Josef@ Vloženo 29. Červen 2018 Sdílet Vloženo 29. Červen 2018 před 17 hodinami, guam napsal: Ale dobré, pro nás velice užitečná informace je, že ten jejich 98 oktanový benzín je vždy bez biosložky. BA 98 SUPER PLUS Od benzinu Natural 95 se liší oktanovým číslem ve výši minimálně 98. ...jiná odlišnost tam neni, doba použitelnosti 3 měsíce...hádejte, kvůli čemu...kvůli biosložkám. Píšou to na svém vebu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guam Vloženo 29. Červen 2018 Sdílet Vloženo 29. Červen 2018 V aplikaci Eurooil uvádí něco jiného. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pskodarapid Vloženo 5. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2018 Dobrý den, po přečtení předchozích příspěvků, jsem se trochu zhrozil a to ohledně pravidelného nevyjíždění benzinu. Benzin tankuji cca jednou za tři měsíce a to tak do 10l a celou dobu jezdím na CNG. Vždy jsem dával klasický 95. Teď bych rád přešel na kvalitnější palivo buď od Shellu nebo Vervu a má otázka zní, pokud jsou vstřiky zanesené, zda kvalitnější benzin "nerozpustí" nečistoty a spíše to motoru neuškodí? Děkuji Petr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guam Vloženo 5. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2018 Podle mě to nehrozí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wdog Vloženo 13. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2018 Je doba dovolených, tak opět něco ke spotřebě, na delší trasy. Jsem spokojen, pokud jede auto rovnoměrně, je spotřeba parádní. Na trase 1600km jsem dosáhl jsem 3,8kg při průměru 90km/h, z trasy bylo 80% po dálnicích rychlostí na max. lokálních limitech, pak průjezd přes dvě velká města, a jedna cca 60km horská prémie. Cca 200km z toho na benzín, když jsem byl zrovna bez plynu, a i zde byla spotřeba pěkných 6,1 ltr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JardicCZ Vloženo 16. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2018 Ke spotřebě včera zpět 680km většinou z 95% dálnice, 137 tachomětrově, 4 dospělí a jedno dítě, 4,2. Když jsem tam, pouze 2 dospělí a dítě, 4,1. Spokojenost až na to časté tankování. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marcos Vloženo 16. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2018 Minulý týden, dálnice, trasa dlouhá 280km, průměrná rychlost 148km/h (ne v ČR), spotřeba 4,6... za mě velká spokojenost.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P-C-H Vloženo 17. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2018 (editace) Cesta ze Zlínska do Korutan (Flattach), ve čtyřech lidech + čtyři kola na střeše, dálniční rychlost 125 km/h (tachometrová) - ø spotřeba 5,5kg/100km (90% dálnice). Bez kol jezdím za 3,8kg/100km. Cena CNG ve Spittalu 0,995€ . Editováno: 18. Říjen 2018, autor: P-C-H Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dablas2 Vloženo 23. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2018 Zdravím, mám menší problém s autem, při startu kolísají otáčky, divný zvuk z motoru a z výfuku se kouří více něž je zdrávo. Věděl by někdo o nějakém ověřeném servisu kde si budou vědět rady, Ostrava, F-M a okolí. Díky VID_20180723_091651.mp4 VID_20180723_091604.mp4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jojo91 Vloženo 23. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2018 @Dablas2 Jestli chces jet do autorizaku ve FM tak autodruzstvo FM ... jestli NEautorizak, tak ve FM ti muzu doporucit http://www.mz-cars.cz ... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guam Vloženo 23. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2018 Ztrácí se voda? Nepřijde mi, že by to kouřilo nějak moc. A to zakuckání občas udělá každý motor na CNG, některé více, jiné méně, takže asi poladit se to dá, ale odstranit úplně ne. Akorát někdo si toho ani nevšimne. Mně to dělá taky, trochu méně. Na benzín vůbec. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dablas2 Vloženo 23. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2018 14 minutes ago, guam said: Ztrácí se voda? Nepřijde mi, že by to kouřilo nějak moc. A to zakuckání občas udělá každý motor na CNG, některé více, jiné méně, takže asi poladit se to dá, ale odstranit úplně ne. Akorát někdo si toho ani nevšimne. Mně to dělá taky, trochu méně. Na benzín vůbec. Ten zvuk od motoru bych mohl přirovnat ke traktoru oproti normálu a ty otáčky taky nejsou ok + mi to ukazuje chybu P2196 O2 Sensor Signal Stuck Rich (Bank 1 Sensor 1) , proto jsem se ptal na servis co si ví rady s CNG. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guam Vloženo 23. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2018 Dobrá, pokud se něco výrazně změnilo, tak do servisu. Ale s těmito proprietárními systémy bych jel jedině do autorizáku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dejv10 Vloženo 1. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2018 Zdarec, jenom pro info, kdo míří Bulharsko. Celé kromě asi 50 km jsem to ujel na CNG, spotřeba parádní !!!, cena CNG Srbsko a Bulharsko cca 18-20,- Kč, dálnici 80 % cesty, jsem měl tempomat na 140 km/h, jinak z toho asi 5 hod, popojíždění na hranicích a další hodiny popojíždění v kolonách v Maďarsku, cesty v Srbsku a BG jsou prázdné, prostě paráda, průměr 3,8 kg/100 km (auto 4 osoby, totálně plný kufr, děcka vzadu spacáky, vodu, jeli jsem kempovat, takže stan, židle, stůl apod.). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
georgesoft Vloženo 1. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2018 Já teď s celou rodinou, plným kufrem a velkou rakví na střeše jel Tortoreto Lido (Itálie). Celkem asi za dovolenou 2900 km a po celé cestě průměr 3,9 kg/100km. Tempomat, ale jízda (kvuli druhemu autu za nami) pomalejsi - dalnice cca 125, rakousko skoro cele na 100. Spokojenost.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kohák Vloženo 5. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2018 věřím spotřebě 3,8 kg, ale ty podmínky jsou zvláštní - plně naložené auto a tempomatová rychlost 140 km/h, to odpovídá min 4,0 - 4,2 kg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guam Vloženo 5. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2018 To mě baví, tyhle diskuze o desetiny. Mně to vezme při takové jízdě minimálně 5kg. Ale rozhodně se nebudu porovnávat s místními hardcore řidiči. Je tu ale taky pár normálních, takže dobrý 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty81 Vloženo 5. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2018 Jel jsem na dovcu s plne nalozenym autem a rakvi na strese pres madarsko 110 a zralo to tak 4.0-4.2 jakmile jsem na to pak v chorvatsku slapl a jel 130 tak to pod 4.5 neslo... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kohák Vloženo 5. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2018 před 3 hodinami, guam napsal: To mě baví, tyhle diskuze o desetiny. Mně to vezme při takové jízdě minimálně 5kg. Ale rozhodně se nebudu porovnávat s místními hardcore řidiči. Je tu ale taky pár normálních, takže dobrý jo, souhlas... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dejv10 Vloženo 6. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2018 (editace) for kohák... však taky uvádím celkový průměr za dovču, na dálnici při 140 km/h nonstop jízda mezi dvěma čerpačkami prům. spotřeba byla na maxidotu 4,1 (reálně tedy 4,2). Pak je hodně jiných okolností, třeba téměž nulový provoz na dálnici v noci (Srbsko a Bulharsko), eko gumy atd. Editováno: 6. Srpen 2018, autor: Dejv10 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kohák Vloženo 6. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2018 jojo, jen pro info - při stejné rychlosti 140 km/h si to vezme 8,5 l benzinu. Mám to vyzkoušené z dovolené v chorvatsku, kde o CNG nezavadím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guam Vloženo 6. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2018 V 1kg CNG je o 30% více energie než v 1l benzínu. Tak to mi vysvětlete... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kohák Vloženo 7. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2018 uvedená spotřeba při rychlosti 140 km/h - 4,2 kg CNG a 8,5 l benzinu je realita vyzkoušená provozem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guam Vloženo 7. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2018 (editace) A také fyzikální nesmysl. Buď je reálná spotřeba jiná, než ukazuje palubní počítač. Nebo tím, jak je motor management nastavený na charakteristiku CNG, tak těžce zneefektivňuje benzín. Spotřebu nějak nesleduji, natož tu aktuální, ale mám dojem, že 1.4 TSI jezdí dálniční limit za méně. Tuším tak 7. Editováno: 7. Srpen 2018, autor: guam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 7. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2018 Tak ona účinnost spalování nebude u obou paliv stejná a při vývoji bylo určitě preferované CNG, tedy motor je naladěn tak, aby byl efektivní ve spalování CNG, benzín je tam "na dojetí". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.