Hawlator Vloženo 15. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2015 Zdarec pánové, co by mohlo být příčinou,že mám plnou nadrž,ujedu 100km.Jednou natankuju 5l a nekdy přes 10 i víc. A je to na stejné pumpě stojanu?! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 15. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2015 Zřejmě škrtneš pistolí o odvzdušňovák co je v hrdle a pak se tam toho vejde víc. Někde se to tady popisuje proč a jak. U Fabii je to normální věc. Mě to na Roomu jde taky, ale moc s tím neriskuju, co jsem se dočetl tak prej časem hrozí zničení nádobky s aktivním uhlí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PyroSVK Vloženo 15. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2015 lebo raz môžeš mať spotrebu 5 na 100 a raz 10 na sto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hawlator Vloženo 15. Srpen 2015 Autor Sdílet Vloženo 15. Srpen 2015 Jezdí se stejná trasa a žádné závodění. Je to prostě divný. Někdy se přijede na pumpu když je najeto 100km a vejdou se tam dva litry. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 15. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2015 Nedělej z toho zbytečně vědu.Tankuješ u stejný pumpy a stejnýho stojanu?Může to dělat i pistole. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hawlator Vloženo 15. Srpen 2015 Autor Sdílet Vloženo 15. Srpen 2015 Vždy ne na stejné pumpě. Ja bych z toho vědu nedělal,ale jezdí s tím otec a ten to řeší. A kdo to má pořád poslouchat :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 15. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2015 Taky mám jednoho takovího. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 16. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2015 Může to záležet i na venkovní teplotě. Na pumpě natankuješ z podzemních nádrží palivo vždy o stejné teplotě. A to se v nádrži dle venkovní teploty mírně "roztáhne". Když je tepleji tak víc... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 16. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2015 Může to záležet i na venkovní teplotě. Na pumpě natankuješ z podzemních nádrží palivo vždy o stejné teplotě. A to se v nádrži dle venkovní teploty mírně "roztáhne". Když je tepleji tak víc... No, ono už právě moc těch podzemních nádrží není, houfně se to rušilo na přelomu tisíciletí, když vešly do platnosti nový předpisy o palivovejch skladovacích a výdejních nádržích - musejí bejt dvouplášťový, navíc postavený na volno ve vybetonovaný a odizolovaný jímce se záchytným prostorem pro přeteklý nebo prasklinou prolínající palivo atd (ne obsypaný zení), takže stavebně vychází jednodušší udělat pumpu s nadzemníma nádržema - sice schovanýma uvnitř objektu, ale nejsou zahrabaný pod zem pod úrovní okolí. V případě opravy, výměny a podobně je s tím daleko míň práce, když jsou nádrže takhle přístupný (například výměna je otázkou 24 hodin na demontáž a zpětnou montáž střechy nad nádrží, samotný vyndání nádrže jeřábem a usazení nový je otázka hodiny). Takže operovat palivem ochlazeným pobytem v podzemí je ne vždycky platnej argument. Ale to s tím odvzdušňovákem v plnicím hrdle je pravda, room má nádrž na 55 litrů a nejednou se mi stalo, že mi při okamžitě indikovaný průměrný spotřebě 6,5 litru PP ukazoval dojezd ještě 120km => jako že v nádrži je ještě kolem 7,5-8 litrů, na pumpě jsem ale u stojanu natočil 52-53 litrů - a to při nehýbání pistolí, jen postupným čekáním na opadnutí pěny v hrdle a dotáčením až do momentu, kdy pistole "cvakne" hned po zmáčknutí páky "spouště". Samotnýho by mě zajímalo, jak k tomu dojde, že jednou se ten odvzdušňovák zmáčkne a podruhý ne, když Drobka tankuju výhradně já sám a skoro pokaždý na tý samý pumpě. Z fotek to vidět pořádně není (okolí hrdla je černý, díra v něm je černá...), pomohlo by kdyby to měl někdo rozkreslený, možná "explozívní" nákres plnicího hrdla z Etky????, kde by bylo vidět ve který přesně poloze je ten ovládací čudlík a kterým směrem se zmáčkne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PyroSVK Vloženo 16. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2015 Ekkar, ty myslíš tú páčku na pravej strane hrdla ? Ked ju zatlačíš smerom dnu tak počuť z nádrže unikať vzduch. Bude to ono nie ? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 16. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2015 Mělo by to tak bejt - jenže jak říkám, obvykle si tam u pumpy nesvítím (nejlepší by to bylo asi zapalovačem, že jo?) a černá díra do hrdla v černým plastu, to je "bezvadnej" kontrast... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 17. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2015 Roomster má tu páčku odvzdušňovacího ventilu vlevo. Velice snadno lze při zasouvání pistole do hrdla tím rozšířeným kroužkem na pistoli posunout dovnitř páčku odvzdušňováku a načepovat do nádrže (lépe řečeno do expanzní komory) víc, než by člověk čekal. U Fábie až o 13 litrů, u Roomstera nevím, ale minimálně 10 litrů to bude. http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/3FEA3AAD-0CBC-4313-9E9F-8C5FC9CC9378/0/48820126095NADRZE.pdf Ovšem nechápu, proč někdo bere benzín po ujetí 100km. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 17. Září 2015 Sdílet Vloženo 17. Září 2015 (editace) Mě když začne svítit hladový světýlko, tak co nejdřív mastim na pumpu. A tam se mi vejde tak max . 41 litrů než mi pistole vypne. Fabia 51 kW 12V CGPA Editováno: 17. Září 2015, autor: Mr.Pavka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 20. Září 2015 Sdílet Vloženo 20. Září 2015 Ak vieš ako na to, tak sa dá natankovať do prvého vypnutia pištole aj o 10 litrov viac. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Honza. Vloženo 20. Září 2015 Sdílet Vloženo 20. Září 2015 Rozlil jsem benzín na ten zelený plast, ještě před vlastní hrdlo nádrže. Je to velký problém ? Kam vlastně odtekl ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 20. Září 2015 Sdílet Vloženo 20. Září 2015 V nejnižším místě je dírka dolů do blatníku, na ni navazuje trubička ústící do podběhu pokud možno co nejdál od vejfucku ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Honza. Vloženo 20. Září 2015 Sdílet Vloženo 20. Září 2015 Takže to vyteklo na zem. Sice jsem nic neviděl - asi toho nebylo moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vasnivykolista Vloženo 13. leden 2016 Sdílet Vloženo 13. leden 2016 (editace) přes vánoce jsem byl v Chorvatsku a po natankování u Šibeniku přes ovzdušňovák sem dojel až domů asi 900km..při dojezdu domů mě počítač ukazoval dojezd 10km ..při spotřebě 5,5l Editováno: 13. leden 2016, autor: vasnivykolista Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.