Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

zbytocne si tu nad tym lamete hlavy stacilo to pogooglit v anglictine. ak si dobre pamatam tak klavesnicove zadavanie v GMAPS ide a to iste aj mapy CZ, waze zablokovane nestaci rucka. co sa tyka hlasoveho tak to samizda nejde nikde cize jedine to riesit tak ze zadat ten hlas cez telefon coz nie je idealne. pokial date zadanie hlasu cez tlacidlo na volante tak to nerozumie cesky ani slovensky...riesil som to par mesiacov dozadu staci to fakt pogooglit ze waze to zablokoval resp waze patri pod google....to hlasove sa dalo obist tak nejak ze si si v telefone dal samizda google services+assistent ci ako sa to vola do povodnej tovarenskej verzie a zakazal aktualizacie. kedysi sa ta sluzba od googlu totiz volala inak a tam boli prakticky vsetky jazyky ale teraz ten prihlupy assisten nase jazyky nepozna takze to ide od 9 k 5 ako sa hovori...

 

inak cez kodovanie si nepomozete, keras tu kedysi pisal a ano v kodovani sa da povolit to pisanie pocas jazdy ale aj ked to clovek povoli waze proste nejde, google to proste obmedzil

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobry den, dakujem za odpoved. Ziskal by som to, ze GPS signal by bol prijimany antenou auta (asi je na streche) co je v porovnani s telefonom polozenym v priehradke pod stredovou konzolou (koli nabijaniu) pre GPS signal pomerne zlozitejsie.

Dalsia vec je pomerne velky napor na bateriu telefonu plus prehrievanie ked je zapnuta location.

Preco o tom hovorim? No lebo na diskusiach hlavne v anglicom jazyku to ludom takto fungovalo. Co vlastne "asi" potvrdzuje spravanie ked pridem do auta nasledovne : Tlf ma zapnuty BlueTooth- pridem do auta a auto a tlf sa sparuju kde sa automaticky na tlf zapne WiFi. AA sa normalne nastartuje a zobrazi mapu. Tlf vsak nema zapnutu location a teda je nutne ju zapnut manualne (zeby tu bol bod kedy sa predpoklada vyuzitie anteny auta a nie telefonu? Neviem).

Cize AA si zapne automaticky na telefone Wifi avsak nie location.

Dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je tím, že poloha narozdíl od BT a WIFI je v androidu oprávnění s vyšší prioritou  a to si aplikace samostatně zapínat nemůžou, kvůli ochraně soukromí před sledováním. Kdyby to tak nebylo, tak věř tomu, že si polohu AA zapne stejně jako WIFI.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale ikdyž se používá GPS auta, je třeba aby měl telefon přístup k poloze. Tedy bez zapnutí lokalizace v telefonu nebude nikdy vědět "kde je". Jak zjistit kterou anténu AA používá nevím, ale v novějších verzích by si stejně jako CP měl umět vzít informace z auta.

EDIT: Druhá věc je, zda to ty MIB2/2.5 umí tomu telefonu poskytnout...

Editováno: , autor: Martab
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Tedy bez zapnutí lokalizace v telefonu nebude nikdy vědět "kde je". To si myslim, ze je pri prepojeni cez wifi ten najmensi problem. Zalezi cisto na SW (tlf/car) a ako su aplikacie nakodovane.

"Jak zjistit kterou anténu AA používá nevím". To je easy. Pouziva GPS telefonu lebo ked nie je na tlf zapnute location tak Vam nezobrazuje polohu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"ale to tlačítko v Androidu nezapíná GPS, ale lokalizaci" Toto asi nie je pravda to by sa zapnutim location nezacal tlf "prehrievat". Myslim,ze to je ruka v ruke jeden celok GPS/Location. Kludne by ten poipis prepinaca mohol byt namiesto "Location" -> "GPS"

Teda ja to chapem tak , ze GPS a Location je to same a nie dve oddelene funkcnosti alebo dva oddelene HW/SW komponenty.

Editováno: , autor: doo-bop
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus prostudovat API/dokumentaci co k tomu mají, co si pamatuji z dřívějška, byla to lokalizace, né GPS. Stejně tak dáváš aplikacím povolení "Location permission" a né přístup k GPS (až samostatná položka je "Use precise location"). Navíc když na svém A13 vypnu "Location" a otevřu aplikaci co využívá polohu (třeba Gogle mapy), nahlásí, že nemá přístup (neurčí polohu ani dle WiFi/IP nebo mob. operátora). Ale když "Location" povolím v horní liště, tak ikdyž jsem v prostotu kde není GPS signál, aplikace přibližnou polohu zobrazí na mapě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...