Jump to content

Chvění xenonu

Roman110

Recommended Posts

Když jedu po hrbolatý cestě nebo na dálnici projedu díru, nerovnost tak se většinou levý světlo zachvěje jako kdyby byl špatný dotyk nebo špatně nasazený konektor... jenom jestli se s tím někdo nesetkal mám záruku takže budu řešit reklamaci....

Poblikávání (tedy střídání stavu zapnuto/vypnuto) normální jistě není.

Chvění naopak ano. Dělá to na mém SIII a dělalo to i na předchozí Yetině. Při zapnutí xenonů si všimnete, že si kontrolně projedou dráhy nahoru dolů a doleva doprava a snad u toho proběhne i nějaká kalibrace. Je to uděláno tak, že hýbe samotná optika. To aby byly adaptivní a mohly do zatáček zatáčet i světlo. Krátké ostré nerovnosti (D1) tedy prostě způsobí, že se pohyblivá optika trochu zachvěje a pokud jedete na potkávací světla, tak to je na jejich konci vidět - hranice kde končí světlo a začíná tma trochu zakmitá nahoru dolu. Ale jinak svítí pěkně, ne?

• Pozitivní 1

Krátké ostré nerovnosti (D1) tedy prostě způsobí, že se pohyblivá optika trochu zachvěje a pokud jedete na potkávací světla, tak to je na jejich konci vidět - hranice kde končí světlo a začíná tma trochu zakmitá nahoru dolu. Ale jinak svítí pěkně, ne?

Presne tohohle jsem si vsimnul kdyz jsem jel v kolone na D1, kde jsou spatne panely - jak se jakoby zachveji xenony, kdyz se prejel ten hrbol - asi normalni vlastnost

• 2 years later...