Přejít na obsah

2.0TSI 140kw brnění, vibrace


Kennycz

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

Mám rok starou Octavii 2.0TSI 140kW, 7St. DSG. Najeto 20 000km. Asi měsíc pozoruju zvýšené vibrace, citelné hlavně do nohou. Dříve jsem o motoru ani nevěděl a jeho kultivovanost byla jedním z důvodů, proč jsem volil tuhle motorizaci.

Jakmile ručička otáčkoměru stoupá mezi 1500-1800, cítím takové brnění do nohou a v plynovém pedálu. Pak to ustane a asi od 3000 cítím opět brnění v podlaze. Není to nic, že by drnčela palubovka, ale do nohou je to citelné. Jak kdyby mi pod nohama zavibroval telefon. Mám i pocit, že když to brní kolem těch 1500, zvuk motoru jakoby lehce "zhrubne". Ale jinak se to zvukově nijak neprojevuje. Někdy je to cítit víc, někdy méně. Ale čím víc to vnímám, tím více mě to štve. Někdy mám pocit, jak kdybych měl pod kapotou nějaký starý rozhrkaný diesel. Pokud dám neutrál, nic takového necítím, motor běží sametově, žádné vibrace v celém spektru otáček. Je to cítit jen za jízdy. Možná to nejde od motoru ale od DSG, nevím. Byl jsem už i v servisu, ale po krátké projížďce mi klučina řekl, že nic necítí. Snad možná malinko, ale kdybych mu to neřekl, tak si ničeho nevšimne. Že neví, co by měli řešit. Koukal na mě, co si vymýšlím.

Jsem z toho dost nesvůj a nevím jak to budu řešit dál. Dřív jsem z toho auta měl fajn pocit a teď celou cestu jen myslím na to chvění. Čekám, jestli se to bude zhoršovat a každopádně to budu znovu reklamovat. Auto je ještě 4 roky v záruce.

Máte někdo s něčím podobným zkušenost? Je to můj první automat, ale nikdy jsem v žádném autě podobný problém nezaznamenal.    

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Ahoj všichni,

Do dnes řeším problém s vibracemi u výše zmíněného auta. V servise zjistili vůli pravé poloosy v diferenciálu, Výměna pravé poloosy to nevyřešila, výměna levé poloosy vibrace výrazně snížila, ale jen na chvíli. Za dva týdny jsem tam byl znovu, že vibrace jsou opět cítit jako předtím. Nakonec došlo na výměnu celého DSG včetně diferenciálu. Na převodovku jsem čekal skoro měsíc a těšil jsem se, že bude vše vyřešené a zase si budu jízdu užívat. Bohužel ani po výměně převodovky nemůžu říct, že už nic necítím. Vibrování kolem 1500 ot. sice zmizelo, ale ve 3000 je stále patrné takové lehké chvění, i když výrazně méně a jen v úzkém spektru otáček.

Horší je, že jsem už na vibrace tak citlivý, že vnímám slabé chvění do nohou teď během jízdy v podstatě pořád. Lehké vibrace vnímám, i když s autem stojím na semaforech a mám zařazené D. Když vyřadím na neutrál, chvění zmizí. V servise mi řekli, že na autě už není co opravovat a drobné vibrace jsou konstrukční vlastností tohoto auta. Jsem z toho dost zklamaný a nevím co si o tom mám myslet. Převodovka je tam úplně nová...

Po té, co jsem to přezul na letní 18, cítím vibrace do levé nohy za jízdy ještě víc. Možná se na tak velkých kolech víc přenáší vibrace ze silnice...

Přemýšlím, kde bych se projel se stejným autem, abych měl nějaké srovnání. S autem jsem jinak spokojený, ale toto mi prostě vadí. Stále se na to soustředím a jízdu si vůbec neužívám.

Máte někdo v Octavii 2.0TSI 140kW? Cítíte nějaké vibrace, nebo chvění do nohou (jen slabě)? Jsou lehké vibrace při stání na křižovatce u DSG normální? Nikdy jsem v žádné autě takto vibrace nevnímal, nevím, jestli je to mnou, nebo autem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těch Octavií III s 2.0TSI 140kW bohužel zase tolik není. Takže přemýšlím, kde se s tím autem projedu. Tento motor se v Octavii myslím prodával jen s DSG. Kdyby se našel někdo s tímto autem někde v rozumné vzdálenosti od Plzně, byl bych vděčný. Rád bych, aby se někdo takový projel i s mým autem a řekl mi svůj dojem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@MarekSi - Škoda, že jsi tak z daleka :-). Rád bych auta porovnal. Mám vyhlídnutou jednu O3 2.0 TSI přes Škoda Plus v Praze, tak si asi zajedu tam a zkusím se projet. Ty vibrace při stání na D jsou jak popisuješ, trochu to vibruje a když zařadíš N, tak se to změní. Ale to by mi ani nevadilo. S těmi vibracemi za jízdy je to takové zvláštní. Někdy mi přijde, že je to OK a skoro nic necítím a někdy mě to dost štve. Cítím jen takové lehké přeskakování až vibrování do levé nohy. Řekl bych, že je to nezávislé na rychlosti. Není to nijak silné. A ve 3000-3200 otáčkách celé auto tak lehce brní a při vyšších otáčkách to odezní. Já pořád nevím, co si o tom mám myslet. Jinak to jede pěkně, ale toto mi prostě kazí dojem z auta.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za nabídku. Ale Kodiak je přece jenom dost rozdílné auto od Octavie a myslím, že by porovnání nemělo moc velký smysl. Alespoň jste mě uklidnili ohledně toho vibrování při stání a zařazeném D. Zajímavé, že dříve jsem to nijak rušivě nevnímal... Až od té doby, co jsem začal řešit výše uvedený problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Kennycz mám stejnou kombinaci motoru a DSG v OIII. Funguje to u mě stejně jak píše @MarekSi, tedy při stání a zařazení rychlosti pociťuji lehké vibrace jak v pedálu brzdy tak trošku i v levé noze, ale nepovažuji to za obtěžující a rušivé. Při vyřazení to pomine. Při jízdě jsem si ničeho nevšiml. Jsem s plzeňska, takže můžeme vozy porovnat. Napiš mi do soukromé zprávy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj Kennycz a lexaji,

 

mám dost podobný problém ale myslím, že mi řeknou v servisu, že je to standart.

Lehké vibrace od 1500 ot. a kolem 2500 ustanou. Je to tedy jenom v tahu.

Jak nakonec dopadlo porovnání vašich oktávek? 

Nechci se jí zbavovat jen kvůli tomuto. 4 oktávie mají daleko více chyb.

 

Díky moc

Karel

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

Při porovnání s Lexaji jsme toho moc nezjistili.

Nevím proč, ale u mě se to neprojevuje stále se stejnou intenzitou. Někdy to není skoro znát a někdy mě to leze strašně na nervy. Já jsem na to už hrozně vysazený a cítím u sebe v autě i to, co jinému ani nepřijde. Každopádně jsem u Lexaji nic necítil, ale on v mém autě také moc ne.

Asi půl roku jsem se s tím snažil smířit, ale štvalo mě to tak, že jsem s tím opět vyrazil do servisu a znovu reklamoval. Kupodivu mě nevyhodili, ale znovu to otevřeli s výrobcem ŠA. Technik v servisu uznal, že drobné vibrace cítí, že by mu to asi nevadilo, ale chápe mě a zkusí s tím ještě něco udělat. Přijel se na to podívat nějaký expert ze Škodovky, ten auto projel, zkontroloval snad vše a na nic nepřišel. Vibrace cítil a doporučil vyvěsit motor a převodovku a znovu ho usadit dle předepsaného montážního postupu. Bohužel ani to nepomohlo. Ve ŠA řekli, že se pokusí sehnat auto na porovnání, aby vyvrátili, že se nejedná o závadu, ale o vlastnost. Žádné auto ve stejné konfiguraci ale po měsíci prý nesehnali, takže se nakonec domluvilo, že si mé auto odvezou do MB na analýzu. Momentálně čekám na termín a servisák mi domlouvá náhradní auto, protože to prý bude na min. 2 týdny.

Je to už story na román, ale rozhodl jsem se, že to dotáhnu do úplného konce, i když už ani nevěřím tomu, že se to nějak vyřeší. Kdyby nebyla na trhu s auty situace jaká je, asi bych to už prodal. Ale protože jsem s tím autem jinak spokojený a líbí se mi, nechci to jen tak vzdát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná v intenzitě hraje i roli vnější teplota.. 

Co se týče těch pocitů, tak zjišťuji, že každý má intenzitu naladěnou nějak jinak. Když jsem posadil do vozu kamaráda, tak nic zvláštního nepociťoval.

Tak je fajn, že se na to přijeli alespoň podívat a nezametli pod koberec. Slyšel jsem, že u jiných výrobců se s tím teda nemažou.

Mě to teda nevadí natolik, abych moje autíčko prodal. Hold je to pořád jen auto a nějaké vibrace k tomu asi patří..

Hodně zdaru a díky za zprávu   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Karel1591máš manuální převodovku nabo také DSG? Já mám momentálně po servise ve 120 tis. a vibrace si uvědomím občas, když sojím na semaforu se zařazenou rychlostí. Po vyřazení na neutrál je klídek. Nebo jsem si jich všiml při delší jízdě ustálenou rychlostí po dálnici s nohou na plynu, lehce jsem změnil polohu nohy nabo hodil tempomat a nohu z plynu úplně sundal.

 

Jak píše @Kennycz přímým porovnáním, kdy jsme byli na vibrace zaměření projížďkou obou aut po stejné trase, u mého jsem pociťoval jemné chvění od pedálu do nohy a v jeho autě malinko větší, ale skoro by se dalo říci, že to bylo stejné. Zřejmě to byla fáze provozu, kdy se to u @Kennycz neprojevilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...