Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Čus lidi,

mám ve své Octávce(02) baterku starou skoro pět let,ale stále točí v pohodě i v zimě(no letos se to nedá zrovna moc posoudit).Problém je,že při zastavení nebo zabrždění si občas všimnu mírného pohasnutí světel a palubky.Někde jsem slyšel že to dělá hotová baterka.Je tomu tak??

Vloženo
Čus lidi,

mám ve své Octávce(02) baterku starou skoro pět let,ale stále točí v pohodě i v zimě(no letos se to nedá zrovna moc posoudit).Problém je,že při zastavení nebo zabrždění si občas všimnu mírného pohasnutí světel a palubky.Někde jsem slyšel že to dělá hotová baterka.Je tomu tak??

Přece není nic jednoduššího něž tu baterku diagnostikovat měřákem, nebo třeba i hustoměrem.

Nebo dobí a uvidíš krátce po dobití. Jinak by bylo možná taky v tvém případě vhodné změřit dobíjení.

Vloženo
Čus lidi,

Přece není nic jednoduššího něž tu baterku diagnostikovat měřákem, nebo třeba i hustoměrem.

Nebo dobí a uvidíš krátce po dobití. Jinak by bylo možná taky v tvém případě vhodné změřit dobíjení.

Pět let je poměrně dost dlouho :disgust:

Vloženo

Ani jedno,prostě se jenom ptám,jestli je to možný.Za 700km jdu na servisku,tak jí nechám proměřit.Pokud by to bylo baterkou,tak budu jenom rád:)).Je mi jasný,že se blíží její KO.

Vloženo
3 až 4 roky.Delší dobou už dochází k nezvratným změnám.

Jako ze se tavi olovo nebo tak? :D Co pamatuju, vsechny baterky nam vydrzely vic jak 5 let, asi se nezvratne zmenily az pozdejs :)

Vloženo (editace)

Nevím kdy se začala nezvratně měnit ta moje, ale jestli to bylo po 3-4 letech, tak ten zvrat trval další 5-4 léta- nebo podzimů :)

Jo promiň zapomněl jsem: tipoval bych to na dobíjení, baterka by se takhle neprojevovala

Editováno: , autor: Milda.J
Vloženo

Myslím že by mohlo jít o normální jev, protože když jedeš, tak ti elektriku v autě pohání alternátor a máš tam za jízdy cca 14 V a když zastavíš tak už jen cca 12 V, takže je napětí na spotřebiče menší a tudíš menší výkon el. spořebičů v autě.To je má teorie a praxe ze života.

Vloženo

Tak mám po servisní prohlídce.Každopádně baterka je v pohodě a minimálně ještě nějakej ten rok prej bude.Prej je to u Octávky vcelku normální jev,jako dalších tisíc věcí co se u WW serou:))).Měnil jsem landasondu za katalyzátorem a je to moje první po 110tis,prej dobrej výkon:)) + čidlo brzdových světel a rozesraný blinkry a klasika stabilizátor po 20000km.Skoro jako Ital:))))))))

Vloženo
Tak mám po servisní prohlídce.Každopádně baterka je v pohodě a minimálně ještě nějakej ten rok prej bude.Prej je to u Octávky vcelku normální jev,jako dalších tisíc věcí co se u WW serou:))).Měnil jsem landasondu za katalyzátorem a je to moje první po 110tis,prej dobrej výkon:)) + čidlo brzdových světel a rozesraný blinkry a klasika stabilizátor po 20000km.Skoro jako Ital:))))))))

normální jev- :D klasická odpovědˇmechanika kterej se nechce s něčím zabývat "nebrzdí to?-to je ale normální, ono to tok dělá-to si musíte zvyknout :D "

Vloženo

Zlobí, je v tomto případě slabé slovo :smich: Je to moje druhá octávka a třetí k porovnání mám jako služebák(1.6,2.0,1.8T).Lidem,

co tvrděj "že je to máloporuchové auto" tak musim závidět,jaké mají štěstí:)))

Spíš by mě zajímalo jak je na tom nová octávka.(spolehlivější?)

• o 2 roky později...
Vloženo
lukyssek napsal:
Mě vydržela ve felicii combi 8,5 roku aniž bych na ní musel šáhnout.

Mně ve Felicii HTB 1.3 MPi 50kW (r.v. 97) vydržela 8 let, za občasného dolití destilky. A to jsem ji tehdy před zimou preventivně vyměnil, protože na podzim už to startování nebylo to pravé ořechové. Byla to obyčejná Akuma.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...