Září 21, 20195 r Tim vseznalkem s imbusem myslis patrne me. Skoda, ze se vzmuses jen na podobne urazky, namisto, abys napsal, jak postupovat jinak v situaci, kdy 3 autorizovane servisy Skoda nastavily svetla tak, ze se s nima dalo v noci jet max 40 km/h.... Rad si jako vseznalek s imbusem necham poradit od nevseznalka bez imbusu. Upraveno Září 21, 20195 r od Bubaq
Září 22, 20195 r Asi nechapu otazku? ( P.S. to je jen brand pod kterym dneska delame regloskopy na trh, stejne jako diagnostiku a ADAS kalibrace. Realne ale patrime pod Hellu, ktera dela svetla pres 120 let) Zbytek diskuze mi pripada zbytecny, i LED na OIII lze seridit jednoduse, nicmene s regloskopem je to presnejsi a bez diagnostiky vcelku dost nesmyslne, ale ano, panicke stesti funguje. Navic OIII ma ve velke casti pripadu hlavni svetla spatne serizene. To jsou fakta.
Září 23, 20195 r Přes víkend jsem konečně opravdu otestoval světla po seřízení při jízdě v noci po okreskách a to je úplně jiná liga teď. Teď to konečně svítí, jak bych si představoval, krásně široko a dostatečně daleko a silnice je hezky osvětlená. Naprostá spokojenost teď. I když dálková světla svítí neskutečně (daleko a intenzivně, že se divím, že je to vůbec možné u tak základních LED světel), tak nemít asistent dálkových světel, tak je snad sám ručně ani nezapínám :-D Díky @Krenstik ještě jednou!
Září 27, 20195 r @Bubaq No, konkrétne teba som skutočne nemyslel. Ak si prejdeš celú tému, pochopíš, na koho a na čo som narážal... Vzťahovačnosť tu vážne nie je na mieste. Skutočnosť, že ti to nevedeli nastaviť, je smutná, ale ja s tým nemám nič. Ako som to riešil ja, sa dočítaš vyššie. Ak chceš poradiť - Todos Košice, tam ti to nastavia. Mier s Tebou...
Září 27, 20195 r V 19. 9. 2019 na 19:51, stafa napsal: A všeználci s imbusmi majú utrum... Teda, aspoň dúfam. ale ono se to tím imbusem dá pořád nastavovat
Září 27, 20195 r Netvrdím, že to imbusom nenastavíš /veď na Škodu 100 stačil plochý skrutkovač/, akurát to nenastavíš správne, podľa predpisov... Ver mi, viem o čom rozprávam. Záverom odcitujem kolegu @Krenstik, kde povedal všetko, a tým by som to uzavrel: Zbytek diskuze mi pripada zbytecny, i LED na OIII lze seridit jednoduse, nicmene s regloskopem je to presnejsi a bez diagnostiky vcelku dost nesmyslne, ale ano, panicke stesti funguje. Navic OIII ma ve velke casti pripadu hlavni svetla spatne serizene. To jsou fakta.
Září 27, 20195 r @JiVi Ano, seřizuje se to klasicky imbusem, ale není to tak, že jeden imbus je do strany a druhý na výšku. Oba to seřizují v 2D rovině, protože oba ovládají jedno "táhlo". Jinak řečeno když budeš točit například tím "žlutým" imbusem, tak primárně sice hýbeš světlem do stran, ale současně s tím měníš i jeho výšku.
Září 27, 20195 r Stafa: Ok, no prob, nastavoval jsem si vysku imbusem, proto jsem si tvuj text vztahl i na sebe ;-) . Snad se v autorizovanych servisech nekdy nauci ta svetla nastavovat....
Říjen 1, 20195 r Ahoj, nevím zda se ty LED světlomety mají seřizovat před předávkou auta, ale pokud ano, tak se na mé nové OIII na to také vyklašlali. Jel jsem ji o víkendu zajet klidovou jízdou na delší štreku a když jsem se vracel za tmy zpět, tak svítily tak < 10m vlevo < 20m v pravo a ostrý předěl světlo/tma. Cesta po dálnici byla dost nepříjemná a skoro nebezpečná, tak jsem jel s větším odstupem za pomalešími auty abych lépe viděl. Oslňovat jsem je opravdu nemohl ;-D. Včera jsem jel okamžitě do servisu a ikdyž mi tvrdili že to bylo dobře už před korekcí a trošičku to upravili, změna výrazná k lepšímu, ikdyž jestli je to už úplně ok ukáží až další jízdy...
Říjen 1, 20195 r Já už mám také konečně seřízeno, tak jak má být a je to obrovský rozdíl. Teď to svítí parádně
Říjen 1, 20195 r Po přečtení tohoto vlákna jsem psal do salonu, aby se též podívali v předprodejním servisu i na LED světla, že mají problém viz. celé toto téma. Dnes mě přišlo info cituji: Informovala jsem se ohledně LED světel u vedoucího servisu a bylo mi sděleno, že jsou světla nastavena z výroby na nejvyšší svítivost. Naopak mi vysvětlovat, že by to nastavení světel nezasahoval, že na Vás budou protijedoucí vozidla blikat.
Říjen 1, 20195 r To mi príde ako keby si kupoval u Vietnamcov ;) Svietivosť a dosvit sú dve rozdielne veci. Proste sa im s tým nechce srať. Fakty znejú jasne.
Říjen 8, 20195 r V 19. 9. 2019 na 10:15, LukášCBR napsal: podobna zkusenost OCT 3. Svetla svitila cca 25m pred auto, lom svetlo/tma, takze na 25 m jsem videl i komara ale dale nic. V servisu skoda v Ostrave mi rekli ze vse je OK a ze mi to muzou prizvednout, ale budu oslnovat. Pri posledni jizde v noci mi na dalnici svetla neosvitila ani velke zelene cedule s odbockama vedle silnice (videl jsem napisy az jsem je mijel). V servisu skoda Praha na pockani svetla seridili (zvedli) a boze div se.....dosvit 2-3x dale a ja vidim a muzu jezdit uz i v noci?......ted parada, zkousel jsem hodinu a dvacet min a nikdo neproblikl? Upraveno Říjen 8, 20195 r od Sotacek
Říjen 13, 20195 r Pánové, už se někdo setkal s tímto ? Celkem mi to vyrazilo dech, přeci jenom dva roky a 45TKm je strašně málo. Občas jde, občas ne.
Říjen 13, 20195 r Jak jsem napsal, jsem z toho úplně v šoku. A vůbec najezdím ročně 100tkm a nepamatuju, si že bych viděl někdy v životě Octavii který by nesvitila ledka ani predfacelift chápu že denní led není blinkr ale všeobecně jsem si myslel, že ty ledky vydrží dlouho:(U Sprintera jsem po 290Tkm měnil teď první žárovku a to v zadním světle..Zítra jdu volat do servisu, jsem z toho nějakej špatnej, mám ji chvíli a furt jen řeším něco. 6mesicu 7x v servisu [emoji24]
Říjen 13, 20195 r Myslím si, že z toho děláte moc velkou vědu :-) Nic není dokonalé, všechno se může pokazit. Určitě životnost těch LED není 45 tisíc km, tohle je prostě nějaká nejspíš ojedinělá vada. Kolega má najeto cca 150t km a žádný problém s tím zatím neměl. Na druhou stranu známý si koupil před pár lety zcela novou Audi A8 a po 10t km mu měnili motor... Tak to prostě je, nic není dokonalé. Rozhodně bych z toho nedělal vědu a nebral to jako pravidlo, že se po 45t km LED pokazí. Stejně tak jako u té A8 určitě není běžná životnost motoru 10t km...
Říjen 13, 20195 r Zajeď s tím do nějakého slušného AS (kde hned nemění půl auta) a uvidíš, jak na tom to světlo skutečně je. Nevěš hlavu a vydrž :-).
Říjen 13, 20195 r Já se z toho nehroutim, vím že to je technika a stát se může kdykoliv a cokoliv. Samozřejmě s tím zítra zajedu do svého autorizaku a uvidíme. Nicméně, co jsem viděl v etce, tak světlo má pouze 3 komponenty. Řídící jednotku, chladič a samotný světlomet. Takže moc věcí k opravení na tom nebude. Ale uvidíme.. Určitě dám vědět co je za problém..
Říjen 13, 20195 r Opravovat se nic nebude, bude se měnit... Já už potkal jednoho Rapida (po FL s LED páskem), co mu nefungovala směrovka, ale viděl bych to prostě jen na "smůlu".
Říjen 13, 20195 r před 2 hodinami, headerTDI napsal: Jak jsem napsal, jsem z toho úplně v šoku. A vůbec najezdím ročně 100tkm a nepamatuju, si že bych viděl někdy v životě Octavii který by nesvitila ledka ani predfacelift chápu že denní led není blinkr ale všeobecně jsem si myslel, že ty ledky vydrží dlouho:( U Sprintera jsem po 290Tkm měnil teď první žárovku a to v zadním světle.. Zítra jdu volat do servisu, jsem z toho nějakej špatnej, mám ji chvíli a furt jen řeším něco. 6mesicu 7x v servisu Souhlasím, Alespoň já si nekupuji nové auto, abych jezdil po servisech s reklamacemi. Od toho jsou tu ojetiny. S takovou kvalitou ať táhne výrobce s čertu.
Říjen 14, 20195 r Nedělá to nic, kontrolka blinkrů v přístrojové desce bliká rychle, ostatní blinkry blikají normálně..
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.