Přejít na obsah

Cvaknutí od přední nápravy při plném rejdu


iphonik4

Doporučené příspěvky

Zdravím! Mám takový problém a nejsem sám. Jsem majitel Octavie III RS TSI. Když stojím a točím volantem z a nebo do plného rejdu, tak v určité poloze slyším cvaknutí. V interiéru je naprosto neslyšné. Jde to slyšet pouze při stažených oknech. Ptal jsem se plno majitelů eReS a hodne z nich to pozoruje také. Někdo dokonce i reklamoval, dostal novel řízení a zvuk se zpět objevil. Proto to asi ani zkoušet nebudu. Nicméně posílam odkazy na video a chci se zeptat, jestli to také někdo pozorujete. Znovu podotýkám, že je to slyšet pouze, když auto stojí na klidném místě (bez okolního hluku), stažené okno a točíte z a nebo do plného rejdu :)

Videa:

https://www.dropbox.com/s/sxext0yjyn5vo8j/Video%2007.05.16%2012%2040%2002.mov?dl=0

https://www.dropbox.com/s/tm0tszlm7natpzp/Video%2001.05.16%2018%2037%2040.mov?dl=0

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem to stejné na OIII RS tdi (zvuku sem si poprvé všimnul při 5tkm) a bratranec také (cca 20tkm). Já jsem to neřešil, protože jsem čekal co řeknou na servise jemu. Nejprve mu řekli, že jde o homokinetický kloub který je pravděpodobně uvolněný. Následně mu vyměnili ložiska a zhruba na týden mu to přestalo dělat. Potom se to zase opakovalo. Když jsem potom jel v zánovním MB SL63AMG (cca30tkm najeto), slyšel sjem uplně stejné zvuky i za jízdy v ostřejších zatáčkách. Při popojíždění jako třeba při parkování to cvaklo při každým posunutí kol a mnohem hlasitěji než RS. Přestal jsem tedy tento problém uplně řešit. V případě,, že by se to opravdu hodně zhoršovalo bych to dal do servisu a problém by se alespon lépe hledal než to jedno cvaknutí při plném rejdu. To už ale řešit nemusím, protože jsem o auto před měsícem přišel při autonehodě. :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tome diky za odpoved. Jinak to me moc mrzi. Doufam, ze ti to pojistovna zaplatila :( do me pred mesicem nacouval borec na parkovisti. Odnesl to cely zadni naraznik a vana pro rezervu se taky musela vyklepavat. Nebyla to velka skoda, ale oprava v autorizaku me stala asi 43.000. Borec samozrejme ujel. Soucitim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahojte,

dnes při parkování jsem si všiml následujícího jevu: při vytočení kola do plného rejdu (u mě doprava) se ozve celkem hlasité kovové lupnutí... Měl jsem podezření na zatuhlé vrchní (myslím že se jmenuje Axiální ložisko) uložení tlumiče pravého kole nebo na prdlou pružinu... Výroba říjen/2014 dnes najeto 64 140km. Hned jsem s tím zajel do servisu... točili jsme kolama na zvedáku, neprojevilo se sundali jsme auto ze zvedáku a na asfaltu když byly kola na zemi tak občas luplo při vytočení do plného rejdu doprava, zajímavé je že né vždycky... prý to asi bude převodka řízení...  Auto je poslední 2 měsíce v záruce a chci aby to bylo opraveno dobře...



Co vy na to?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro_man: a fakt to nemuzou byt ty naboje kol? At nejdriv v servisu zkusi ten druhe postup v tomto vlaknu. Tu prevodku menili asi 2 mym kamosum a vzdy se to projevilo. Ovsem to ocisteni a namazani optimolem lozisek naboju psal PistaTT, ze pomohlo. Urcite to stoji za zkousku. Jinak trvej na tom, at si tuto reklamaci aspom zapisi do pocitace. Pokud budou mit nekde, ze se ti to Ted v zaruce projevuje, tak by nemel byt problem to resit pozarucne. Kazdopadne resil bych to co nejdriv a urcite vyzkousel ty naboje.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc za info, tak snad to dají dohromady... mimochodem doufám že se jim v případě výměny převodky řízení nedojebou geometrii...

Přiznám se že jsem na některé věci perfekcionista a toto je první auto které má doslova dokonalou geometrii... Volant drží krásně rovně, auto nikam netáhne a gumy se sjíždějí nádherně rovnoměrně.... žádné kraje atp... Bohužel u minulého auta jsem s tímto servisem řešil několikrát geometrii na Fabii a nikdy ji nedali dohromady... Myslím že je asi logické že tu geomku bude nutno rozhodit když budou dělat převodku řízení co? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

tak můj problém byl opravdu v převodce řízení. Řešeno výměnou za nový díl... Zvuk se opravdu ztratil... Nicméně níže Vám sdílím fotku jak podle značkového servisu vypadá bezchybně nastavená geometrie a perfektní nastavení volantu...

IMG_20160803_132251.jpg

IMG_20160803_132339.jpg

IMG_20160803_132248.jpg

Editováno: , autor: Pro_man
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

me to taky cvaka, mam 23tkm a cvaka to od nova. Co me stve ale jeste vic je nehorazny mlaceni predni napravy pri prudkym rozjezdu, kdy se protacej kola. To je jak kdyby nekdo mlatil po naprave kladivem!! :o Nevim jestli to dela ESP, ale je to desny!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak presne tohohle jsem si vsiml taky! nejdriv jsem myslel, ze jsem prejel nejakou diru, ale pak se mi to nekolikrat stalo i na rovnym asfaltu.

mam pocit, jakoby ten protiprokluz najednou prudce secvaknul brzdice, az se kola na zlomek sekundy uplne zastavi a az pak je pustil dal.

u me jde konkretne o O3 RS na R18.

 

mate nekdo tuseni, co presne to zpusobuje?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takzě chlapci, to cvakáni u mě byla taktéž převodka. Po výměně OK.
A to mlácení... myslíte to, co se projevuje při prudkém přidání plynu, jakoby pneu rychle ztrácela a opět získávala přilnavost? Hlasité a citelné rány od přední nápravy? (dělá to pouze při prokluzu a nehorázně me to sere).
Já osobně dávám plný plyn na RS až tak od 50 km/h, takže se mi to často nestává. Ale strašně mě točí, že když náhodou potřebuji z křižovatky rychle odjet, tak kvůli tomu mlácení nemohu dát ani 3/4 plynu. Rve mi to srdce z těla a nápravu z auta.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...