Tkl Vloženo 26. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2015 Zdravim, mam Fabiu III 1.2 tsi 66kw. Najazdene mam 8-tis km. Teraz som si vsimol, ked je vonku cca. 0 stupnov, pri startovani citim akoby nespaleny benzin. Je to iba pri studenom starte, inak to vobec necitit. Myslel som ze to moze byt lampda sonda, no ziadna kontrolka nesvieti. Cital som ze tieto motory prvych 40s pri studenom starte zahrievaju katalyzator, tak ci to nemoze byt tym... Mate niekto podobnu skusenost? Dik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abusklibi Vloženo 27. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 Jo, ted jak uz delsi dobu stojim a skrabu sklo, tak taky zavoni benal (Rapid 77kW, najeto 15 tis.) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
czab Vloženo 29. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2015 Taky ho občas cítím. A nijak to neřeším. Myslím že He to normální Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 29. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2015 Jo, včera i dneska ráno taky... studený start, 2 stupně pod nulou, pustil jsem vzduch na okno a taky byl chvíli cítit benzín. Po rozjetí už nic... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FabikaRS Vloženo 29. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2016 nespaleny benzin pri studenom starte je to stale normalna vec pri kazdom aute kedze cez sytic tlaci viac paliva a tym padom ma vyssie octacky a pri studenom motore nieje niejake extra spalovanie preto citit aj silnejsie benzinovy zapach ...potom ked sa zohreje a uslatia otacky vsetko je uz ok a spaluje tak ako ma 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronall Vloženo 23. Březen 2018 Sdílet Vloženo 23. Březen 2018 Nechci zakládat zbytečně nové vlákno proto to napíšu sem. Už po několikáté pozoruji, že po delší jízdě když zastavím a třeba najíždím do garáže, je cítit velmi silně jakoby sírový zápach. Musím někdy garáž důkladně vyvětrat protože je to fakt síla. Je to normální nebo je něco špatně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 23. Březen 2018 Sdílet Vloženo 23. Březen 2018 ja si nic takoveho nevybavuju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 23. Březen 2018 Sdílet Vloženo 23. Březen 2018 Obcas neco podobneho citim, nechavam otevrena vrata na chvilku, mame najeto asi 8 tisic, tak jsem to prikladal tomu, ze se jeste neco vypaluje...nedela to pravidelne a rekl bych, ze opravdu po delsi ceste (v patek, kdyz manzelka poskakuje v kolone) a auto je vic prohrate. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lupen_cz Vloženo 23. Březen 2018 Sdílet Vloženo 23. Březen 2018 Řekl bych, že je to zápach ještě "nezajetých" spojkových lamel. Při popojíždění, nebo ostřejší jízdě jsem to cítil zpočátku u nové Fl a nyní také u Flll. Zápach síry , nebo spíše zkažených vajec, sám časem odezněl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronall Vloženo 24. Březen 2018 Sdílet Vloženo 24. Březen 2018 No nevím to se mě moc nezdá, auto už jezdí víc jak dva roky a lamely spojky už jsou určitě ready. Měl jsem také FI HTP a tam nic takového u mě nebylo cítit, tady to prostě po delší jízdě a zastavení /ne pokaždé/ zasmrdí a fest. Většinou je to hned po zastavení a cítím to trochu i v autě ještě než vjedu do garáže. Teď mě napadá, že tankuji dlouhodobě většinou na jedné pumpě, tak zkusit benzín odjinud? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 24. Březen 2018 Sdílet Vloženo 24. Březen 2018 Beru jen Benzinu a leju Vif. Citil jsem to asi 3 krat...nic casteho. Vysmrdelo to celou garaz... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MikeV Vloženo 28. Březen 2018 Sdílet Vloženo 28. Březen 2018 Ahoj všem, ten čpavý zápach jsem měl také, vždy po delší cestě (určitě 100% souvislost s víc rozpáleným motorem), s pachem benzínu to určitě nemá nic společného, se spojkou také ne. Zápach se postupně zmenšoval. Zpočátku jsem se bál, co se děje, všechno jsem prohlédl a dospěl jsem k závěru, že se vypaluje buď kryt turba nebo pružná manžeta na připojení výfukového potrubí (možná ještě něco jiného na motoru). Blíže jsem to už nelokalizoval pro špatný přístup. Nejsilnější to bylo do asi 2 tis. km i v chladnější teplotě (jaro 2016), potom asi do 5 tis. km jen ve větším horku a rychle to zesláblo, tak jsem to dál neřešil. Je fakt, že jsem nejezdil delší cesty vcelku než kolem 100 km. Subjektivně mi to přestalo čpět úplně asi kolem 6-7 tis. km, kdy jsem to přestal zaznamenávat po cestě i ve velkém vedru (34°C). Dle stavu nyní po 2 letech to nemělo vliv na nějakou závadu, jen to bylo hodně nepříjemné, hlavně v garáži, venku se to moc nepoznalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luboszvirotsky Vloženo 7. leden 2022 Sdílet Vloženo 7. leden 2022 Vyřešil někdo ten smrad jako zkažených vajíček? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Myxo Vloženo 1. Únor 2022 Sdílet Vloženo 1. Únor 2022 Ahoj, nechci zakládat nový topic, tak píšu sem. Mám dotaz před vánoci sem měnil, olej, svíčky, filtry (kabina, olej, palivovej), brzdovku u mé F3 66kw. Od té doby převážně u studeného startu cítím kolem auta i v autě benzín(v 8 z 10 startů). Do té doby mám dojem, že sem si nic takového nevšiml, ale možná nebylo až tolik studených dní. V autech se moc nevyznám, proto se ptám je možné, že servisák něco z toho co zmiňuji špatně utáhl a někde to kape? Když se se díval pod auto a na motor mám dojem, že nikde nic nekape nebo sem si aspoň ničeho nevšiml. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 1. Únor 2022 Sdílet Vloženo 1. Únor 2022 Za studených dnů a studených startů to není nic neobvyklého. Pokud to není cítit v autě bude vše ok. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Myxo Vloženo 1. Únor 2022 Sdílet Vloženo 1. Únor 2022 ben06: no chvíli cítit v autě jde, ale já nevím třeba 500-700m jízdy pak už to necítím :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 1. Únor 2022 Sdílet Vloženo 1. Únor 2022 (editace) Těžko soudit, než se rozjedeš může si zplodiny ještě natáhnout ventilátor když stojíš po větru, nebo otevřenými dveřmi. Za studeného startu motor spaluje bohatší směs, zvýšené volnoběžné otáčky a tím i více emisí. Taky chvíli cítím palivo kolem auta do dosažení provozní teploty motoru, ale uvnitř nic extrémního. Jsem stará škola, vždy motor na místě trochu zahřeju navzdory všem Vaculíkům a jiným radilům ze Světa motorů. Třeba u takové felicie byla na hrnci topení u motoru odvodňovací klapka a ta když vypadla šel smrad do auta. F3 má už trochu jiný systém. Editováno: 1. Únor 2022, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.