Přejít na obsah

Zámek dveří


Fido

Doporučené příspěvky

Kabely vedou v gumové průchodce. Když otevřeš dveře, tak budeš vědět kde.

Jestli Ti nejdou věci kolem zrcátka, okna a signalizace a plus nejde reproduktor, tak bych řekl, že opravdu budou ulomené jen dráty. Kdyby odešla ŘJ, šly by repráky.

4 okna = vsechny 4 el. okna, alarm tam ma HW, ale nemusi byt sw nastaveny, pridani alarmu viz. Cosby

Mám-li komfortku 1C0 959 799A s/bez DO, s/bez alarmu, 2 okna, přístrojovka CAN-BUS, ale alarm momentálně nemám, znamená to, že aktivovat jej nebude až tak těžké?

Máš pravdu. Toto číslo tam je a na té koupené je číslo jiné.

Stačí tedy když seženu jednotku se stejným číslem? Připojím a vše bude normálně fungovat?

Pokud není špatně něco víc, tak ANO.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Čaute, mám podobný problém .Auto nejde celé zamknout klíčem ve dveřích řidiče ,(zamknu jen ty řidičovy a to bez motorku -těžko), ale když zamknu z kufru nebo ze dveří spolujezdce (auto se zamkne v pohodě celé , včetně LP dveří). Těmi LP ho i odemknu,taktéž stáhnu okna, ale naopak zamknout a vytáhnout skla nejde. Mám dodělávaný alarm META, a přes ten mi dálkou jde auto zamknout celé.

Vyměnil jsem oba přední mikrospínače, a nakonec jsem koupil i nový LP zámek , ale pořád stejné. Kontroloval jsem dráty v průchodce dveří , měli jen asi na třech místech popraskané bužírky , tak jsem je zaizoloval elektrik.páskou a vše znova celé zamotal novou látkovou (jako orig. látkovou lep. páskou ). Pořád ale stejný problém .

Na všechny tři konektory jsem se díval ( v zámku ,ve stahovačce, i pod palubovkou - prostříkl kontakty WD 40, ale nikde nebyla koroze).

Neví někdo co by to ještě mohlo způsobovat ?

Komfortku mám 1J0 959 779 Q , neví někdo , co je tohle za generace ? Díky moc za nějakou radu Peťas

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 10 měsíců později...

Zdravim.... Kupila sa do rodiny octavia combi tour 2005, ale je tam jeden problem.... auto ma original alarm meta, nalepky na oknach su skoda alarm ci co... takze predpokladam, ze je to origo montovana meta... a problem je, ze auto sa pekne zamkne cez dialkove aj cez obe dvere klucikom, ale dialkovym sa uz neodomkne ani cez soferove dvere(cez tie sa otvoria klucikom iba soferove dvere), odomkne sa cele iba cez spolujazdcove dvere... zamok je vymeneny a problem pretrvava, a kable v prechodke vyzeraju byt tiez OK.. moze to byt ta komfortka? taktiez sa cez to tlacitko na soferovych dverach da odomknut aj zamknut.. nefunguje odomykanie cez soferove dvere a dialkove.... okna to ma v el iba predne. a este jedna otazka neviete kde je sirena alarmu? lebo nejako to nehulaka iba blikaju smerovky... Vdaka za odpoved

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Komfortky 2,5. generace (pracovní frekvence 433,92MHz = 433MHz)

1J0 959 799 AH - nejcastejsi, s 4x el.oknama

1J0 959 799 S

1J0 959 799 J

1C0 962 258 N 01A - bez el.oken, vetsinou varinat, do rv00

Komfortky 3. generace (pracovní frekvence 434MHz)

1C0 959 799 B - nejcastejsi

1C0 959 799 A

6N0 959 799 B (používá se v Polu a ve Fábii)

1C0 959 799 bez DO, bez alarmu, 4 okna, přístrojovka CAN-BUS

1C0 959 799A s/bez DO, s/bez alarmu, 2 okna, přístrojovka CAN-BUS

1C0 959 799B DO, s/bez alarmu, 4 okna, přístrojovka CAN-BUS

1C0 959 799C DO, s/bez alarmu, 4 okna, přístrojovka CAN-BUS

1C0 959 799D bez DO, bez alarmu, 4 okna, přístrojovka bez CAN-BUS

1C0 959 799E s/bez DO, s/bez alarmu, 2 okna, přístrojovka bez CAN-BUS

1C0 959 799F DO, s/bez alarmu, 4 okna, přístrojovka bez CAN-BUS

1C0 959 799G DO, s/bez alarmu, 4 okna, přístrojovka CAN-BUS

 

Ahoj chci se poradit mám jednotku 1C0 959 799A můžu ji

nahradit jinou, třeba B nebo C

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj mám Škoda Octavia  combi  1.6 ročník 2003
Originál centrál, elektrice přední okna
potřebuji poradit přijdu k autu a  otevřu a hned mě trklo že nenaběhlo čerpadlo na benzín a potom zjišťuji další závady.  Nejde elektrické stahování oken, centrální zamykání dveří vzadu L  i P a kufru (přitom přední jdou) , osvětlení  kufru a kabiny, kontrolka  otevřených dveří na přístrojevce, ledka na dveřích při zamknutí a signalizace rozsvícení světel při otevřených dveří.  ZKUSIL  JSEM VYMĚNIT KOMFORTNÍ JEDNOUTKUA TO  NEPOMOHLO. PROSÍM O RADU KDE JE CHYBA. DÍKY
MŮŽETO DĚLAT MIKROSPÍNAČ VE DVEŘÍCH ŘIDIČE???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj všichni,nevím jestli jsem se přesně trefil do tématu,ale nic podobného jsem zde nenašel.Mám následující problém:Nejprve mi přestala fungovat signalizace otevřených dveří + stropní lampička..Jak jsem se zde dočetl nejčastější závada mikrospínače..Knoflíček b\l uplně rozpadlý a tím pádem nespínal.Připomínám, že se ještě k tomu občas přidalo nefunkční otvírání zámku LP dveří přes DO.Dělalo to většinou,když byla venku větší vlhkost.Většinou se zámek otevřel až na 2x, ten samý problém byl i se zavřením.Když se zámek zavřel přes DO tak kontrolka neblikala.Musel jsem vždy odemknout a zamknout manuálně klíčem.Poté opět v pohodě blikala a zámek byl zamklý.

Po výměně mikrospínače u mého jinak šikovného mechanika,problém přetrvává. Rozhodl se tedy ještě rozpojit,nevím jestli to řeknu přesně,ale svorkovnici s piny u  "Motorku ovládání stahování" .Na kterém byli zaoxidované kontakty a dokonce 3 piny úplně uhnilé.

Je možné,že na nefunkční zámek může mít vliv onen motorek.Mechanik něco říkal že to je "zároveň" jednotka ovládání oken.Momentálně jsem ve stavu,že na dálku zamknu všechny dveře mimo LP.Ty musím pouze manuálně a kontrolka zavření dveří nebliká.

Měl by někdo nějaký nápad čím by to mohlo eventuelně být popř jak přesně fungují jednotlivé mechanismy ve dveřích.Mám Octavia 1.9TDI 81KW rok výroby 2000 před face.Přivítal bych i detailní nákres jednotlivých komponent dveří..Nebo eventuelně pokud by mi někdo poslal výpis jedn.dílů s ETKY,když bych zaslal VIN kod..

 

Díky Bob

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,díky za info...Vše co jsem potřeboval jsem našel a pročetl.je fajn,že se člověk zase dozví něco navíc o svém autě  :kol-47: ... co do té doby nevěděl, zvlášť,když je v tomhle oboru úplný zelenáč..

Každopádně konečně jsem sehnal číslo jednotky,kterou potř..vyměnit 1Z4 959 801B 05S , na původní není číslo již možné rozeznat.Novou mi nabídly ve Škodovce za 5600,- což mě přijde docela dost.Kdyby někdo sehnal starší,ale hlavně funkční - bez shnilých Pinů tak mi písněte a proberem možnosti odkupu...popř.rovnou výměny.. :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mám také problém se zámkem. Mám r.v. 04/2001, takže komfortka bude 2,5g.

 

 

VAG mi vypsal pouze toto ( o zámku ani ň):

 

Adresa 46    
-------------------------------------------------------

   Řídící jednotka: 1J0 959 799 AH

   Komponent: 5N Zentral-SG Komf. 0001

   Kódování: 04097

   Opravna #: WSC31480

1 Nalezeny chyby:

00953 - casove omezeni vnitrniho svetla

            25-10 - neznamy stav spinace -Sporadicky

 

 

Popíšu zde, co jsem vypozoroval:

 

1) Klíčkem mi vůbec nefunguje centrál, zamknu s ním jen řidičovi dveře.

2) Dálkovým ovládáním auto sice zamknu, ale ne do safelocku (nebliká mi červené světýlko). Tlačítko zamknutí musím zmáčknou 3x až 4x a postupně slyším, jak to ve dveřích cvaká a zamykají se do safelocku a potom mi začne světýlko blikat.

3) Vnitřním tlačitkem zamykání sice zamknu, ale vzápětí se odemknou zadní levé dveře.

4) Vnitřní osvětlení se nerozsvítí při otevřených dveřích řidiče.

5) Zamknutí vozidla po 30 sekundách (při odemčení a neotevření dveří) se děje pouze po té, co je zamčeno do safelocku, což je asi normální. Ale neregistruje to, že jsem otevřel dveře řidiče a zamkne se i přesto.

 

Podíval jsem se na přechodku dveří a vykoukly na mě poškozené kabely. Žádný z nich ale není úplně přetržený, skoro to vypadá, že jsou poškozené jen bužírky, tak nevím, jestli to může mít nějaký vliv.

Nakoupil jsem nové mikrospínače, tak začnu asi jejich výměnou, rovnou proletuju i spoje v zámku, jestli tam někde není studeňák

 

Co mě ale mate je, že centrál vůbec nereaguje na klíček.

 

Kdyby někdo měl nějaký postřeh, budu rád za každou radu. Dále by mě zajímalo, jestli lze nějak jednoduše vyměnit ten svazek kabelů v přechodce dveří, nebo je to nějak složitější. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

poškozené kabely ve dveřích-zkus odmotat víc izolace apodívat se dál po svazku,měl jsem ty samé problémy a bylo to v kabelech i v LZdveřích.Svazek nevím jesli se dá koupit,ale výměna není složitá-rozpojíš svorkovnici pod tapecem jak se otvítá kapota a ve dveřích řidiče,vytáhneš .Já to řešil opravou-poškozené vystřihnout a nadstavit(neletovat)novější,ani jsem nepotřebovat mikrospínač,který jsem kvůli tomu koupil. :kol-27:

Nereaguje na klíček-může to být tím mikrospínačem,ale nejdřív bych šel opravdu po kabelech.

Editováno: , autor: milan1971
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak jsem se dnes do toho pustil, vymenil poskozene vedeni, vyndal zamek, kouknul, jestli fungujou mikrospinace, zadny nebyl vadny, ani studenaky nikde. Tak jsem ho zas slozil a pripojil a ejhle, pri rozsvicenych svetlech a vyndanem klicku to zacalo houkat, dokonce i svetlo v kabine zacalo reagovat na otevrene dvere a zacal fungovat i central pri zamykani klickem. Tak jsem odpojil konektor u pedalu, protahl ho tim krkem, nahodil tapec, vse pripojil. Znovu jsem chtel vse vyzkouset a zase zadna reakce a vse pri starem. Kdyz jsem mel zamek venku ze dveri v ruce, tak vse fungovalo a po zandani do dveri opet nic. Uz jsem nemel nervy to vse zas rozebirat a fakt nevim, kde hledat problem. Jeste se zkusim podivat na konektor, co je u pedalu, jestli mu neco neni, jinak uz fakt nevim. Cely svazek kabelu mi servis nabizi za hubicku 2911,- Kc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zdravím ve spolek, jsem tu nový a snažil jsem se hledat, ale nenašel. Rád bych se zeptal. Včera mi zničeho nic přestal na DO zamykat řidičovy dveře.

 

Respektive. Když stlačím zamknout na DO, tak se zavře celé auto, ale neodemkne/nezamkne řidičovy dveře. Zničehonic. Máte někdo tipy co by s tím mohlo být?

 

Jen připomenu, že zámkem, tedy centrálem na klíč se zamkne/odemkne celé auto, ale nebliká ta diodka. Na DO ale řidičovy dveře nereagují, ale až včera. Dosud to bylo bez problému.

 

BTW - jedná se o Octavii I, 2003.

 

Díky předem za všechny rady a tipy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukni na elektriku co je ve spoji dveří a karoserie. Měl jsem podobný problém. Z ničeho nic přestal fungovat zámek, a ovládání zrcátka. Přerušený kabel v takové gumové harmonice od stálého otevírání a zavírání dveří. Dá se vytáhnout ze dveří a nebo karoserie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...