petere Vloženo 6. Červen 2016 Sdílet Vloženo 6. Červen 2016 Dobrý den, může mi někdo poradit, jak popř. kde nastavit náhledy obalů na displeji Bolera při přehrávání mp3 z SD karty? Náhledy jsem nikde nestahoval, ale u některých desek se zobrazuje automaticky, u jiných ne. Možná je to hloupost, ale nevím kde to hledat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ELXEL Vloženo 8. Červen 2016 Sdílet Vloženo 8. Červen 2016 Nevím, jak bolero, ale u columbuse je Gracenote databáze s obalama, takže pokud je to starší album, tak ho to nejspíš bude znát a může ho i zobrazit. Jinak umí zobrazit obal alba, pokud je součástí MP3 tagu do nějakého rozměru (tuším 450x450 pixelů, ale nechci kecat). Možná umí načíst i obrázek, pokud je součástí složky s albem a nějak se jmenuje, ale to jsem nikdy nezkoušel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrik Vloženo 8. Červen 2016 Sdílet Vloženo 8. Červen 2016 Jak píše ELXEL, tak obrázek alba u mp3 je přímo součástí souboru mp3. Aby ho dokázalo rádio zobrazit, musí mít nějakou rozumnou velikost. Takže já to dělám tak, že obrázek alba zmenším, aby měl tak 500x500dpi a nepřesáhl 200kB velikosti. Následně ho vložím do mp3 souboru. (ale mám Columbuse, podívej se do návodu, jakou velikost podporuje tvé rádio) Například pomocí tohoto: http://www.slunecnice.cz/sw/mp3tag/ Pokud mp3 vytváříš jako zálohu svého CD disku (a je to nějaký známější interpret), tak použij MediaPlayer, který si umí obrázek alba stáhnout automaticky a automaticky jej do vytvářené mp3 přidá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petere Vloženo 10. Červen 2016 Autor Sdílet Vloženo 10. Červen 2016 OK, to je ono. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nixberg Vloženo 21. Červen 2016 Sdílet Vloženo 21. Červen 2016 Je to popsané v manuálu k infoteinmentu, včetně max velikosti a formátu obrázku. Umí to mimo jiné načíst obrázek ve složce a přiřadí ho ke všem písničkám v oné složce. Druhou možnost popsal Petrik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Streptokok Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 Ahoj, mám podobný dotaz. Mám wav soubory ( kvůli zachování vysoké kvality ) na SD kartě. V každé složce mám rovněž k albu fotku. A teď otázka: U 50 % mě to fotku ukáže, u 50% ne. Zkoušel jsem zjistit jaké soubory to neukazuje, ale nic nevypátral. Shrnutí - všechny jsou ve formátu JPG. Všechny jsou do velikosti max 800x800 pixelů. Všechny mají okolo cca 200-500 Kb. DPI jsem zkoušel také upravovat. Avšak nějaké ukáže a některé ne. Nenašel jsem pravidlo, dle jakého to některé fotky neukáže. Díky za radu. Petr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ELXEL Vloženo 4. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2017 Já bych se na WAV vyflákl a překonvertoval to do FLAC. Jinak se mi zdá, že do 500x500 to zobrazování celkem funguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek Pastorek Vloženo 4. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2017 Já mám mp3ky s obrázkem bookletu ve formátu jpg velikosti cca 250x250 pixelů v každé složce a pohodka... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acro Vloženo 27. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2017 Obrázek 500x500 pixelů nazvi "folder.jpg" a umísti do každého příslušného adresáře s *.mp3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek Pastorek Vloženo 27. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2017 U mě jsou pod názvem "cover.jpg"...moýná to nenačte diaktiriku v názvu souboru něbo tak nějak....těžko říct...ale takto mi to funguje dobře. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davnemecek Vloženo 13. Květen 2019 Sdílet Vloženo 13. Květen 2019 Ahoj, mam dotaz. Hudbu v aute si poustim pres telefon (bluetooth) a konkretne pres aplikaci Spotify. Mam problem s tim, ze u 90% pisnicek mi to neukazuje obrazek daneho alba nebo interpreta. Ma s tim nekdo podobnou zkusenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 15. Květen 2019 Sdílet Vloženo 15. Květen 2019 Ano, stejnou. Neresim a posloucham dal Vetsinou je to zpusobeno tim ze spotify nema u vetsiny obrazek v pozadovanem rozliseni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wagrant Vloženo 28. Červen 2019 Sdílet Vloženo 28. Červen 2019 Áno zobrazí len niektoré ale zaujímavé že u inej značky auta to zobrazí z toho istého telefónu všetko a tiež je na to používaný server gracenote ako v škode Radio columbus Že by nedoladeny soft ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 29. Červen 2019 Sdílet Vloženo 29. Červen 2019 Mně to tedy nefunguje spíše vůbec. Kolega s Kodiaqem (Amundsen + Android) je spokojený, že má náhledy u 90% alb. U mě ta samá kombinace, akorát iOS a náhledy nikde :-)). Mám snad v každé hudební složce už cca 2-3jpeg obrázky alb a stále nic. Rozlišení mám 250x250dpi, 500x500dpi a názvy jako cover.jpg či přímo název alba. Přiznám se, že jsem spíše už kapituloval, ale když se to zde probírá, nedalo mi to nezkusit zeptat se :-)). Trochu se i obávám, že se bude jednat o banalitu a budu za vola, ale holt co už. Člověk se stále učí :-). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuchar7 Vloženo 29. Červen 2019 Sdílet Vloženo 29. Červen 2019 Pokud chceš obrázek alba z mp3, tak zkus dát obrázek přímo do mp3 souboru, třeba přes Mp3tag (https://www.mp3tag.de/en/index.html) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 29. Červen 2019 Sdílet Vloženo 29. Červen 2019 V tom problém asi není, osobně mám jak pro FLAC, tak pro MP3 formát zcela spolehlivé načítání fanartů (cover) z GraceNote databáze. V mém případě Columbus s vlastním data připojením přes vyhrazenou SIM. Pokud jsem ale správně pochopil, problém @davnemecek spočívá v přehrávání hudby ze Spotify apky-služby ve smartphone, připojeném přes BT k nějakému blíže nedefinovanému infotainmentu. To je jiný případ, než přehrávání z vestavěného zdroje (HDD, SD, USB) přímo v infotainmentu. Zkusím to zítra, jak se to chová v Columbovi s vlastní konektivitou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wagrant Vloženo 30. Červen 2019 Sdílet Vloženo 30. Červen 2019 Presne ako píšeš. Jedna sa o Spotify Operačn systém ios Radio Columbus Spojenie Bluetooth Server databáza Gracenote Niektoré albumy ukáže a niektoré nie a pri tom ako som písal už pred tým v inej značke auta ukáže všetko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 2. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2019 (editace) @davnemecek Spotify ve smartphone přes BT do Columbuse. Dnes jsem testoval. Výsledky potvrzují tvé příspěvek. U některý interpretů obal zobrazen (ale dost nízká kvalita, viz dále), u většiny jen obecná ikona dle žánru, to ale celkem přesně. Z cca asi 20 interpretů se zobrazil správný obal jen 1x (!). Jinak jen obecné žánrové ikony... Je zajímavé, že u offline muziky z lokálních úložišť Columba jsou obrázky 100% zobrazeny, a hlavně v perfektním rozlišení a vysoké kvalitě. Občasné obrázky zobrazené u hudby přes BT ze Spotify klienta ve smartphone jsou celkem mizerné a v nízkém rozlišení (viz příloha), tipoval bych, že jsou to obrázky přenášené ze Spotify společně s hudebním souborem, a ne zobrazené Columbusem z Gracenote databáze, tak jako u offline hudby. Takže chyba bude pravděpodobně v Columbusu. Viz foto v příloze: správně zobrazený obal (a to ještě v mizerném rozlišení) jen u Stone Sour, ostatní jen žánrové ikony. Moje konfigurace : Spotify klient v SGS7 (Android), BT, Columbus (Gracenote DB) s vlastním, vyhrazeným připojením k Internetu (data SIM, 4G LTE) Editováno: 2. Červenec 2019, autor: omicron 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wagrant Vloženo 2. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2019 Dík za test. Je možné že do budúcna to doladia softwerovo nejaký vývojári alebo IT zaoberajúcimi sa takýmito vecami. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mazo22 Vloženo 22. Květen 2020 Sdílet Vloženo 22. Květen 2020 On 7/2/2019 at 7:05 PM, omicron said: @davnemecek Spotify ve smartphone přes BT do Columbuse. Dnes jsem testoval. Výsledky potvrzují tvé příspěvek. U některý interpretů obal zobrazen (ale dost nízká kvalita, viz dále), u většiny jen obecná ikona dle žánru, to ale celkem přesně. Z cca asi 20 interpretů se zobrazil správný obal jen 1x (!). Jinak jen obecné žánrové ikony... Je zajímavé, že u offline muziky z lokálních úložišť Columba jsou obrázky 100% zobrazeny, a hlavně v perfektním rozlišení a vysoké kvalitě. Občasné obrázky zobrazené u hudby přes BT ze Spotify klienta ve smartphone jsou celkem mizerné a v nízkém rozlišení (viz příloha), tipoval bych, že jsou to obrázky přenášené ze Spotify společně s hudebním souborem, a ne zobrazené Columbusem z Gracenote databáze, tak jako u offline hudby. Takže chyba bude pravděpodobně v Columbusu. Viz foto v příloze: správně zobrazený obal (a to ještě v mizerném rozlišení) jen u Stone Sour, ostatní jen žánrové ikony. Moje konfigurace : Spotify klient v SGS7 (Android), BT, Columbus (Gracenote DB) s vlastním, vyhrazeným připojením k Internetu (data SIM, 4G LTE) Mozno len technicka otazka zrovna OT k tomuto vidim ze mas SIM + 4G LTE - ake mas rychlosti pri DL a UL? - mam skusenost ze telefon na 4G LTE mam mnohonasobne vyssiu rychlost DL/UP ako modul od auta... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 28. Květen 2020 Sdílet Vloženo 28. Květen 2020 (editace) @mazo22 To je i možné, neznám žádné technické parametry v Columbusu integrovaného 4G modulu. A konektivitu jsem nikdy netestoval. Zatím. A je možné, že moje nynější S10e bude mít lepší konektivitu, ale z hlediska ovládacího komfortu a pohodlí je (pro mě) nesmysl pokaždé v telefonu startovat hotspot a nevyužít palubní integrovaný 4G systém s vyhrazenou SIM kartou. A nemá to vliv na to, zda-li se obaly načtou či ne, čí ve větším či nižším rozlišení. Tak velký rozdíl v konektivitě nebude. Spotify stejně brzy asi zahodím, kvalita mě neuspokojuje, jsem zvyklý z domácí databáze na FLAC kvalitu, a to co provozuje Spotify, je často děsný zvukový odpad (!). Uvažuji o TIDALu, ale možná si zprovozním vzdálený přístup na domácí SqueezeBox systém, kde mám vše právě ve FLACu. To bych asi ale musel upgradovat u svého operátora i mobilní konektivitu v autě na nějaká větší (neomezená) data, stream ve FLACu toho dost sežere...:-) Editováno: 28. Květen 2020, autor: omicron Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 28. Květen 2020 Sdílet Vloženo 28. Květen 2020 Ak to pomôže, modul by tam mal byť tento: Harman Audi PPIS (ALS6-E) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sgt.Mike Vloženo 24. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2022 V návodu je kulový. S ne-zobrazováním obrázků alb jsem bojoval taky a zjistil jsem toto: 1) Když soubory mp3 neobsahují obrázky v tagu, infotainment použije soubor cover.png nebo front.png/jpg do rozměru 800x800 2) Když soubory mp3 obsahují obrázky (v tagu) a tyto jsou menší než nebo rovno rozlišení 800x800, infotainment přednostně použije tyto. Bez ohledu na to, jaký je obrázek v souboru cover.png nebo front.png/jpg, ty nepoužije vůbec 3) Když soubory mp3 obsahují obrázky (v tagu) větší než rozlišení 800x800, infotainment nezobrazí nic, bez ohledu na to, jaký je obrázek v souboru cover.png nebo front.png/jpg Závěr: bez utility mp3tag se neobejdete Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 25. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2022 Kazdy album co sa ku mne dostane sa snazim prehnat cez mp3tag, upravit si nazvy, zrusit diakritiku a pridat obrazky. Z cias F3 ale maximalne 500x500px, tie mi fungovali :) ak som nahodou niekde nezabudol a potom je to take "prazdne" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rimsy2 Vloženo 27. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2022 Specifický detail ale třeba má někdo zkušenost. Jde mi o MP3 na flash disku přes USB C. Columbus podporuje zobrazení obalu alba - funguje 100%. Internet mi našel, že obal alba by mělo jít přiřadit i pro samotný playlist ve formátu *.m3u ( kódem #EXTIMG: ) Je to blbost a nebo to jde ale Columbus to nepodporuje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.