bezname Vloženo 29. Červen 2018 Sdílet Vloženo 29. Červen 2018 Zdravim vas, vdaka tym co reagovali za odpovede. Nasiel som si krabicku od sviecky NGK ktore som teraz daval do auta. Na obrazku je zrejme, ako sa ma sviecka dotiahnut. Je pravda ze sa spomina aj momentovy kluc, no myslim si, ze ak moj mechanik postupoval podla tohoto blbuvzdorneho navodu tak nic nepokazil :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ildmac Vloženo 1. Únor 2019 Sdílet Vloženo 1. Únor 2019 Zdarec dneska jsem si kontroloval vzduchovy filtr kdyz v tom koukam na tohle viz obrazek xD lidi ty kabely jdou tak na cicu ven ... ale nastesti mam v kufru starsi sadu tak jsem to hned vymenil protocil motor a dokonce zmizeli pocukavani na volnobeh :) jsem zvedav jak to pojede, mam jeste sichtu :D jinak kupuju mimentak a nastavim si svice sam pac v servisu to tam jen tak hodil a dotah a ti se mi nelibi ... jinak kabel vydrzel v aute 10 k km ... vypada to jak kousnute ale divne ze jen jeden ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matias163 Vloženo 2. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2019 Zdravím páni mam roomstra 1.2tsi 77kw r.v 2010 kod motora CBZB a menil som uz komplet sviecky a zapalovacie kable dôvod == auto islo na 3valce palubovka blikala ako na discoteke a diagnostika vypisala chybne zapalovanie na 4 valci Tak sa vymenili kable sviecky a všetko ok no moja otázka je: dnes vecer som si vsimol ze ked mam nastartovane auto tak tam kde su fajky nastrknute na sviečkach tak okolo kazdej sviecky je take malinke iskrenie tak sa chcem opytat ci je to normalna vec nahrat sa to neda lebo je to velmi slabo vidieť ďakujem za odpoved pekný večer ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nomil Vloženo 23. Březen 2020 Sdílet Vloženo 23. Březen 2020 Včera jsem na 1,2TSI 63kW prováděl kontrolu svíček. Hrůza přístup,sundat koncovky kabelů se podařilo špičatými kleštěmi.U turba to byl mazec,musel jsem sundat napřed kabel od zapalování. Příště budu uvažovat o výrobě přípravku. JInak svíčky měly různé odtrhy do 0,9 mm,tak jsem je sklepl na 0,7mm. Jinak vypadaly velmi solidně,jen ta u turba se mi zdála malinko na závitu od oleje. Jinak nikde žádné mastnoty a motor jede bez chyby.(najeto 30 000) Uvidíme . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr.v Vloženo 3. Duben 2020 Sdílet Vloženo 3. Duben 2020 Kabely od svíček sudavam drátem na kolo ten závit co je na konci tak za ním ohnout na 90 stupňů vsunout do těch děr co jsou na kabelech a dvěma dráty to vytahnete jak po másle 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel_pavel Vloženo 27. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2020 Ahoj, poprosím o radu po případně potvrzení moji domněnky. Po vyskočení kontrolky motoru a následného vyčtení chyb, jsem podle kódu našel, že je problém v Zapalovací cívka C Primární / Sekundární Porucha obvodu, konkrétně na 3 válci. Měl jsem vytaženou svíčku, která se zdála být v pořádku (naposled měněna před 20 000km) Cívka se zdála být také v pořádku, akorát na venkovním těsnění, byla z půlky poškozena. Bude tedy stačit koupit nový kabely, nebo problém může být i jinde? Jedná se o F2, Tsi 63kw. Při rozsvícené kontrolce, motor neztrácí výkon, ani není víc hlučný. Děkuji za rady. Car Scanner ELM OBD2 DTC report Selected brand: Skoda ============1============== 13627 Raw code: 00353B ECU: Ridici jednotka motoru[Archiv (Neaktivni)] Stav: Test se nezdaril od posledniho vymazani kodu DTC ============2============== 13627 Raw code: 00353B ECU: 01. Ridici jednotka motoru[Archiv (Neaktivni)] Stav: Test se nezdaril od posledniho vymazani kodu DTC Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 27. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2020 Si aj meral parametre cievky, alebo si od oka zhodnotil, že cievka je v poriadku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 27. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2020 Přesně.Jak jsi poznal,že cívka je OK?pohledem?? :-) :-) Jinak u těchto aut se ví,že odchází kabely.Dávají se inovované. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel_pavel Vloženo 28. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2020 (editace) Myslel jsem to samozřejmě po vizuální stránce, že nikde není překousaný, poničený. Do vnitřku nevidím.. :-) Ale to nemění nic na tom, že koupím nové, jen jsem chtěl potvrdit, že zde je ta chyba. Jaké jsou to ty inovované, jestli se můžu zeptat? Koukal jsem na kabely od Tesly, za +-600,- Ty by taky měli udělat dobrou službu, ne? :) Editováno: 28. Prosinec 2020, autor: Pavel_pavel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 29. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2020 @Pavel_pavel mas oxidovane kabely? Nejlip vymenit celou sadu kabelu - 4 kusy . V nejhorsi variante muzes jeden vymenit. Origo stal kolem 600 kc. Nevim kolik stoji ten jeden kabel ted' . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel_pavel Vloženo 2. leden 2021 Sdílet Vloženo 2. leden 2021 @TOMUS zaoxidované nebyly. přemýšlel jsem, že pořídím tyto https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/03f905430c-zapalovaci-kabely-1-2tsi-tesla-20432.html Jestli to bude opravdu kabely. Abych nekupoval sadu za 2500,- a problém by byl jinde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 2. leden 2021 Sdílet Vloženo 2. leden 2021 @Pavel_pavel meril jsi jejich odpor? Kazdy kabel musi mit stejny odpor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel_pavel Vloženo 3. leden 2021 Sdílet Vloženo 3. leden 2021 @TOMUS to jsem bohuzel nemeril, v tomto oboru se moc nepohybuji... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 29. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2021 Abych byl trochu užitečný, napíšu svá zjištění k výměně svíček. 1. Originál svíčka stojí přes 600Kč. Na netu jsem koupil NGK (97153) NG IZFR6P7 za 236Kč. Svíčky jsou naprosto shodné s tím co jsem vymontoval z auta. 2. Koupil jsem si nástavec na golu (ořech) na svíčky velikost 16mm. 3. Vyrobil jsem si vytahovák na koncovky. Výkres funkční části vytahováku je v příloze. Dal jsem tam i rozvin pro vyříznutí laserem z plechu a 3D model pro 3D tisk (myslím že by to plast mohl vydržet). Nějaké držadlo si k tomu už vymyslíte. Vytáhnout to šlo docela dobře. Největší odpor kladou pryžová těsnění. 4. By jsem velmi zvědavý, zda jsou svíčky opravdu v motoru polohované. Každou svíčku jsem si označil lihovým fixem, abych si to ověřil. Ne, svíčky jsou v motoru zcela náhodně, žádné polohování se nekoná. 5. Na nových svíčkách jsem si opět označil polohu elektrody na izolátoru. Svíčky jsem ručně našrouboval na dosed těsnění a potorm citem utáhnul (bez momenťáku). Vyšlo to přesně podle obrázku na krabičce - půl otočky a fous. Půl otočky se mačkalo těsnění a pak už to šlo natvrdo. Po dotažení opět každá svíčka jinak. Závěr: Potřebujete vytahovák na koncovky, jinak nic extra. vytahovak.zip 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 29. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2021 Podrobně k tomu polohování svíček: Svíčky jsem měnil na dvou Roosmterech 1.2TSI 63kW. Oba najeto 50 000km. Oba mi stojí v garáži a vím, že na svíčky nikdo nesáhnul. 1. Roomster z roku 2012. Vytočil jsem první a druhou svíčku, obě stejná poloha elektrody, něco na tom bude. Vytočil jsem třetí a ta byla o 180st otočená. Čtvrtá byla cca stejně jako první a druhá. Tento stav mne trochu nahlodal, že na polohování svíček něco bude. 2. Roomster z roku 2015. Každá svíčka úplně jiná poloha. Stav svíček po 50k km byl úplně vyhovující. Elektrody OK. Mezera větší o 0,1 - 0,15 mm. Ještě by to tam nějaký týden vydrželo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abclab Vloženo 29. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2021 Polohování svíček je snad výrobcem vyžadováno pro TSI řady EA211 (např Fabia 3). Víš něco o tom, že by to bylo předepsáno i pro motory řady EA111 jako máme v Roomsterech a Fabiích 2? Kdyžtak to pošli prosím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 29. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2021 Nikde v dokumentaci se o polohování svíček nic nepíše. Občas se o tom debatuje na netu, proto jsem se ujistil jak to je. Svíčky do EA111 můžeme montovat postaru bez momentového klíče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karel borec Vloženo 29. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2021 Vytahovák na konektory lze levně zakoupit např. zde: https://voton.cz/pripravek-na-montaz-a-demontaz-konektoru-zapalovacich-svicek-delka-264-mm-satra Jen je u něj nutné odfrézovat/odvrtat kus tyčky v místě přivaření na funkční část přípravku (tyčka je navařená s velkým přesahem dovnitř a koliduje s konektorem svíčky) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abclab Vloženo 30. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2021 před 11 hodinami, atnarfus napsal: Nikde v dokumentaci se o polohování svíček nic nepíše. Občas se o tom debatuje na netu, proto jsem se ujistil jak to je. Svíčky do EA111 můžeme montovat postaru bez momentového klíče. Myslím, že když je třeba svíčky polohovat tak se stejně musí fixou označit poloha elektrody a pak s citem dotáhnout do požadované polohy, tak jak si to popsal výše. S momenťákem se otočí pokaždé jinam. Ono stejně v návodu je napsané rozmezí utahovacího momentu a nikoli přesná hodnota. Navíc záleží na stupni znečištění závitů (jak to klouže) apod. Na co to polohování vůbec reálně je? Viděl jsem jakési schéma pro EA211, že se snad předejde přehřívání elektrod? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abclab Vloženo 30. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2021 před 11 hodinami, karel borec napsal: Vytahovák na konektory lze levně zakoupit např. zde: https://voton.cz/pripravek-na-montaz-a-demontaz-konektoru-zapalovacich-svicek-delka-264-mm-satra Jen je u něj nutné odfrézovat/odvrtat kus tyčky v místě přivaření na funkční část přípravku (tyčka je navařená s velkým přesahem dovnitř a koliduje s konektorem svíčky) Jo, jo. Já sem koupil podobný přípravek T10112 na Aliexpresu a ta tyčka tam taky vadila. Musel jsem jí zabrousit korundovým brouskem a pak to už šlo nasadit na konektor kabelu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
whito Vloženo 28. Září 2022 Sdílet Vloženo 28. Září 2022 (editace) V 2. 11. 2019 na 19:36, Matias163 napsal: Zdravím páni mam roomstra 1.2tsi 77kw r.v 2010 kod motora CBZB a menil som uz komplet sviecky a zapalovacie kable dôvod == auto islo na 3valce palubovka blikala ako na discoteke a diagnostika vypisala chybne zapalovanie na 4 valci Tak sa vymenili kable sviecky a všetko ok no moja otázka je: dnes vecer som si vsimol ze ked mam nastartovane auto tak tam kde su fajky nastrknute na sviečkach tak okolo kazdej sviecky je take malinke iskrenie tak sa chcem opytat ci je to normalna vec nahrat sa to neda lebo je to velmi slabo vidieť ďakujem za odpoved pekný večer ?? tento jav mam aj ja, kable mam nove bosch, cievka taktiez nova bosch a motor (cbzb) stale vynechava (sledujem cez vcds). je to normalne, ze prebija napatie na motor? Editováno: 28. Září 2022, autor: whito Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
3dclub Vloženo 10. Října Sdílet Vloženo 10. Října Ahoj, nezkoušel někdo na vytažení kabelů podobné kleště? Motora.cz - kleště na kabely zapalovacích svíček Dají se sehnat i o něco levněji, např. na allegru. Tak či to s nima taky půjde, navíc mi přijdou příjemnější než ten tool zmíněný pár příspěvků zpět 😁 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 8. Listopadu Sdílet Vloženo 8. Listopadu Tyto kleště na 1.2TSI vhodné nejsou. Záleží jaké kabely tam máš kabely. Některé mají na koncovkách prolis, za který se to dalo chytnout. Některé jsou hladké. Když budeš tahat za gumovou část, tak je velká šance kabel poškodit. Koncovky tam docela fest drží a mám pochybnost, že to kleštěma vůbec dokážeš vytáhnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.