Přejít na obsah

zarosene / zamlzene predni svetla


vavrorr

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...
V 27. 11. 2015 na 19:18, Martin Bednář napsal:

Pro predstavu dnes cesta po meste,venku 5 nad nulou, sucho. Oba svetlomety zamlzene,jako kdyby na nich byl snih, nebo prselo. A to jak v praci, tak doma stojim v suche garazi.

Foceno pri zhasnutych svetlometech.

 

Na orosení světel je právě čerstvě vydáno TPI. Podle toho, co jsem tam měl možnost vidět, je zrovna tento případ nereklamovatelný. Jednoznačně je tam uvedeno, že orosení nesmí být pouze na činné ploše světla, a pokud se tam objeví, tak musí zmizet při jízdě mimo město nebo po dálnici do 10 minut s dostatečným provzdušněním a s aktivními tlumenými světly - tento efekt způsobuje cirkulace vzduchu ve světlometu, na kterou je světlomet konstruován (cirkulace vzduchu na základě rozdílných tlaků). Doba odmlžení je závislá na relativní vlhkosti, teplotě, rychlosti jízdy, atd. Ostatní plochy světla (platí to pro všechna světla - tedy i na zadní, směrovky, mlhovky) mohou a smí být orosené (zamlžené), je to fyzikální jev a nijak se to nebude řešit.

 

Při jednoznačném průniku vody (netěsnosti) - kapky na vnitřní straně rozptylového skla - se kontroluje těsnost, když se nic nenajde, vyfouká se světlomet a musí se tam zajet znovu při opětovné tvorbě kapek, kdy se to nafotí a sepíše check list. Další postup tam již není popsán - asi to bude individuálně na posouzení ŠA.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam stejny problem ale me to nevadi. Lidi z ruznych forumu ktere maji Mercedesy me psali ze mneli to samy a prej v lete vse se vyrovna a uz se nezopakuje. Navic vam reknu ze majitelove novych Superbu v Rusku to hromadne reklamovaly a odpoved byla jasna a konkretna ze casem se to prestane a kdyz ne tak zmeneji svetla za nove.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemalo bi to robit,ale je to fyzikalny jav.Ked som pred dvomi rokmi kupoval Golf VII na xenonoch,tak isto to rosilo od novoty,ale po kratkom case to prestalo.Teraz na S3,ktory mam tyzden a po prejdeni 500 km v dazdi som zbadal,ze mam xenony trochu orosene,ale ani sa nad tym nevzrusujem,lebo viem ze to prestane rosit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Na druhou stranu bych rosení nepodceňoval, ta vlhlost bude likvidovat vnitřní zrcadlovou odrazovou vákuově nanášenou vrstvičku paraboly a i další elektrické komponenty ve světle. Je k podivu jak Koncernová technika je problematická a až nabývám dojmu že vše Německý začíná mít parametr ,,běžné vlastnosti" .

Já u Sorenta i Pajera mám naprosto suchý světla a to i v krutých klimatických podmínkách. Takže někdo ještě umí dělat dobrá světla. Jenže tam se nešetřilo při výrobě :kol-48:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

ahoj vsem, tak po 7 letech a mnoha jinych vozech vsech znacek jsme zpet ve Skodovce a S3 :)

pisnu do jineho tematu svoje postrehy z prvnich 3 tydnu ale tady je jeden k tematu.

hned od prvniho dne se. zacaly mlzit svetla, cca 3 den jsem jel praha brno a prselo, nejen ze byla pulka plochy obou svetel zamlzena - uplne stejne ale zacala se v casti u led pasku srazet voda. cca po 12 hod tam bylo mraky malych kapicek o velikosti cca 2mm, ale stovky, na na obou naprosto o same. vyschlo to cca po tydnu. takze jsem si to fotil, pak nasedl do auta, odvezel do skodovky, tam reklamoval, poslal fotky a ten den cca 4 hodiny pote mi volali ze skoda MB rozhodla o vymene obou za nove. druhe rano dorazily nove a cca po obede jsem vyzvedaval. nyni vse 100% muzu na ne lit hektolitry vody, byt vlhko, zima cokoliv a neni tam ani naznak nejakeho byt malickeho zamlzeni. ty puvodni sly na zkoumani do skody. jsem presvedcenej ze se jedna vzdy o nejakou vadnou sarzi!!

Editováno: , autor: Filda-8
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

V červnu mě má přijít Laurin v kombíku. Tak sem zvědavej, co tam bude :-) zda se to bude rosit, hmizí farma a nebo zda to bude ok. Už se nemůžu dočkat asi jako většina z Vás co čekala až se jim vyrobí. Z Passata B5 to bude asi drobet změna. Snad budu mít štěstí a nebudu mít kus vyrobený v pondělí ráno a nebo v pátek odpo :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, jak si to tady pročítám, musím reagovat také. Chápu sice chvilkové orosení, které by mělo po chvíli jízdy zmizet, nicméně musím konstatovat, že kvalita prémiových vozů se velmi zhoršila. U auta za mega a výš by o rosení světel neměla být ani zmínka. A tím, že toto ještě výrobce ještě uvede do návodu k použití, je spíše hanba. Důkazně uvádím svůj prémiový vůz koncernu (Audi A8), starý 10 let, kde o mlžení světel nemůže být ani řeč. Ač namítáte, že nový stál 4,2mil. Tak proč se světla nemlží ani na mém SI (nový stál mega), který je starý 14let? A to může pršet, sněžit, může to dlouho stát. Prostě nikdy nemlží...

A proč se světla nemlží ani na našem novém Peugeotu, který stál pos..ných 250tis Kč? Prostě je to velice smutné a bohužel nová doba. O to víc smutné, že doba pokročila, existují nové technoligie a to i takové, které rosení dokáží zabránit, např.polopropustnými materiály, nebo spíše jinou koncepcí. A myslím, že světla, Vás majitele SIII, budou štvát dobudoucna nejméně. Ona takto vypadá výroba celého vozu a o motorech alá downsizing a tím spojenou kratší životností nemluvě. K tomu přístup některých autorizovaných servisů tragický (jsou to autorizáky, ale nepatří pod škodovku, proto je v každém jiný přístup)

A co se týká kvality dílů? Jelikož dělám v dopravě a automotive vozí i naše firma, veřte, že Denso není Denso, Pierburg není Pierburg, Hella není Hella, Škoda není Škoda, atd. atd. atd... Jsou to pouze loga a jejich nálepky. Ačkoli koncern je evropský vůz převážně vyrobený údajně z evropských součástek, veřte, že nad 50% celého auta je vyrobeno v Číně, Ukrajině, Rusku, Indii, apod

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...