waikiki Vloženo 26. Duben 2021 Sdílet Vloženo 26. Duben 2021 Manželka má kokodáka 1/2019, při 20.000km byla prohlídka, zmínil jsem hluk při brzdění od zadní nápravy a má nové desky a kotouče na záruku bez jediného slovíčka. Teď najeto 25.000km a zatím ticho. 4x4 140kW nafta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acom Vloženo 5. Červen 2021 Sdílet Vloženo 5. Červen 2021 V 26. 4. 2021 na 21:11, waikiki napsal: Manželka má kokodáka 1/2019, při 20.000km byla prohlídka, zmínil jsem hluk při brzdění od zadní nápravy a má nové desky a kotouče na záruku bez jediného slovíčka. Teď najeto 25.000km a zatím ticho. 4x4 140kW nafta. jj me menili desky. Na vine je spatne slozeni brzdovych desek. Ty se pripekaly na kotouce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klakson23 Vloženo 6. Červen 2021 Sdílet Vloženo 6. Červen 2021 Nevíte někdo, kolik mohu ještě ujet, když se mi ozve senzor brzdových destiček? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tuomma Vloženo 6. Červen 2021 Sdílet Vloženo 6. Červen 2021 Mně se rozsvítila kontrolka když mi zbývalo necelé 3000km do velkého servisu a technik mi řekl, že když je odjezdim v klidu tak to vydrží. A v pohodě jsem je dojezdil. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kirst Vloženo 21. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2021 V 23. 4. 2021 na 9:05, DavidSK napsal: Ja na RS 176kW zadok na reklamáciu menení pri 20 tis. km, predné platničky zasvietili opotrebenie pri 51 000 km Ja mam na RS najazdené 46000km. Budu sa tie brzdy dat ešte reklamovať.? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 21. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2021 To už asi ne, to už je docela vysoký nájezd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majk Vloženo 22. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2021 Nevíte někdo velikosti předních kotoučů podle motorizace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sulva Vloženo 29. Září 2021 Sdílet Vloženo 29. Září 2021 Návšteva v servise ohledně opotřebování - zvlnění u zadních brzdových kotoučů po ujetí 15 000 km, 10 měsíců od převzetí nového vozidla škoda Kamiq, dopadla nechvalně. Přebírající technik nejdřív tvrdil, že záruka na výměnu vadného dílu je pouze 6 měsíců, potom přihodil, že na brzdové kotouče je 8 měsíců (nevím, kde to vyčetl), a že jsou ty kotouče posmrti. Výsledek byl, že to odmontují a pošlou výrobci k posouzení. Nejsem odborník, ale záruka na pojízdnost u nového auta je 2 roky, přičemž se nevztahuje na spotřební materiál, jako žárovky, stěrače a pod., ale že by se u škody počítali do spotřebáku i brzdové kotoče, které nevydrželi ani 15 000 km? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Bůna Vloženo 29. Září 2021 Sdílet Vloženo 29. Září 2021 Tady jsi ale v sekci věnované autu Škoda Kodiaq :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Bůna Vloženo 15. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2021 Takže dnes, po roce, jsem navštívil servis Havex Vrchlabí. Plánoval jsem pouze pravidelnou výměnu oleje, nakonec jsem se nechal přesvědčit a souhlasil jsem s výměnou předních kotoučů a brzdových destiček. Původně plánovaných 100 tis.km najetých nemám, pouhých 80228. Podle technika by nevydržely už více jak 5 tis. Cena páru kotoučů cca 7500,-, destiček k nim cca 4500,- (faktura ještě nedorazila). Zadní kotouče a destičky mají daleko do konce životnosti. No, plánoval jsem najet víc, ale zklamaný také nejsem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 15. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2021 A zadok si kedy menil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Bůna Vloženo 15. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2021 Tam jsou ještě originální a prý ještě nějaký ten tisíc kilometrů vydrží. A ani jsem s nimi neměl problémy, které jsou popisovány v tomto vlákně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 15. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2021 Používaš autohold? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Bůna Vloženo 15. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2021 Používám od začátku. Doporučené na ochranu převodovky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 15. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2021 A používáš adaptivní tempomat? Někde jsem četl, že ten ubližuje brzdám asi nejvíc... Jinak těch 80 tkm je na dnešní dobu docela dost, někde u Superbu jsem tady četl, že měnili už kolem 60. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Bůna Vloženo 15. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2021 I ten používám. Většinu kilometrů najezdím mimo dálnice, přesto ho používám vlastně pořád. Ale je taky pravda, že ne nějak moc pasivně, abych ho nechal brzdit. To moc často ne. Spíš si s ním nastavím rychlost a když vidím, že se blížím k autu, vypnu ho a plachtím. Hodně používám podřazování pádlem. Pádla obecně ve spojení s tempomatem hodně používám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 16. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2021 Nevieš nam sfotit zadné kotúče a dosky? Prekvapila ma výdrž (zaujíma ma korózia). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Bůna Vloženo 16. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2021 (editace) To mohu, stačí-li levá zadní, neboť pravým bokem stojím u zdi garáže :) Dvě jsou s bleskem a dvě bez...pro porovnání jsem vložil i jednu fotku včera vyměněných kotoučů, ale na to asi nic zajímavého není :)) Editováno: 16. Listopad 2021, autor: Karel Bůna Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 16. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2021 Super, vdaka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
katka2365 Vloženo 4. leden 2022 Sdílet Vloženo 4. leden 2022 V 16. 11. 2021 na 9:49, Karel Bůna napsal: To mohu, stačí-li levá zadní, neboť pravým bokem stojím u zdi garáže :) Dvě jsou s bleskem a dvě bez...pro porovnání jsem vložil i jednu fotku včera vyměněných kotoučů, ale na to asi nic zajímavého není :)) Cize ten okraj hrdze je este v pohode? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Bůna Vloženo 4. leden 2022 Sdílet Vloženo 4. leden 2022 Brzdy brzdí :) Ten rezavý okraj jsem měl na všech autech s kotoučovými brzdami. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tuomma Vloženo 23. Únor 2022 Sdílet Vloženo 23. Únor 2022 Tak tedy original brzdy na Kodiaqu zatím velké zklamání. Ve 20.tis mam měněné zadni na zaruku, v 60. tis jsem musel menit predni i zadni, v 90.tis predek a nyni na 102.tis mi uz zase hučí a jsou před smrtí zadní. Vzdycky měněny v autorizaku za originaly, premyslim ze nyni vyzkousim zimermany o kterych jsem cetl ze vydrzi vic. Mate s nimy nekdo na Kodiaqu zkusenosti? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 2. Březen 2022 Sdílet Vloženo 2. Březen 2022 Ešte horsie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LEdit Vloženo 8. Březen 2022 Sdílet Vloženo 8. Březen 2022 V 1. 4. 2021 na 22:50, LEdit napsal: tak v 89.600km se rozsvítila kontrolka signalizující stav obložení, senzor opotřebení pouze na pravé přední vnitřní destičce, ale asi tomu chtělo a celé komplet brzdy na odpis. Ve škoda salonu nabidnuta cena s prací 30.000 s DPH, tak jsem si zavzpomínal na staré časy a udělal to svépomocí tuto kompleto ATE + desky ATE Ceramic (nejsou keramické 😂, ale pouze mají složení směsi, že skoro nešpiní disky) a hotovo na pohodu za dvě hodiny na heveru, cena 8.600 díly + 1000 místo na heveru a diagnostika, tak 20.400 doma a mám na zmrzku, žena to neocení ale já mám klid 😂 tak najeto 103tkm a zase kope zadek jako blázen při větším brzdění, tak ani ATE již není kvalita, u druhého Kodiaqa 6/2021 jsme měnili v 27tkm orig. za poslední inovací orig. letos v lednu, tak čekáme co to udělá, zatím klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.