Březen 21, 201510 r Mně dali při prodeji auta litr náhradního oleje Shell Helix (pro případná dolejvání). Upraveno Březen 21, 201510 r od ooctavia
Srpen 2, 20169 r Nějak nechápu, když v ori servise mění olej a dájí tam castrol, proč na dolití dávájí shell?? Vím, že norma 507 je stejná, ale to je jak jabka a hrušky. Co teda dávat!!!
Srpen 4, 20169 r Není to jablka a hrušky. Je to totéž. Je nesmírně pravděpodobné až skoro jisté, že pokud vezmeš olej Castrol a Shell ve stejné cenové hladině a uděláš jim rozbor, tak zjistíš identické složení. Ty řeči na etiketách o právě jejich unikátním složení si tak neber :-)
Srpen 6, 20169 r Vždycky jsem dával Shell a každopádně je levnější Schválně bych udělal statistiku kdo dává Shell a kdo Castrol ?
Září 18, 20168 r Zdravím,jaký je rozdíl mezi olejem koupený ve škodovce a v autokelly,konkrétně castrol edge professional long life 5W 30 a castrol edge long life 5W 30?Rozdíl ve slově Professionál.Cenový rozdíl 2000kč.Nikde jsem nenašel radu čím se ty oleje liší.Děkuji za každou odpověd.
Září 18, 20168 r Professional se v ČR oficiálně nedodává jinak než v barelech, má v sobě zelené barvivo reagující na UV. Jiný rozdíl v tom není.
Září 18, 20168 r Asi před měsícem jsem kupoval v autorizáku olej na dolití a dostal jsem 5W30 CASTROL EDGE Professional Longlife III norálně zabalený v litrové flašce. To oni pak berou odkud? Na netu se dá koupit u různých prodejců taky, tam bych pochopil že to berou z venku ale i tak na něm jsou české popisky.
Září 18, 20168 r Buď se bere z venku, není to Castrol od Castrolu, tenhle rok něco jinak a da se to normálně už koupit - těžko říct. Polepky se většinou dělají pro nějakou distribuční oblast - třeba střední Evropa, proto je to česky.
Září 20, 20168 r V 18. 9. 2016 at 17:33, flacek napsal: Asi před měsícem jsem kupoval v autorizáku olej na dolití a dostal jsem 5W30 CASTROL EDGE Professional Longlife III norálně zabalený v litrové flašce. já v tom nevidím nič extra ...pre dielňu sa vydáva sudový a pre zákazníkov čo chcú na hotovosť,tak origo litrové balenie
Říjen 24, 20168 r Ahoj, Chtěl bych poprosit o radu jestli můžu dát do mé Škody Octavia III 1.6TDi 66KW tento castrol:http://www.kupoleje.cz/cz-detail-883821-castrol-edge-5w-30-5l.html . Výměna proběhne v AS, ale neztratím tímhle olejem záruku na motor? V AS mi řekli že bohužel ano.
Říjen 24, 20168 r Tak změn servis. ŠA ma na tohle TPI, AS ho nemusí dodržet - ale pokud ano je to bez vlivu na záruku.
Říjen 24, 20168 r Tohle je napsáno v info o oleji:SAE 5W-30,ACEA C3,VW 504 00/ 507 00,BMW Longlife-04,MB-Approval 229.31/229.51,Porsche C30. . Tak já ho jdu objednat a AS určitě zmenim. Moc díky za radu
Říjen 27, 20168 r Údajně Shell přestává vyrábět 5W-30 s normou VW 507,00 (s jinou normou ho vyrábí) a dodává pro TDI Octavie III místo něho 0W-30 Víte o tom někdo něco více ???
Říjen 28, 20168 r V 27. 10. 2016 at 15:19, 16TDI81 napsal: dodává pro TDI Octavie III místo něho 0W-30 to platí pre všetky modely,nielen pre OIII Upraveno Říjen 28, 20168 r od libero
Říjen 31, 20168 r Vážení zákazníci,zasíláme Vám nový produkt společnosti Shell a to:Shell Helix Ultra ECT 0W-30 C2/C3Tak jak máme uvedeno v popisu zboží, tento produkt nahrazuje oleje Shell Helix Ultra Extra 5W-30 a Shell Helix Ultra ECT 5W-30. Tyto produkty se již nevyrábí.Nový produkt přešel z viskozity 5W-30 na 0W-30. Toto snížení viskozity se týká tzv. zimního čísla. Tato vlastnost ovlivňuje pouze chování oleje za nízkých teplot, kde olej ve viskozitní třídě 0W přináší výhody v podobě rychlejšího zaolejování motoru a tedy snížení opotřebení klíčových komponent motoru jako je turbodmychadlo, vačkové hřídele a pístní skupina.Za provozní teploty motoru je viskozita oleje shodná s předešlým olejem 5W-30. Netřeba se obávat, že se jedná o „řídký“ olej. Naopak, nejvetší změna u tohoto syntetického oleje nastala ve změně základového oleje, tento produkt se již nevyrábí z ropy, ale ze zkapalněného zemního plynu – jedná se o patentovanou technologii Shell PurePlus. Z tohoto čistého základu za použití technologie aktivního čištění (Active Cleansing Technology) vzniká motorový olej, který mimořádným způsobem čistí a chrání dnešní motory.Jednou z mnoha výhod je nižší odparnost těchto olejů, tedy pro zákazníka nižší spotřeba oleje.Schválení: API SN, ACEA C2/C3, VW 504.00/507.00, MB 229.52, 229.51, 229.31, GM Dexos 2, Fiat 9.55535-GS1Nadále se tedy jedná o tzv. longlive olej, určený pro výměny až 30 000km (2 roky), zejména u vozů koncernu VW, Mercedes-Benz, Hyundai/Kia, Opel, Fiat a mnoha dalších. Lze ho bez obav používat v motorech, kde byl dříve používán olej 5W-30.Jedinou změnou je neplnění norem pro vozy značky BMW. Ty nově plní olej Shell Helix Ultra ECT 5W-30 C3.
Říjen 31, 20168 r Shell Helix Ultra ECT C2/C3 0W-30 plně syntetický motorový olej, pro jehož výrobu byla použita nejnovější technologie Shell.
Listopad 13, 20168 r Je zajimave, ze se nesmi pouzit do BMW, takze plna nahrada puvodniho to nebude. Radsi zustat u 5w-30 a pockat az ho zacnou pouzivat autorizaky..
Listopad 15, 20168 r http://lukoil-lubricants.eu/sheet/data/AT/C/563113 máte někdo zkušenosti s olejem o Lukoil ? Dali mi to do auta v jednom servisu, který má flotilu škodovek na operativní leasing a běžně zákazníky na servis mimo své vlastní co od nich mají auto neberou. Nikde jsem o tom oleji nic pořádně nenašel, specifikace sedí...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.