak vymením originálne zadné repro za basové s výškovým?dakujem za každú radu :-)

Amundsen +

Editováno: , autor: Fezoj07
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím všechny.... zadní repro od HT nainstalováno s kamarádem, dle návodu tady od vás a pak vlastních zkušeností bez problémů...dokonce jsme stihly i přípravu na subwoofer, celou kabeláž máme jen dopojit a usadit...ale už byl hlad a blížil se večer...ale i tak musím uznat že ted je zvuk 100 a 1....zdar a sílu všem kdo se na to chystá, bez jediného zlomení tupliku....:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Minulý týden jsem provedl montáž zadních repro které jsem si dle inspirace v tomto vlákně nechal poslat z HTCARu jako kompletní sadu včetně připravené kabeláže.

 

Obsah balení se oproti Mikliskově variantě z r.2014 asi nepatrně liší
 - středobasy:  5E0035411A
 - výškový repro: 1Z0035411B
 - nýty na přinýtování reproduktorů jsou 4,8x16 se zvětšenou hlavou (takže zástavba je možná asi i do Rapida s opancéřovanými dvečmi)
 - výškové reproduktory mají už z výroby připojovací konektor celkem elegantně obalený molitanem, což eliminuje případné klepání konektoru do tapecu nebo do plechu dveří a nemusí se tedy už dodatečně omotávat tak jak to musel dělat Miklísek)

 

Před akcí jsem pro jistotu nahlédl do DP,  přečetl si zde uvedený hezký Miklískův návod a rovněž návod dodávaný od HTCARu v rámci balení. A protože si oba dva návody trochu protiřečili, tak se podělím o své zkušenosti jak jsem to pořešil já (kdyby to chtěl náhodou někdo taky ještě zkusit).

 

Mechanická část šla celkem podle očekávání. Sundavání tapeců ze dveří šlo celkem dobře (možná proto, že bylo celkem teplo a umělá hmota byla docela poddajná) odtrhl jsem je z těch úchytek pouze rukama bez jakéhokoliv páčidla a přitom jsem ani jednu nezničil. Kromě pootočení toho zámku nas spodku dveří je před odtržením těch úchytek dobré (což btw. v návodu není uvedeno) předem odšroubovat ty dva šrouby kterými je ten tapec v místě madla přišroubovan ke dveřím. Kabely jsem vedl vpravo ve výdutí palubní desky nad kastlíkem spolujezdce a vlevo je přichytil k existujícímu svazku co vede u stěny nad pedály. Ttakže jsem za tím účelem dle návodu v DP demontoval i pravý a levý spodní panel A slouku a kastlík spolujezdce. Výškové reproduktory jsem na jejich pozici v tapecu bez problémů zafixoval třemi kapkami tavného lepidla. Středobasy se nýtují, a protože ty otvory v tom plastu toho límce reproduktoru jsou překvapivě docela dost velké, použil jsem pod nýty podložku.  

 

Co se týká elektrické části, tak v dodaném návodu od HTC mne trochu pobavilo, že v něm jsou použity Miklískovy instruktážní fotografie, ale doprovodný text s instrukcemi o zapojení vodičů dle jednotlivých barev je popsán v obou návodech naprosto opačně  (tj. dodaném návodu od HTCARu nekoresponduje text s doprovodnými obrázky). Já jsem použil podobné zapojení jako Miklísek - t.j. modře označený svazek vlevo, zeleně označený vpravo - protože mi to tak přišlo bližší s rozložením barev v originálním svazku. I když jsem propojil kabeláž na sloupku dveří tak aby barvy jednotlivých vodičů (č, čč) korespondovali, tak na konci jsem ještě pro jistotu provedl test polarity reproduktorů pomocí tužkové baterie, čímž jsem zjistil že "+" je na černém a "-" je na červeno-černém vodiči a podle toho jsem to zapojil do FAKRA (MOST) konektoru (t.j. obráceně, než to má Miklísek)

 

Diagnostika: Nakonec je dobré projet auto dignostikou, protože i když vám začnou ty zadní repra nejspíše hned hrát (tak jako hráli mne) tak rádio v diagnostice stejně hlásí chyby okruhu zadních repro.

 

Poslední větší výzvou pak bylo vrátit pravý spodní kryt A sloupku na své místo, ale po mírném boji s umělou hmotou dle návodu vyčteného v DP se to nakonec taky podařilo :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S těma fotkama to není divné, já je HTcaru povolil použít, protože mě poslali s velkou slevou reproduktory a svazky a přibližný návod, jak to zapojit a já to pro ně poprvé zapojil v reálném autě. V té době to totiž neměli a já byl jejich prvním zájemcem. Dokonce jsem jim posílal VIN kolegy zde z fóra, co origo repro měl z výroby a oni si zjišťovali zapojení, kde co má být.

S tou polaritou, barvou kabelů a umístěním ve svorkovnici to může být, že to bylo jinak (teď jsem to naschval prověřoval a membrána skáče ven, ono by to nakonec ani tak dobře nehrálo, kdyby to bylo opačně), třeba se změnil od té doby typ reproduktoru, který to má teď obráceně. Proto třeba obrázky nesouhlasí s textem v jejich návodu.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@miklisek vím že tvoje návody jsou precizní, takže jsem si ani nemyslel, že by sis to zapojil nějak špatně nebo že kvůli mne hned poběžíš do auta to kontrolovat.

 

Jen jsem na základě zkušeností z té mé montáže chtěl sdělit dva takové dodatečné postřehy pro  všechny ostatní, kdo by se do toho někdy chtěli také pustit:

 - vyšroubovat ty dva šrouby v pod madlem, aby si při odstrojování ten tapec nezlomili

 - před finálním zapojením pinů raději zkontrolovat polaritu aby to pak při hraní nepožíralo basy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Omlouvám se že obnovuji starší téma

ale nemá někdo přesný tip konektorů které jsou použity v pruchodkách předních dveří? Jde mi o to že se chystám přední reproduktory (už dávno ne originální) napojit na zesilovač a radeji bych od zesilovače,pres dveře až k předním reproduktorum natáhl vodič vetšího průřezu dekuji předem za odpoveď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...