psurn Vloženo 12. Květen 2015 Sdílet Vloženo 12. Květen 2015 Ahoj, na autě mi byla dělána geometrie po výměně zadních silentbloků ramen. Možná to bylo zbytečné, ale nakonec po seřízení mám volant natočený lehce doleva, řekl bych 5-10°. Chtěl bych se zde zeptat, znamená to že je jiná sbíhavost anebo může být nastavena jak byla původně? Pneu se předtím sjížděly zcela rovnoměrně, teď mám nové a najeto tak 2,5 tis. a zatím nic nepozoruji. pokud levou tyč řízení vyšroubuji a pravou zašroubuji třeba o závit, mohl by být výsledek dobrý? Díky moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 12. Květen 2015 Sdílet Vloženo 12. Květen 2015 Nebylo by lepší udělat geometrii (lichoběžník) pořádně a pak sundat a pootočit volant aby byl rovně?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 13. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 13. Květen 2015 Možná bylo, ale jak jsem četl nějaké příspěvky, tak nastavit volant zcela rovně není jednoduché. Musel by to být servis s nejlepším vybavením a výsledek stejně nebude jistý. Říkám si, že pokud by byla dobře geometrie, stačilo by pouze přes ni nastavit volant. Není to o moc ale často na to koukám. Asi s tím zkusím hnout při výměně oleje, ale nejsem si jist zdali mohu nechat ležet kola na zemi anebo je třeba je nadzvednout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 13. Květen 2015 Sdílet Vloženo 13. Květen 2015 jo stalo se mi úplně to samé po seřízení geometrie mám volant cca o 5° doleva. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 13. Květen 2015 Sdílet Vloženo 13. Květen 2015 (editace) Máme přejezdové desky Heka a není problém nastavit volant na střed,jen chtít.Volant bych nepřesazoval,budeš mít na každou stranu jiný rejd,v krajním případě může dojít k poškození kloubu.Zajel bych zpět a nechal je to předělat. Dělá se to tak jak píšeš v první příspěvku,jen to musí být hodně přesně,šestina otáčky je už dost velký rozdíl. Editováno: 13. Květen 2015, autor: standavfr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bazycek Vloženo 14. Květen 2015 Sdílet Vloženo 14. Květen 2015 Tak to vidim prvne. Kam jezdite na geometrii? Do sklepa ke kamosovi? Volant po geosce musi byt rovne vzdy. Kdyz neni je to udelano na **** Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 14. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 14. Květen 2015 (editace) to standafr: S volantem nechci hýbat, jen otočit o stejný kus opačně s řídícími tyčemi. Ty jako myslíš, že šestina otáčky na každé řídící tyči by již mohla vrátit volant původní polohy? To jsem si neuvědomil, že je to tak citivé, bude obtížné otočit oběma zcela stejně, aby se nerozhodila geometrie.. Editováno: 14. Květen 2015, autor: psurn Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 14. Květen 2015 Sdílet Vloženo 14. Květen 2015 Na tyčích je dost hrubý závit,proto tomu stačí fakt málo,jestli si to chceš dělat sám bez přeměření tak musíš opravdu co nejpřesněji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 15. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 15. Květen 2015 Díky všem za odpovědi. Až budu pod autem tak to okouknu a pokud se do toho pustím, tak napíšu, jak to dopadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 15. Květen 2015 Sdílet Vloženo 15. Květen 2015 a není lepší jít tu geometrii reklamovat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 15. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 15. Květen 2015 Reklamovat to nebudu, protože je to fakt malá odchylka a to nastavení nebylo drahé. Pokud se budou dobře sjíždět pneu tak to možná nechám. Příště bych když tak zkusil laser, ale stejně volant zcela uprostřed mi asi nezaručí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 15. Květen 2015 Sdílet Vloženo 15. Květen 2015 Já si podél auta natáhnu rovnoběžně dva provázky a od nich měřím a volant mám absolutně rovně. Stačí si s tím jen trochu pohrát. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 26. Srpen 2015 Autor Sdílet Vloženo 26. Srpen 2015 Nakonec jsem se odhodlal jet s autem do autorizáku, kde mi technik řekl, ze je ale potřeba předtím vyměnit pravé ložisko, prý hučí. Mám nové pneu a hluk je nějaký opravdu slyšet, ale až při opravdu ostrém průjezdu zatáčkou a dle mě to můžou být i pneu. Cestou na dovolenou jsem zajel na rychlou kontrolu geometrie (Hunter - levné a jednoduché), zde se naměřila malá celková sbíhavost přibližně 3´ a je tedy geo v pořádku (sbíhavost jednotlivých kol není uvedena). Dnes jsem ještě kontroloval délku závitu na tyčích, ale přesně se to změřit asi nedá, takže tam může být odchylka kolem1 mm. Auto jinak jezdí dobře tak to ponechám. Ta sbíhavost je téměř nula a o proti předchozímu stavu se mi zdá, že je aut více neutrální. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.