Únor 24, 20196 r ne jen ty tri checkboxy. No manual pise: Takze sice veta v nastaveni je o urovni odstupu, ale pozdeji nic takoveho uz nepopisuji a jsou tam opravdu jen checkboxy: Upraveno Únor 24, 20196 r od lumirnavrat
Únor 24, 20196 r Díky. Právě že VW má stejnou zmínku v manuálu a nastavení vypadá takto: Tedy u FIII asi jen s ACC Upraveno Únor 24, 20196 r od Martab
Únor 24, 20196 r Je to mozne, ze pokud ma FA s ACC, tak tu informaci muze pouzit ale bez ACC ne. Nejblize mam ACC u znameho v Karoqu, ale ten ma i navigaci, takze amundsen nebo neco lepsiho.
Únor 27, 20196 r Aj ja mam iba 3 polozky o varovani... Ziadna citlivost sa neda nastavit... Nemam ACC
Březen 13, 20196 r Dle nové novely má být minimální odstup 30m od 80km/h (https://www.garaz.cz/clanek/nedodrzeni-bezpecne-vzdalenosti-bude-mozna-nove-prestupkem-21001333?dop-ab-variant=6&seq-no=1&source=hp). Nevíte někdo, kolika metrům cca odpovídá zobrazení výstrahy vzdálenosti FA v rychlosti kolem těch 80km/h? V manuálu k tomu nic moc není: EDIT: Pokud počítám správně, tak 30m v 80km/h znamená odstup časově 1,35s.
Březen 14, 20196 r @Martab Včera jsem to od oka měřil, symbol autíček na maxidotu se mi při 90 km/h rozsvítil když auto jedoucí přede mnou bylo cca 1 vteřinu ode mě. Měřeno od oka "jednadvacet" podle svodidel.
Březen 20, 20196 r :D Dnes mi fabca spravila nieco, co som od nej necakal, ten radar tam naozaj na nieco je, ale povedal by som ze mne to zacina prekazat letim si 65km/h, vyhodim blinker doprava, zacinam pribrzdovat do zakruty, v tom auto predomnou zacne prudko brzdit koli prechodu - chdocom, hovorim si, mam cas aj tak uz zacal rozbiehat, tak iba jemne pribrzdim, a tom si system povie "brzdis slabo" zabrzdim za teba... Fabia zacala hvizdat, flekovat, som sa sam zlakol - bol to moment asi sekunda, a potom uz slo dalej - kedze to auto predomnou zmizlo za zakrutov z dohaldu radaru
Březen 20, 20196 r Tak mne to udělalo před 2 dny to samé. Takže dnes jsme došli s asistenčními systémy tak daleko, že mi musíme poslouchat auto a dělat to co chce. Vůbec se nebere v potaz nějaká zkušenost, odhad vyježděného řidiče, že to je pod kontrolou atd. Prostě v řídící jednotce je nastaven nějaký nejzašší algoritmus přípustné situace a chování řidiče (asi se bere nějaký průměr nebo co ?) a všechno přes tuto mez je již dle řídící jednotky auta mimo bezpečnost a proto musí zasáhnout. Čert byl dlužen tyto asistenty řidičům, kteří jezdí s přehledem na limitu a auto jim to dneska nechce umožnit.
Březen 20, 20196 r Lenze ono to je nastavene tak, ze vyjezdeny ridic sa moze napr. pozriet na radio, na neakú dlhonohu 20 rocnu cupku v minisukni vlavo na chodniku alebo nieco ide zdvihnut zo zeme co mu padlo (napr. cigareta) a vtedy ti je ten odhad uplne ze na hovby makove...
Březen 20, 20196 r Vyježděný nevyježděný, na silnici nejsme sami. Aut je mnohem víc než dřív a budou přibývat a s tím budou přibývat i asistenti. Dřív nebo později dorazí auta, která mezi sebou budou komunikovat a řidič s tím už horko těžko něco udělá. Například, že front assist za nás bude dodržovat bezpečný odstup mezi auty. A to takový bezpečný odstup jako řekne legislativa a ne průzkum vyježděných řidičů ze kterého se hodnoty zprůměrují.
Březen 21, 20196 r před 19 hodinami, ronskispeed napsal: Lenze ono to je nastavene tak, ze vyjezdeny ridic sa moze napr. pozriet na radio, na neakú dlhonohu 20 rocnu cupku v minisukni vlavo na chodniku alebo nieco ide zdvihnut zo zeme co mu padlo (napr. cigareta) a vtedy ti je ten odhad uplne ze na hovby makove... Presne tak ako pise kolega. Ja som uz poriadne vyjazdeny sofer (cca 1.8 mil. km) a mozem z vlastnej skusenosti povedat, ze ma asistent zachranil pred nehodou niekolkokrat presne z dovodov horeuvedenych. Vivat front assist !
Březen 21, 20196 r Může se objevit anomálie kdy to někomu zabrzdilo když přejížděl nějaký kovový předmět. Ale jinak z mé osobní zkušenosti zatím vždy reagoval regulérně. Asi nejsem dost vyježděný abych tvrdil opak. Minimálně z 50% nedostatečné věnování provozu.
Březen 26, 20196 r Mne reagoval uz 2x na dieru/jamu v ceste. A minimalne 3x na auto stojace vo vedlajsom jazdnom pruhu.
Srpen 28, 20196 r Dobrý den když mám radio Blues výbava Ambiente, volant bez multifunkce, mám nějakou možnost nastavování tohoto asistenta... Zatím to na mě pouze houkalo při silném dešti a když předemnou bus zajížděl na zastávku. Typoval bych to na ten 2 stupeň... Děkuji za odpověďi...
Září 9, 20195 r Chtěl jsem vypnout předběžné varování, protože mě už to hysterické pípání na každou blbost ser.. štve. No, ale auto (FIII Style 4/2017) si to pamatuje jen do vypnutí motoru, to je normální? Dá se ten krám nějak deaktivovat trvale? Upraveno Září 9, 20195 r od Lancelot
Září 9, 20195 r Ano je to normální. Jakákoliv změna nastavení FA je jen do vypnutí zapalování. A těch výhrůžek co přitom auto signalizuje.
Únor 21, 20205 r Zeptám se (nemaje zkušenost s tímto výdobytkem :-)). Když to FA nečekaně zadupne na místě a máte man. převodovku, tak motor zdechne? To mu asi moc neprospívá. Co na to rozvody?
Únor 21, 20205 r Přibrzdí Tě to, že Ti jde hlava dopředu, ale stihneš spojku vyšlápnout, navíc mi to teda nikdy nebrzdilo do uplného zastavení. Přibrzdí - rána od ABS - tělo jde vpřed a pak se brzdy pustí.
Únor 21, 20205 r Ano zdechne...stalo se mi to asi dvakrát. A ano, rozvodům to moc neprospívá. Video. Upraveno Únor 21, 20205 r od Lupen_cz
Únor 21, 20205 r Tak to teda čumím. Máme doma F3 okolo komína a takhle to nereaguje. S dvěma VW Caddy jsem nadrandil 200 tis km a tohle teda nikdy. Mě to reaguje na rychle přiblížení k něčemu a vždy to brzdy pustí. Je i divný, že to zafungovalo při tak pomale jízdě, když pominu absenci překážky. Upraveno Únor 21, 20205 r od Čečulák
Únor 21, 20205 r Tak ono to brzdy pustilo, ale jak sem jel pomalu, tak to chciplo. Jinak tahle situace je spíš vyjimka a shoda náhod. Propočítávalo to vzdálenost auta předemnou a do toho to chytilo odraz od toho kovového výstupku na cestě. Z toho auto usoudilo, ze ten předemnou zastavil a duplo na brzdy. Jinak tudy jezdim každý den a nic. Pravda je ze se od ty doby snažím, aby stejná situace už nenastala. Třeba tím, ze když jedu za autem, tak se vyhýbam tomu kovovému výčňělku.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.