hardb Vloženo 7. Březen 2021 Sdílet Vloženo 7. Březen 2021 Ahoj, nesetkal se někdo z vyšší hlučností pneu, přezul jsem zimní (R15) na Letní r17 a po přezutí pozoruji o dost vyšší hlučnost, pneu jsou originální Dunlop sport maxx se vzorkem okolo 4-5 mm hluk se zvyšuje i když zatačím do prava (to by mohlo být i ložisko) jenže když auto zvednu tak žádnou vůli necítím (auto má kolem 52tk) děkuji za odpoveď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 7. Březen 2021 Sdílet Vloženo 7. Březen 2021 (editace) A aj počuješ, odkiaľ ide ten hluk? Spredu? Zozadu? Zľava? Sprava? Nebude to len klasický hluk letných pneu? Aj ja furt po prezuti z tichých zimných na hlučnejšie letné počujem až nepríjemný hluk - hlavne ak je vonkajšia teplota stále pod 10°C, letná pneu je stále tuhá. Až teploty vystúpia nad 10°C, letná zmes trochu zmäkne a pneu sa stíšia.. to sú moje postrehy. Editováno: 7. Březen 2021, autor: brrrrm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hardb Vloženo 7. Březen 2021 Autor Sdílet Vloženo 7. Březen 2021 to je právě to, není poznat odkud jde ten hluk ale je fakt že narůstá i z rychlostí takže ano nejspíš to bude hluk od odvalování kol jen se stupnuje když zatačím spíše na pravou stranu ... snad máte pravdu a až bude venku tepleji tak to nebude tak hrozné Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 8. Březen 2021 Sdílet Vloženo 8. Březen 2021 A jak jsou staré, je povrch na pohled v pořádku? Mi kdysi na Rapidu začaly po nazutí z ničeho nic hučet čtyřleté Dunlop SP Sport Maxx, nechal jsem je i převážit a nic, pomohla až výměna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hardb Vloženo 8. Březen 2021 Autor Sdílet Vloženo 8. Březen 2021 Co vím tak mají asi 6 let jsou staré, povrch na 1. Pohled. Ok možná běhoun je lehce žmolkovytý, později sem přidám fotku. Ještě 1 věc všechny 4 kola mám nafoukaná na 2.2 baru - dle štitku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 8. Březen 2021 Sdílet Vloženo 8. Březen 2021 Buď v klidu, já to mám stejný na přesně dvouletým rapidovi od nova. Hned jsem to reklamoval po 500 km v servise, udělali geo, byla ok a při kontrole jen snížili tlak v pneu z úplně maximalních podle tabulek taky na cca 2,2 a bylo to o poznání lepší. Ani s přezouváním ze zimích 15" na letnín16" nespěchám. Ty zimní 15" jsou pro mě a můj zadek komfortnější. A mám taky prvomontáž Dunlop. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek WV Vloženo 13. Dubna Sdílet Vloženo 13. Dubna Ahojte, chci se zeptat, po přezutí ze zimních na letni 5ti lete Dunlop SP Sport Maxx začlo auto od 60ti km/h hucet. Máte ověřené, ze to hučení u vás způsobovaly zrovna tyto pneumatiky? Zatím jsem ve fázi, ze se snažím zjistit co způsobuje to hučení.. kola jsem vyvážil a ložiska se zdají taky dobre...minulou sezonu byly uplne tiche, ..zkusím přehodit zpátky na zimaky a uvidím...díky.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 13. Dubna Sdílet Vloženo 13. Dubna Viz. příspěvky nahoře. Buď v klidu, u mě se po dalších 3 letech nic nezměnilo, Dunlop hučí stále, na zimních 15" Nokian bylo relativně víc ticho. Počítám, že něco jde i na vrub každoročnímu prohození zadek/předek, ale poslední 2 roky mám už celkem malý nájezd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek253 Vloženo 13. Dubna Sdílet Vloženo 13. Dubna Největší hluk od pneumatik jsem zažil od 2r starých Dunlop Hydragrip na OI(nové byly OK), byl jsem potom rád když jsem je dojel. Od té doby letní Dunlop nechci, a to mám cca 1,5mio km na různých autech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek WV Vloženo 13. Dubna Sdílet Vloženo 13. Dubna No u mě hučí tak, ze je to k nevydrženi, takže je přezuji na zimní a zjistím, jestli hučení přestalo.. jen chci mít jistotu, ze nekupuju nové letní pneu zbytecne..ale stejně mi to hlava nebere, kdyby byl problém v pneu, tak by se to přece dotýkalo plno lidí 🤷 a byl toho plný net... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 13. Dubna Sdílet Vloženo 13. Dubna Také už druhou letní sezónu sleduji velmi kysele po přezutí z relativně tichých zimních pneu na letní Dunlop SP Sport Maxx (už mají přes 5 let) výrazný valivý hluk. Ložiska to nejsou, můžou za to gumy. Vzorek je rovnoměrně sjetý, hloubka cca 5mm. Tyto gumy jsou asi z velmi tvrdé směsi a hučí kdekomu. Také na naší O2 FL letní Dunlopy takto hučí. Beru to jako vlastnost, nechce se mi jevměnit nesjeté... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 13. Dubna Sdílet Vloženo 13. Dubna Kvůli jejich tvrdosti sem se jich zbavil, určitě budou mít vysoký nájezd, ale předek auta hrabal při rozjezdu i na suchém a čistém asfaltu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek WV Vloženo 14. Dubna Sdílet Vloženo 14. Dubna Takže je to potvrzené. Po přezutí na zimní se žádné Hučení neprojevuje. Hučení opravdu způsobují pneumatiky Dunlop Sport Maxx. Pneumatiky mají cca 4,5 -5 mm vzorků. Ale čeho jsem si všiml, tak uprostřed je na všech pneu takový tenký proužek jiné barvy viz foto. Nezkoušeli stě kontaktovat výrobce a žadat např nějakou kompenzaci? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 14. Dubna Sdílet Vloženo 14. Dubna Ten proužek tam mám také, i když jsou to trochu jiné Dunlopy - Sport Maxx RT. A s hlukem určitě nesouvisí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuCasX Vloženo 14. Dubna Sdílet Vloženo 14. Dubna Měl jsem sice Dunlopy Sport Maxx RT2 v rozměru 225/40 R18 (na OIII). Dvakrát po sobě, ale nikdy mi nehučely. Možná je to tím, že u mě gumy vydrží sezonu max dvě. Takže nestihnou zestárnout. Za mě to byly dobré gumy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek WV Vloženo 14. Dubna Sdílet Vloženo 14. Dubna Tak jsem pneumatiky z tlaku cca 2,6 baru (mam pocit, ze je takhle dofoukali v servise) upustil na tlak 2,1 baru a světe div se hučení se o dost snizilo..takže jim dám ještě šanci.. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 14. Dubna Sdílet Vloženo 14. Dubna Jj, taky mám vysledováno, že nižší tlak huštění to dostane do přijatelných mezí. Foukám to na tlaky dle víčka nádrže na tu min. zatež, takže tuším něco kolem těch 2,1-2,3... Pár sezon to musím takto vydržet 🫣 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JendaII Vloženo 14. Dubna Sdílet Vloženo 14. Dubna @Marek WVahoj, nejsi sám... mohu ti potvrdit, že Dunlop Sport Max mi letos taky hučí jako prase.... vzorek 4 mm a 4 roky stáří 😪😪😪 ale ten proužek tam nemám... taky jsem myslel na ložiska, ale když to tu pročítám, tak to bude pneumatikami.... na příští rok koupím raději jinou značku 🤔 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prof. Birkermaier Vloženo 14. Dubna Sdílet Vloženo 14. Dubna Měl jsem také kdysi na Rapidu Dunlop SP Sport Maxx a po třetí zimě se 4 mm začaly šíleně hučet, navíc tak ztvrdly, že s tím bylo zejména na mokru nebezpečné jezdit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 14. Dubna Sdílet Vloženo 14. Dubna Hučení a plavání auta jsem reklamoval už při najetí jen 500 km. Při kontrole geometrie zjistili tlak v pneu na maximum dle údaje na víčku při plném zatížení. Po odfouknutí na 2,2 se auto zklidnilo a hučení bylo méně intenzivní nicméně je pořád. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.