PistaTT Vloženo 2. Červen 2016 Sdílet Vloženo 2. Červen 2016 Poslednej vete nejako nerozumiem... Sent from my HTC One M9 using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 2. Červen 2016 Sdílet Vloženo 2. Červen 2016 Neco ukazuje palivomer, neco GPS jednotka a neco je realita. Musim spocitat co je co a kolik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 2. Červen 2016 Sdílet Vloženo 2. Červen 2016 Akú GPS jednotku máš na mysli? Ako nejaká GPS jednotka súvisí s palivomerom? Akonáhle je dojazd 0, tak jazdíš ďalej a odometer aj maxik počítajú prejdene km. Prejdem povedzme 50 km a natankujem povedzme 49 l až po hrdlo. Z toho je zrejmé, že ešte vyše 2 litre tam pred samotným tankovanim boli. Sent from my HTC One M9 using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 2. Červen 2016 Sdílet Vloženo 2. Červen 2016 GPS jednotka sleduje polohu, ale i stav paliva v nadrzi. Firemni vybava. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrik Vloženo 2. Červen 2016 Sdílet Vloženo 2. Červen 2016 Externí GPS jednotky pro firemní flotily (alespoň ty, které znám) nemají vlastní měřák paliva - vyčítají si stav nádrže z CAN-BUS, takže tam moc velká odchylka od toho, co ukazuje vůz nebude... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 3. Červen 2016 Sdílet Vloženo 3. Červen 2016 vdaka za vysvetlenie. presnost GPS jednotky asi nebude nejako valna. ked natankujes, tak ako presne vie odmerat natankovane mnozstvo? z mojej kratkej skusenosti s takymto zariadenim - pri natankovani plnej nadrze tam lietal liter az tri Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 3. Červen 2016 Sdílet Vloženo 3. Červen 2016 Vlastni merak na palivo urcite nema, to je jasne. Podle portalu jsem vcera s dojezdem 15km mel v nadrzi vcera 3,8 litru. A dotankoval jsem tusim 43l. Takze je mozne, ze a) nulovy dojezd auto ukazuje auto nejake mnozstvi paliva vidi c) nejake mnozstvi auto nevidi. Su zvedavy, co bude ukazovat maxidot v polozce dotankovani. To, ze po dotankovani ukazuje presne 50l bych pricital hlavne nastaveni "plna=50l". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 10. Červen 2016 Sdílet Vloženo 10. Červen 2016 Zážitek z tohoto týdne: - palubní počítač ukazoval dojezd 0 cca 50km, položka dotankování 45 litrů - natankoval jsem 47,4 litru - GPS jednotka má zaznamenáno při zastavení u benzinky množství paliva 0,8 litru Příště si před blbnutím prohlídnu trasu benzinek. Na dálnici se snažím netankovat nikdy a tak nemám přehled jaké jsou rozestupy. Před tankováním jsem kvůli tomu jel pár km mimo trasu, protože jsem si nebyl jistý, jestli najedu ještě 15 km k Průhonicím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiSKO83 Vloženo 21. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2018 (editace) Po ujetí 5 km na dojezd 0 jsem natankoval po cvaknutí 47,12 litru nafty. Motor 2.0 TDI CR (10/2016) Editováno: 25. Červenec 2018, autor: MiSKO83 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 21. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2018 Je potreba napsat i motorizaci a aspon modelovy rok. Doplnim, ze G-TEC z roku 2015 nema zjevne extra rezervu jako 1.6TDI a pri dojezdu 5 km spolknul 50l. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek Pastorek Vloženo 22. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2018 Já bych se zkušenosti řekl, že s nulou auto počítá ještě s cca 50 km dojezdem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 22. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2018 Ja som na nule zatial presiel najviac asi 15-20km, ale viac uz som nevydrzal (2,0tdi 110kW, dsg) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Velda Vloženo 22. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2018 Já dal asi 70km, ale teda půlečky jsem měl sevřené, že ani kreditku bych neprotáhl skrz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effendi Vloženo 22. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2018 (editace) Kreditku si mal zabrúsiť podobne ako nôž.... Dal by si aj 100 ... Editováno: 22. Červenec 2018, autor: Effendi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek Pastorek Vloženo 23. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2018 Na to bych radši nespolíhal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiSKO83 Vloženo 25. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2018 (editace) Něco pro srovnání: 1.4 TSI (MR2017) - dojezd 5 km, dotankováno 49,44 km 1.8 TSI (MR2018) - dojezd 65 km, dotankováno 45,01 litrů 2.0 TDI (MR2017) - dojezd 0 (nejeto ještě 5 km), dotankováno 47,12 litrů. Podle toho, co jsem zde v rychlosti pročetl, tak "extra rezervu" mají pouze dieselové motory. Jaký na to máte názor? Editováno: 25. Červenec 2018, autor: MiSKO83 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiSKO83 Vloženo 25. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2018 Ještě doplním, že na O2 1.9 TDI (MR2010) jsem po dojezdu 0 natankoval cca 56 litru nafty (nádrž 55 litrů). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek Pastorek Vloženo 26. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2018 před 14 hodinami, MiSKO83 napsal: Podle toho, co jsem zde v rychlosti pročetl, tak "extra rezervu" mají pouze dieselové motory. Jaký na to máte názor? To si nemyslím...mám 1.0 TSI a podařilo se mi 2x najet asi 30 km na nule a dotankoval jsem od 47 do 49 litrů... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 26. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2018 To sice ano, ale u 1.6TDI (dvoulitr nevím) je nulový dojezd při dotankování jen cca 44l. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiříR Vloženo 26. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2018 Tak dnes jsem po 3. tankoval a moc se tam fakt nevejde. Ujeto 780km info ukazovalo dojezd 0 km a natankoval jsem celych 43,07 litru a to jsem tam posledni litr narval pres cvakani. Skoda Octavia Combi 2,0 Tdi 110 kW (style)... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 27. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2018 řešit, kdo dojel kolik na nulu , je vcelklu irelevaltní . ono to totiž dost silně závisí na tom, jaký je váš jizdní styl a kudy jste jeli (a jedete). takže někdo reálně ujede 20km a chcípně mu to, a někdo ujede 90km a chcípne mu to. totéž platí o tom, kolik kdo dotankoval. zobrazovaný dojezd je vcelku prostá funkce toho, kolik je toho v nádrži, a jaká byla vaše spotřeba v posledních pár desítkách kilometrech +/- autobus. srovnávat tyhle hodnoty napříč auty, motorizacemi a řidiči nelze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 27. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2018 Čo sa dá porovnávať je množstvo paliva v nádrži keď maxidot ukáže nulu. Je jedno či sa k nej dostaneš po 600 alebo 800 km. S o3 rs tdi som pri nulovom dojazde dotankoval obvykle doplna 45-46 litrov. Keď som nové auto tankoval prvý krát, narval som tam 51,5 l (do 50 litrovej nádrže) Bežne som s nulovým odjazdom jazdil ešte 50-70 km a tankoval potom 48-50 l. Teraz s s3 mám nádrž 70 litrovú. Pri nule tankujem 65 - 66 l. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 27. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2018 Nedá se porovnávat ani to, kolik bude v nádrži, když to ukáže nulu. znovu zopakuji, co jsme napsal o jeden příspěvek zpátky - to číslo bude u každého řidiče jiné, závisí na tom, jak jel v posledních kilometrech - jakou měl spotřebu. řidič, který jel posledních pár (desítek) km na pohodu bude mít v nádrži třeba o polovinu míň, než člověk který tu samou vzdálenost a dobu jel s plynem na podlaze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 27. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2018 Nesúhlasím. Nulu to ukáže pri určitom zostávajúcom objeme. V závislosti od jazdného štýlu sa líši dojazd v momente keď zasvieti rezerva. (Čo povedzme u mna v RSe bývalo medzi 60 až 120 km a odhadom bolo vtedy v nádrži 12 l) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 27. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2018 Pravdu mate castecne oba. Styl sice ovlivnuje cislo dojezdu, ale pri minimalnim zbylem dojezdu je maly i tento vliv. Neřešíme, jestli někdo dotankuje 49 nebo 49,5l. Ty sumy jsou na urovni 50 a 44l (coz dela minimalne cast TDI). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.