Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

ladik1983: Teď jsem se dostal k O4 a po zadání Praha - Bologna s AT, CZ známkami a vyhnout se mýtnému, mě Columbus naviguje správně po D5 a mimo Brenner a dálnice v IT.

Zzzzz: Zajímavé. Trasu Opava - Bologna mi Waze vypočítá také, ale u trasy Praha - Bologna skončí s chybou.

Vloženo

Tak jsem to dnes zkusil opět a už to vypadá líp. U nás po D5, v Německu a v Rakousku dálnice, ale vede mě to po dálnici až do Bolzana, kde to vypadá na sjezd z dálnice a pokračování po okreskach,což se mi moc nezdá. Myslel jsem že první mýto je už od Sterzingu. 

Vloženo
12 hours ago, Jaroslava Hűbnerová said:

Jediné, co mě napadá je to, že nestačí mít zaškrtnuté známky, ale musí být zaškrtnuto i to políčko vedle ozubeného kola. Nemám zas O4 u sebe, ale jestli se k ní dostanu, tak to vyfotím.

áno, musíš zapnúť tú voľbu vedľa toho ozubeného kolieska, inak je to celé vypnuté.

Vloženo

Upresním to : v tomto prípade bude Waze navigovať v krajine s diaľničnými známkami, ak označím, že danú známku mám, po diaľnici : 

IMG_0430.thumb.jpg.6efaba1df8672151538e28f26414ebd5.jpg

v tomto prípade ma po diaľnici nebude navigovať ani v prípade, že mám diaľničnú známku navolenú a aj keď mám povolené spoplatnené úseky :

IMG_0431.thumb.jpg.5bfe295dae47f36f7c83fa36f17ad8e8.jpg

Spoplatnené úseky budú pravdepodobne platené tunely alebo úseky s mýtnymi bránami, to som zatiaľ neskúšal, nechodievam Rakúsko ani Chorvátsko. 

• o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Tá navigácia blbne stále. Mám tam nahratý asi tretí softwér, momentálne 1941, a na cesty musím mať súbežne zapnuté google mapy v mobile, pretože sa sem tam stane, že mi ukazuje nesprávne moju aktuálnu polohu. Po čase sa správna poloha zaktualizuje, ale dovtedy sa riadim navigáciou v mobile. V servise, kde som to už tri krát reklamoval, mi povedali, že to stále škodovka nemá odladené.

Vloženo (editace)

Odpověď, že to Škodovka stále nemá odladěné, pokud je auto v záruce, je na slevu. Pokud se nemýlím je příplatek za Columbus něco kolem 40.000,- Kč. Řekněme, že má tedy omezenou funkčnost, neodstranitelná vada. Osobně bych to odhadl tak na 5.000,- Kč slevu (k dispozici zůstává větší displej, plánování trasy, přehled o uzavírkách, telefon, multimédia...). Dle mě by Ti toto po pár dopisech s pohrožením právníkem vrátili, protože to není likvidační suma. 

Na druhé straně Columbus mám a s těmito problémy se nesetkávám. Asi bych trval na celkové výměně. 

Editováno: , autor: boban1108
Vloženo

Priznám sa, že za 200 eur sa mi nechce s nimi handrkovať. Pri kúpe auta počas covidu, keď predaje áut boli mizerné a predajne zatvárali, som dosiahol zľavu vyše 5000 eur, a teraz to auto je drahšie o 8000 tisíc euro. Dostať od nich ešte nejakú stovku navyše je pre mňa nepodstatné. Okrem tej navigácie som s autom naozaj spokojný.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Prosím nevěděl by někdo jak aktualizovat mapy  na columbusu přes USB,už jsem skousel vše a bez úspěchu 🙁 mám stažena a rozbalena data ze škoda update a flash disc 64 gb správně neformatovanou,ale v autě se mi žádná aktualizace nespustí ,ani automaticky ani nijak ručne 

Vloženo

Teraz v januari bude mat auto 2 roky. Connect služby som nevyužíval od prebratia nového auta, nechcel som za to platiť po roku, keď skončí 1 rok zadarmo. Nemám ani som nemal online dopravné správy. Nové mapy som inštaloval asi mesiac dozadu. Po pár dňoch jazdenia sa mi v systémových informáciach zmenilo číslo navigácie, takže je to predpokladám aktualizované. Postup je ale rozoberany tu na stranke v sekcii "update map", postupoval som podľa toho.

Vloženo (editace)

Kdyby náhodou někdo nevěděl, tak zde se dá nahlásit nová cesta, ulice, silnice, křižovatka, kruháč apod. pokud ještě není v mapových podkladech navigace Columbusu. Funguje to. Nahlásil jsem kruháč co nebyl v mapě víc jak půl roku a při další aktualizaci se objevil. 

https://mobile.mapcreator.here.com/editmode/

PS: jakou máte aktuální databázi map. Vypršel mi po třech letech Connect tak jdu taky zkusit aktualizaci přes USB. Moje je 23.10

Editováno: , autor: ladik1983
Vloženo

hm... vycálovať ca 1300 EUR za Kolumba a potom ho používať off-line - i tak še da.

dopravné správy a všetky ostatné on-line služby si určite mal rok aktívne v cene nového auta

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...