spartakcz Vloženo 11. Duben 2021 Sdílet Vloženo 11. Duben 2021 Ahoj, Škodovka má nyní akci na ALU kola Trius 6.0J x 17. Náhodou nemáte někdo foto na Octavii, jak kola v reálu vypadají? Uvažuji, že bych je koupil na zimu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 12. Duben 2021 Sdílet Vloženo 12. Duben 2021 @spartakcz 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spartakcz Vloženo 12. Duben 2021 Sdílet Vloženo 12. Duben 2021 @LukášCBR Díky za foto, tak jdu asi objednat a auto bude v zimě vypadat zase o něco lépe🙈 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 12. Duben 2021 Sdílet Vloženo 12. Duben 2021 (editace) @spartakczMyslím, že jsou to hezká kola a na zimu to bude určitě skvělá volba👍. Editováno: 12. Duben 2021, autor: LukášCBR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marian.marcin Vloženo 12. Duben 2021 Sdílet Vloženo 12. Duben 2021 Peknéééé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek Pastorek Vloženo 14. Duben 2021 Sdílet Vloženo 14. Duben 2021 Krásné jsou, jestli jich tím pádem nebude na zimu škoda. 😁 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spartakcz Vloženo 17. Duben 2021 Sdílet Vloženo 17. Duben 2021 No, ale jaký jiný na zimu. Řešil jsem dokola zda 16" nebo 17"...🙈 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 17. Duben 2021 Sdílet Vloženo 17. Duben 2021 16" (Star) ale teď už mám na zimu výše uvedené 17" Trius. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 22. Duben 2021 Sdílet Vloženo 22. Duben 2021 V 17. 4. 2021 na 10:12, spartakcz napsal: No, ale jaký jiný na zimu. Řešil jsem dokola zda 16" nebo 17"...🙈 K rozměru zimních pneu mám jeden postřeh, dlouho jsem jezdil 16"/205, která jsou do zimních (horských) podmínek pohodlnější s dostatkem trakce, při rychlejší jízdě po suché silnici je ale znát menší jistota podvozku. Teď mám sadu 18"/225, která je skvělá třeba i na dálnici při vyšší teplotě (+10° a víc), ale v umrzlém sněhu a kolejích se auto ovládá hůř. Takže i to je dobré při výběru zvážit. Kdybych bydlel na horách, asi bych větší kola nechtěl... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spartakcz Vloženo 27. Duben 2021 Sdílet Vloženo 27. Duben 2021 (editace) ... Editováno: 10. Srpen 2021, autor: spartakcz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ryzen Vloženo 27. Duben 2021 Sdílet Vloženo 27. Duben 2021 (editace) Jezdil jsem firemní O3 2.0 TDI DSG kola 225/45/17 alu Trius léto i zima. Jedny ALU, dvoje pneu - letní DUNLOP SPORTMAX, zimní CONTINENTAL (2 zimy) a super jízda v létě i v zimě. Jsem z Vysočiny - Doporučuji Editováno: 27. Duben 2021, autor: ryzen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 27. Duben 2021 Sdílet Vloženo 27. Duben 2021 před 3 hodinami, spartakcz napsal: Tak rozhodnuto - objednávám na zimu TRIUS17. Na léto mám DENOM17. Na hory moc nejezdím, tak snad guma 225/45/R17 nebude pro mě problém. Pokuď jsi seš jistý, že nebudeš v budoucnu potřebovat sněhové řetězy OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spartakcz Vloženo 7. Květen 2021 Sdílet Vloženo 7. Květen 2021 Nakonec jsem šel do ILIAS16, které jsou nyní u Škodovky v akci. A ohledem na případné použití sněhových řetězů... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koldas Vloženo 31. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2021 Ahoj, nebude se někdo zbavovat ALU kol 6jx16 ET48? Nebo nějaká akce? Bazos.cz a Sbazar.cz jsem prolezl celý. Za případné info díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BranoL Vloženo 8. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2021 Ahoj, riešim teraz disky na zimu. Neviete prečo je podľa príručky k autu dovolené použiť reťaze iba na diskoch R16 6J ET48 (napr. Škoda Tunga R16), lebo mám možnosť kúpiť Škoda Ilias R16 ktoré majú rozmer R16 6,5J ET46. Neverím tomu že by tam hrozilo poškodenie tlmiča od reťaze, ale fakt neviem lebo nemám si to kde overiť. Má niekto skúsenosti či sa dajú použiť reťaze aj na týchto diskoch? Ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ryzen Vloženo 11. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2021 Tak řetězy se snad dají použít na všech 16 tkách alu kolech co máš zapsaný v techničáku. Tuším, že i na ty užší 17 tky 205/50/17 nebo jak to je bys je nazul. Jen na 225/45/17 už řetězy nejdou. Určitě se tady o tom někde píše. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koldas Vloženo 18. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2021 Právě že nedají. Na 16 ky kola jdou použít pouze na 6J ET48 nebo ET 50. Teď jsem to řešil a známý ve škodovce mi to vyjel podle VIN. Nejde o tlumiče, ale o senzory... Nakonec jsem koupil STAR za 6K. Už jsou na autě a vypadají dobře. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ryzen Vloženo 10. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2021 No vždyť jo, v techničáku jsou právě zapsaný 6J ET 48 a ET 50, které jsou skoro všechny originální alu kola Ilias, Minoris, Alcatraz apod. a na ty řetězy jdou, přesně jak píšeš. Techničák z O3, kterou jsem v létě prodal. Jaký senzory máš na mysli ???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PropeThy Vloženo 30. leden 2022 Sdílet Vloženo 30. leden 2022 Pánové, dokážete mi poradit? Na léto jsem měl 17 Triusy s 225/45 pneu ale rád bych si je nechal na zimu. Jenže ve VTP nemám k těmto kolům možnost (M+S) zimní pneumatiky - bod 20-21. Jde to nějak vyřešit? Díky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 30. leden 2022 Sdílet Vloženo 30. leden 2022 (editace) Zimní pneu 225/45 samozřejmě v tomto rozměru použít můžeš - pouze na tento rozměr nemůžeš dát sněhové řetězy. Já sám mám také na zimu kola 17" Trius. Mám to v TP takto : Editováno: 30. leden 2022, autor: stanmar úprava textu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PropeThy Vloženo 30. leden 2022 Sdílet Vloženo 30. leden 2022 Děkuji za odpověď, nicméně jsem měl za to, že abych mohl použít zimní pneu, musí u rozměrů kol a pneu být nápis M+S. Tím je přeci označována zimní pneumatika. Když tam tato značka není, mělo by se tedy jednat jen o letní pneu. Jako rád se budu plést, jen mi to nejde do hlavy. Nebylo by jednodušší teda mít všechny rozměry bez teho M+S a brát to tak, že si majitel sám může zvolit, co chce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 30. leden 2022 Sdílet Vloženo 30. leden 2022 U všech rozměrů které jsou označeny M+S lze při jejich použití instalovat sněhové řetězy. U těch, které jsou bez tohoto označení nikoliv. Nejsem si úplně jistý, ale rozměry kde je M+S lze použít i pro letní, nebo univerzální pneumatiky. Zřejmě je to takto zapisováno, aby bylo naprosto jasné kde lze použít sněhové řetězy. A rychlostní index u zmiňovaného rozměru 225/45 R17 mám oproti TP o řád nižší ( tedy V) . 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PropeThy Vloženo 30. leden 2022 Sdílet Vloženo 30. leden 2022 Díky díky za objasnění. Takže máš na zimu pneu 225/45 R17 91V i když máš v VTP - W? To je dáno tím, že se u zimních pneu může použít rychlostní index o třídu níž? Ale u zimních pneu je i hodnota - H? Takže z hodnoty W můžu max na hodnotu V nebo až na hodnotu H? Vím, že se ptám jak blb ale hledal jsem tyto informace 2 dny na netu a nejsem z toho vůbec moudrý a rád bych to pochopil správně.... Dikec. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OpelInsi Vloženo 30. leden 2022 Sdílet Vloženo 30. leden 2022 Niekedy som mal na inom aute v TP zapísané niekoľko rozmerov ale len jedny mali M+S. Vtedy to znamenalo, že všetky rozmery sa dajú použiť ako letné aj ako zimné. rozmer označený M+S len ako zimné. A má to logiku aj v tvojom TP. Reťaze sú iná kategória, ktorá nemá nič spoločné s TP. Použitie reťazí je vždy v návode a rozmer je limitovaný práve pre poškodenie niečoho - napríklad blatníkov, senzorov. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 30. leden 2022 Sdílet Vloženo 30. leden 2022 (editace) před 4 hodinami, PropeThy napsal: Takže máš na zimu pneu 225/45 R17 91V i když máš v VTP - W? To je dáno tím, že se u zimních pneu může použít rychlostní index o třídu níž? Ale u zimních pneu je i hodnota - H? Takže z hodnoty W můžu max na hodnotu V nebo až na hodnotu H? Ano, smí to tak být. A můžeš mít zimní pneu i s ještě nižším rychlostním indexem. Ale v těchto případech, vzhledem k tomu, že bude konstrukční rychlost vozidla vyšší než maximální konstrukční rychlost pneumatiky musí být nějakým způsobem o tomto zajištěno upozornění pro řidiče. Uvádí se třeba samolepka, nebo nastavení max. rychlosti v pal. počítači. https://www.autojournal.cz/lze-jezdit-s-nizsim-rychlostnim-indexem-zimnich-pneumatik-nez-uvadi-tp/ Editováno: 30. leden 2022, autor: stanmar doplnění textu 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.