Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Jak se radi zpatecka u 5stupnovych prevodovek motoru 1.0 MPI a TSI? Je to stejne, jak u 6stupnovych, tedy zamacknout a zaradit jednicku? Nebo se radi zpatecka jako sesty rychlostni stupen?

Vloženo (editace)

Ale z toho obrazku neni zcela jasne, jak to ma motor 1.0 TSI. Ale vlastne vylucovaci metodou to vypada, na ten prvni obrazek.

Editováno: , autor: hlr
  • o 7 měsíců později...
Vloženo

Mám dotaz, mám Fabii III 1.4 tdi 66kw a při zařazení zpátečky tato vydává zvuk jako by šla bez spojky. Je to běžný  u těchto motorů? V servisu mi řekli že je to v pořádku a že to dělají všechny auta tak teď nevím.

Vloženo

Zpátečka nemá synchron, takže, dokud se točí kola (ta s penumatikami), tak se proti sobě točí i nesynchronizovaná (ozubená) kola v převodovce a při zařazení zpátečky chrastí. Dělá to FI i FIII (u FII nemám zkušenost, ale 100:1 také).

Vloženo

U 1.0 TSI i při stání, každé druhé zařazení zpátečky hned po startu jde přes zuby.

1.2 TSI, po stání nacpat jedničku chce dvakrát vymáčknout spojku, tak 6 z 10 startů.

Takže asi vlastnost.

Když to srovnám s FI 1.4 16V, tak jsou ty nové převodovky horší, tam mi zpátečka blbla velmi sporadicky.

Vloženo
před 20 hodinami, Martab napsal:

U 6 stupňové DQ200 (1.2 a 1.0 TSI) je na řazení zpátečky i TPI, ale u 1.4 TDI je myslím převodovka jiná, nepletu-li se.

Neměl bys to TPI někde?

• o 4 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Taky se přidávám. Auto vždy v klidu min. 5 sec. a 8 z 10 řazení to tam rvu přes zuby. Rapid 1.0 TSI 81 kW 6 - kvalt. Najeto 13000 km. Na Astře staré 10 let s 250 000 km jsem nikdy nešel přes zuby.

Vloženo (editace)

To jsem taky zkoušel. Zkoušim páku mačkat hodně nebo málo, ale nic nepomáhá. Jak jsem napsal většinou štréjchnu zuby. Rychle to dám na neutrál pustím spojku a druhý pokus. Druhý pokus je vždy OK.

Editováno: , autor: Lukitos

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...