ivi Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Ahoj kolegové, nenašel jsem zde žádný podrobný návod na montáž tažného zařízení a proto jsem jej vytvořil a v příloze přikládám soubor, ve kterém je popsána montáž tažného zařízení i s fotkami. Montáž svépomocí není náročná a schválení na úřadě také ne. Musí být však Typový list k tažnému zařízení (dodává snad každý výrobce), provést evidenční prohlídku a zajít se schválením na úřad, kde za 50 Kč zapíší tažné zařízení do TP. Snad to někomu pomůže. Tažné zařízení Rapid Spaceback.docx 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tažak Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Zdravím,chybí tam podstatná věc,očištění dosedacích ploch pro šrouby.Díry jsou přelepny páskou a přetřeny silnou vrstvou izolačního nátěru.Vše je třeba očistit,aby podložky šroubů dosedly na holý kov.Na obrázku nevidím podložky pod šrouby,každý výrobce TZ je dodává.Dále je dobré vyčistit dosedací plochy tažného v karoserii.V místě dotyku je konzervační vosk,který chytá malé kamínky/cca 1 mm/,které se časem vydrolí a tažné se uvolní. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivi Posted September 29, 2016 Author Share Posted September 29, 2016 Děkuji kolegovi za doplnění. Já to udělal tak jak popisuji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LupinusCor Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Přidám jednu jobovku k dobru. Nedávno jsem kupoval Rapida a požadavkem bylo neodnímatelné TZ. Posílám úryvek komunikace s prodejcem.... ŠK: Dobrý den na základě našeho dohovoru Vám zasílám cenovou kalkulaci na neodnímatelné tažné zařízení pro Škodu Rapid Style, 1.4 TDI 66 kW, 7 st. DSG. Tažné zařízení 3 631,- Kč - Instalační sada 3 600,- Kč - El. kabeláž 1 076,- Kč - Zásuvka 415,- Kč - Montáž 3 050,- Kč Celkem 11 772,- Kč V katalogu jsem postřehl dvě související položky 1) Příprava pro závěsné zařízení za 5100,- 2) Neodnímatelné tažné zařízení 5JA 092 101A Ještě v rámci konfigurace vozu mě napadla myšlenka, jestli nebude levnější do vozu zakomponovat i "Příprava pro závěsné zařízení za 5100,-". Já: Krásný dendřív se do rapidů při přidání položky "Příprava pro tažné zařízení", dával do auta větší chladič, baterie, řídící jednotka, a kabeláž. Platí toto stále? Popřípadě mě prosím doplňte, nebo opravte děkuji.Jestli ano, poprosím o novou kalkulaci. Říkám to správně, že cena položky "příprava pro tažné zařízení" je: 5 100 Kč? Děkuji ŠK: NOTE: Na základě dotazu do Auto Škoda a oblastního poradce upřesňuji, že při objednání montáže tažného zařízení u Rapida dochází skutečně k přizpůsobení všech potřebných komponentů (např. ventilátor chladicího systému, alternátor a akumulátor. Tyto komponenty disponují vyšším výkonem, a proto dokáží zaručit správnou funkci vozu při tažení přívěsu s maximální povolenou hmotností.) V nabídce je ale pouze tažné s odnímatelnou hlavicí za 12 100,- Kč. Takže aby auto vyjelo z fabriky už s pevnou koulí je v zásadě nemožné..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivi Posted September 30, 2016 Author Share Posted September 30, 2016 Ja měl původně něco podobného. Takže by mě to všechno stálo i s chladičem, pružinami, alternátorem a td. kolem 30tis.Kc, tak jsem jim pouze poděkoval a dal se do toho sám. Zvolil jsem tažné zařízení napevno z jasného důvodu. Parkuji s vozem před bytovķou a toto bylo nejlepší možné řešení, jak se ubránit prasklému nárazníku (což už se mi stalo). Promiňte, ale tažné zařízení je nejlepší parkovací senzor a vyšel mne na 6.000 Kč i s přihlášením. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis78 Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 (edited) Ahoj, chci se zeptat: jak je to u montáže tažného zařízení, koupim si tážo, eletriku nějakou, nasadim tážo, eletriku přifařim na zadní světla a nebo jinak? neuvažuji o parkovacích senzorech, maximálně uvažui o kameře i když senzory nesenzory. v oktávce jsem senzory neměl klemovaný a šlo o h.... Pak musim na evidenci vozidel s dokladem o tažném a nechat zapsat? Stačí? Dodělával někdo z vás tážo na liftbeka? Zkušenosti?Tip na tažný nebo eletriku? Edited May 8, 2017 by elvis78 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivi Posted May 8, 2017 Author Share Posted May 8, 2017 Ahoj. Elektrika se zapojuje k zadnim svetlum, kde se :vypinuji" pripojovaci konektory a "pripinuje" se k nim nova elektrika od tazneho (ja mam vse origo Skoda, kde je podrobny navod). Az k pojistkam vozu, se potom taha jeden kabel pres cele auto. Pro zapsani tazneho do velkeho technicaku, potrebujes mit hotovou evidencni kontrolu. K tomu potrebujes Typovy list, ktery je soucasti dodavky tazneho zarizeni schvaleneho pro pouziti na pozemnich komunikaci. Jestli tazne zarizeni bude spravne nainstalovano a bude fungovat el.zasuvka jak ma, obdrzis protokol o schvaleni technicke zpusobilosti (evidencka) a muzes si zajit v klidu na mestsky urad, kde ti za 50Kc zapisi tazne zarizeni do velkeho technicaku a vystavy novy, maly technicky prukaz. Nomtaz na liftbacka neni o nic jina, jako na specebacka. Moje tazne kupovane origo Skoda, bylo mozne montovat na obe varianty vozu. Typ na tazne mam jedine od origo vyrobce, protoze i cena byla velice podobna vyrobcum jinym a paslo jak melo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis78 Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 (edited) Super.díky. A zeptám se, snese rapid vozík do 750kg? Dík moc. Edited May 31, 2017 by elvis78 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklisek Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 A co se juknout do toho TP? Pro 63kW je uvedeno brzděný/nebržděný 900/570 kg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis78 Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 (edited) tak to mě nenapadlo, já myslel že to tam bude zapsané až s tažným....Máš recht, teď na to koukám Edited May 31, 2017 by elvis78 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dodi 15 Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 A kolik má 77kW? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alma Posted March 21 Share Posted March 21 Zdar, chlapi má někdo TZ na Montecarlu spacebaku? Já mám ( Westfalia) a vůbec se mi nelíbí obrovská díra v tom zadním černém plastu. Ona není vidět, ale jsou tam hned plechy karoserie nastříkané jen tak lehce ani pořádně nabarvené. Jde o korozi, protože tam asi půjde slaná břečka. Neexistuje nějaký odnimátelný kryt-záslepka.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi5 Posted May 24 Share Posted May 24 Ahoj, nemáte prosím někdo návod k montáži elektriky k taznemu zařízení v originále? Stačilo by mi jej okopirovat. Díky moc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alma Posted May 25 Share Posted May 25 (edited) https://www.svcgroup.cz/originalni-typova-elektropripojka-7-pinu-skoda-rapid-spaceback-monte-carlo-scout-10-2013-p1475-v962 dole máš odkazy na stažení. Edited May 25 by Alma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi5 Posted May 25 Share Posted May 25 Díky to vypadá fajn super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts