Přejít na obsah

Klepání (ťukání) v levé přední části vozu - vadný silentblok uložení převodovky


pusher...

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Ahoj kluci,

 

mám Seat Toledo KG3, r.v. 01/2013 a mám asi stejný problém jako většina z nás tady. Už nějakou dobu pozoruji "dunění" či "klepání". Nejprve se mi zdálo, že tento pazvuk přichází ze zadní části, tak jsem si nejprve nechal seřídit 5. dvěře, to vůbec nepomohlo. Poté jsem se tady na fóru dočetl, že problém může být také v dorazech 5. dveří. Nechal jsem si tedy vyměnit dorazy s koncovým písmenem "A" za koncové písmeno "B", které jsou o poznání tvrdší. Nicméně to také nepomohlo.

 

Hledal jsem dále, až jsem narazil na toto vlákno ohledně vadných silentbloků uložení převodovky. Chtěl bych se Vás zeptat hlavně na to, jestli se tento problém řeší i u Seatu Toledo a zda by někdo dokázal zjistit jaký silentblok se do Seatu Toledo montuje v tuto chvíli?

 

Prostě bych chtěl vědět, jestli v produkci Seatu Toledo byl vadný silentblok oficiálně nahrazován nějakým jiným???

 

Jelikož jsem teď mimo Českou republiku a torxi s sebou nemám, nemohu se hned podívat, jaké označení silentbloku mám na mém autě namontované.

 

Moc děkuji za Vaše postřehy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám Rapida 1.2 55kW 3-hrnek koupeného v srpnu 2014, byla to skladovka. Nevím tedy kdy je přesně vyroben, ale ve velkém TP je expedice listopad 2013. Najeto 3800 a od novoty je slyšet od LP kola takové kovové skřípání nebo vrzání, rozhodně to není dunivý zvuk duc duc, jak je na začátku vlákna slyšet ve videu. Teď jak se ochladilo, tak je to ráno dost slyšet. Zajímavé je, že jak se motor více ohřeje, tak po cca 3km jízdy, vrzání přestane a je ticho i teď ráno kdy je zima. Pokud auto stojí dlouho na slunci a je tak nad 10 stupňů a více, tak se to vůbec neprojeví. Zvuk jde někde z vrchu, takže bych to tipoval na ložisko horního uložení tlumiče. Díval jsem se na číslo silentbloku a je tam na konci ,,D" a pod ním je asi datum výroby 7TV CN 08/03/13. Tak jsem asi v klubu klepačů ...  

HTP Rapidů je málo, nedělá to někomu i s touto motorizací ?

Editováno: , autor: MartinD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Caute viete my poradit mam problem s klepanim silentbloku us dlhsi cas a v servise som bol stym tri krat a som nepochodil ze oni si tam auto musia nehat a skumat co to robi a postupne ze nato pridu ked som im spomenul ze ci by to nemohol byt vadny silentblok na prevodovke povadali ze to je nepravdepodobne us mam toho dost a zvazujem ze si to dam vimenit kamosovi ma maly autoservis a sam si vsetko zaplatim neviete niekto cislo toho siletbloku sorry ale nechce sa mi to tu hladt.A este otazocka ci je to naricne vymenit casovo aj robotou.Diki za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napiš na zákaznickou podporu sks.service@skoda@auto.cz (nevím jestli pro SR platí stejné) popiš jim tam problém, přístup servisu atd. a oni už to zařídí. Napiš jim svůj servis a budou se pokoušet je kontaktovat a domluvit nějaký rozumný postup. Určitě nic neměň  za své, máš nové auto v záruce tak ať se starají oni. Výměna je na cca 1h, nesmíš se na ně ale zlobit, mají své postupy a musí ověřit, zda-li to tak je. Né, že bych se jich chtěl zastávat, ale ono ne vše jim pak ŠA proplatí, pokud se ukáže, že problém byl jinde. Já jim tam to auto taky musel dávat na celý den a to hned 2x. Za mě ještě problematika silentbloku nebyla min. v servisech známa a nový silent nebyl pořád skladem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...