Hefidlo Vloženo 15. Srpna Vloženo 15. Srpna Ahoj všem, dnes jsem byl v servisu kvůli opravě, na kterou mě sami upozornili, že je potřeba ji řešit. Pod krytem motoru je odřená olejová vana a začíná na ní koroze. Přikládám i fotky. Podle technika z ADIV Ostrava si prý Škodovka nemusí opravu uznat. Důvod? Na krytu motoru jsou šrámy, kryt se údajně „nalepil“ na vanu a poškodil barvu. Osobně mi to přijde jako úplný nesmysl – pokud tam dochází k odírání, tak je to podle mě spíš důsledek vibrací a postupného vydření barvy, což logicky vede ke korozi. Navíc kryt motoru má ze své podstaty motor chránit, ne ho ničit. Co z toho plyne: Uvidíme, jak to dopadne s uznáním záruky. Pokud by Škodovka odmítla a vyžadovala spoluúčast, cena opravy je cca 10 000 Kč. Doporučuju vám zkontrolovat si svoje kryty motoru, jestli se vám náhodou neděje něco podobného. Pro kontext – auto je nová Octavia FL, najeto cca 20 000 km, koupená letos v lednu. Nejsem si vědom, že bych na něco najel – může to být od čehokoliv. 1 Citovat
Radomír Vloženo Pátek v 19:13 Vloženo Pátek v 19:13 Příteli okřídleného šípu, první a poslední fotografie. Zajímá mne, kdy byly pořízeny? Před demontáži onoho krytu v servisu? Jedná se mi o to, že kryt je špatně nasazený. Kryt ve směru na nárazník má ve předu čtyři tzv. úchyty, které mají být vidět. Jdou vidět pouze tři. Pokud si Ty s tím nějak nešmajstroval, tak kdo jej tak špakně nasadil. To je otázka která mne a Tebe by měla zajímat. Osobně si myslím, hypoteticky, že kdyby si někde na něco najel, není možné, aby ten plast a on je dost pevný, aby se tak prohnul a aby motor, který má jisté vibrace, se o něj vana brousila. Šrámy mohou být, třeba od nějaké větvičky, kterou si přehlédl na silnici. Aby ten kryt dřel vanu, musela by být na kryru motoru směrem k vaně boule vypouklá tak cca 2 cm. Mezi vanou a krytem musí být utčitý prostor, aby v případě pohybu motoru se vana samovolně neobrušovala o jeho ochranný kryt. Osobně si nechci připustit, že motor klesl z důvodu nějakého poškození silentbloků, je to nové auto. Ale člověk nikdy neví. Radek. Citovat
Alda_cz Vloženo Sobota v 05:21 Vloženo Sobota v 05:21 @Hefidlo ze slov "technika" by me okamzite natahlo. Nebudu se k tomu vic vyjadrovat snad jen...bud na ne tvrdej a nedej se. Citovat
McMatej Vloženo Sobota v 14:40 Vloženo Sobota v 14:40 Já bych takovouhle prkotinu neřešil a pokud ano, tak bych si to natřel a nikoho se o nic neprosil. Cesta nejmenšího odporu. Osobně myslím že 1) pokud by se kryt dotýkal vany motoru, tak by byly vydřené ty podélné "drážky", ne celá plocha. A za 2) vada byla odřená už z výroby, na kryt napršela nebo nacákala a stála na něm voda a proto vana zrezla. Citovat
psurn Vloženo Sobota v 16:24 Vloženo Sobota v 16:24 Lehce bych to osmirkoval a natřel černou barvou odolnou teplotám. Je to zajímavé, jak se to mohlo stát. Mě napadlo, jestli jsi třeba někde déle neparkoval a nebylo to přimáčklé i se sněhem na krytu po jízdě, tak si myslím, že by se to mohlo stát. Citovat
Hefidlo Vloženo před 13 hodinami Autor Vloženo před 13 hodinami hoj takže reklamace uznána (zítra jdu na výměnu) nicméně díky za ten postřeh s těma packama na předku toho jsme si nevšiml. zítra ji mto připomenu, že by mohli svojí práci dělat dobře.. a že si auto někde hodím na hever a mrknu se na to jak to opravili. Citovat
suri. Vloženo před 12 hodinami Vloženo před 12 hodinami kryt zle zalozeny no ale na strane motora ok , chyteny je to nemozes upriet ale aj tak nerozumiem co sa riesi , tieto plechove vane su po styroch rokoch hrdzave vsetky ako liska , chytil by som to smirkem a trochou farby a kaslal na to ... ked bude tu vanu menit ten isty mechanik co nevie trafit kryt do uchytu tak aby si potom neriesil uniky oleja a podobne veci ... Citovat
Hefidlo Vloženo před 10 hodinami Autor Vloženo před 10 hodinami @suri. tak řeším to že to puj roku staré auto . myslíš, že to je blbost řešit u auta za mega? ja si teda nemyslím. chápý , že něco takové se stane po pár letech, ale na pul roce a 20k kilometrech. Citovat
Vápno Vloženo před 8 hodinami Vloženo před 8 hodinami V tom krytu se drží voda a ta vana v něm plave. Za chvilku to bude znovu. 1 Citovat
Pheorinos Vloženo před 6 hodinami Vloženo před 6 hodinami Jaká je asi tedy v originálním stavu po opuštění linky vzdálenost mezi krytem a vanou ? Přeci to nemůžou být milimetry, aby nastala situace, jako v tomto případě. Citovat
miklisek Vloženo před 6 hodinami Vloženo před 6 hodinami Jak to vidím, tak kryt je má mnoha místech stopy po vysychání vody. Obávám se, že stačí malé prohnutí, když třeba člověk jede luční cestou na chatu a kryt se zdeformuje. Je tam vidět zespodu podélné šrámy. Bohužel dnes jsou kryty z tak mizerného plastu a jsou v provozu od motoru docela ohřáté, že se snadno prohnou, nevrátí se zpět. A jak tam vznikne kapsa, i díky těm žebrům voda neodteče. A jak je to blízko vaně, tak na korozi je zaděláno. Každopádně se Škodovka k tomu postavila čelem i když je docela zázrak, že to uznala. Asi o problému ví..... Pokud @Hefidlo jezdíš podobnou cestou, jak jsem popsal, uvažoval bych o nějakém pevnějším krytu. Určitě bude v nabídce Škodovky nebo jako druhovýroba. 1 Citovat
Hefidlo Vloženo před 2 hodinami Autor Vloženo před 2 hodinami Takze tohle ? https://www.krytypodmotor.cz/p/skoda-octavia-iv-combi-nx5-kryt-pod-motor-plech Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.