Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tak 3 tydny pozoruji, ze kdyz auto tak 2 dny stoji a pak vyjedu tak nez se to trochu ohreje tak pri kazdem prerazeni jak dam nohu z plymu a zmacknu spojku divne to od motoru houkne ,nedelalo to a pokud mam vyrazeno proslapnu plyn tak to nedela ,jen pokud je v zatahu.A mato vliv na otacky ,pomalu jak kdyby to bylo turno, nebo nic jineho mne nenapada, ale to piska normalne. Najeto mam 45tis. Napada vas neco??????

• o 2 roky později...
Vloženo

Mám ten samí problém,vyřešil to někdo ? První sem myslel,že je to od převodovky,ale vypadá to něco někdé v sání od turba,nebo tak něco..rozdělal sem klapku a je zanesená jak čert,zkusím vyčisit a pak dám vědět

Vloženo

chlapi robi mi to presne to iste...turbina mi uz huka ako sialena...mam novu predovodku aj spojku...stale som v tom ze odflakli v servise vymenu prevodovky...ale ako pisete moze to ist aj od turba...tak neviem...najazdenych 235tis

• o 4 měsíce později...
Vloženo

je to turbo ;)

Resim to na Supu 2 najeto 25.000 s 2.0 Tdi CR 130kw. Muzete mi sdelit, jestli je to zavada, jak se postupuje v reklamaci a co to vubec je za pakarnu. Mam i pocit ze auto vice papka...

Diiik

• o 3 týdny později...
Vloženo

Ahoj. Mám 1.9 TDI 77KW (najeto 150 tis. Km ) a taky mi to takhle zlobí. Ale ten zvuk se ozývá i když je motor zahřátej. Jak moc závažná věc to je? Myslíte že by mi kvůli tomu mohlo odejít i turbo?

to octaviatdi : už si zkoušel dávat čistit to turbo? pomohlo to ?

Předem díky všem za odpověď

Vloženo

Taky jsem to na mámině OCII spozoroval jako by měla po-uf ventil nebo jak se to píše. Spotřeba je cca 7 litrů (je to 4x4) A dělá to myslím jen za studena. Nepomůže tomu prohnat někde pořádně saze? Nebo se musí to turbo přímo vyčistit? A nebo tu někdo psal že to dělá nějaká netěsnost v egr..

Vloženo

Ač nerad musim přiznat že mam uplne stejny problem!!! (1,9 TDI). Při řazení na vyšší rychlost slyšim ono odfouknuti. Kdyz sundam nohu z plynu, pockam tak 1 az 2 sekundy a az pote zmacknu spojku, tak to neudela nic. Take jsem nejprve podezříval převodovku, ale postupem času si myslim ze to je spis neco okolo sani a turba. Ješte ze se to nezhorsuje a je to porad stejne...

Vloženo

To bude něco s turbem. Zkoušel jsem i protáhnout pod plným a nic. Pořád stené. Chci se zeptat akou maximálku má OII 1.9TDi 77kW v základu? Máme 4x4 a víc jak 170 z ní nedostanu.. Moe fábka 1.9tdi ji dá na prdel

• o 4 týdny později...
Vloženo

Také mám stejný problém při přeřazování a při dotazu na servisního technika mi bylo sděleno,že to již řešili a byla to netěsnost výfuku. Chtěl jsem ať mi to překonrolují,ale jelikož odjíždím na dovču a čas hned nemají,tak to budu řešit později. :)

• o 3 týdny později...
Vloženo

Řeším to samý - motor 1.9 TDI 77kW BXE - při přeřazování mi v motoru houká nějaká sova :-) Nevím, zda se pouštět do čištění EGR nebo regulátoru nebo vlézt pod auto, odmontovat dekl a sledovat, zda třeba výfukový potrubí nefouká u turba nebo pletence.....

Vloženo

Tak jsem to houkání dnes začal řešit a vypadá to tak že mám prasklou hadici od turba.. Dnes jsem brzo ráo jel z Chomutova tak jsem zkusil maximálku - 178kmh podle tachometru.. Je to normální u 1.9 tdi 4x4 ?

Vloženo

Tak jsem to houkání dnes začal řešit a vypadá to tak že mám prasklou hadici od turba.. Dnes jsem brzo ráo jel z Chomutova tak jsem zkusil maximálku - 178kmh podle tachometru.. Je to normální u 1.9 tdi 4x4 ?

Nepoznalo by se to na diagnostice na tlaku turba, že je nízkej?

Vloženo

Prasklá hadice turba by nehoukala, ale spise syčela. Navíc by to syčení bylo slyšet jen při zátahu a ne při přeřazování... Ale nic není nemožné, takže preventivně to radši zkontroluj

Vloženo

Tak je to jinak než se jevilo.. prasklá hadice není a ani mechanik neví čím to je :-) Prý asi vlastnost turba, asi prý nějaká vlastnost turba,asi lopatky nebo co.. Ale co mi dnes mechanik zjistil za závadu: na vačce vypadl nějaký šroubek který drží tlak oleje a ten vypadl. Takže špatně chodily ventily. Teď už to není takový traktor :-) Jinak na houkání kašlu.. Ať si to houká

Vloženo

Ono to bude fakt blow off ventil. Strýko ma 2.0 tdi ale v Jeep Patriot(Jeep odberá od VW tento diesel) a robí to úplne to isté, nehovoriac že som už počul mnoho 1.9 a 2.0 tdi vrámci celého koncernu, ktoré si zahúkali pri preradení. Funkcia bude asi tá istá, ako u benzínov: vypustenie tlaku zo sánia aby počas preradenia nebolo turbo brzdené týmto tlakom. Len narozdiel od benzínu to bude riadené elektronicky. ;)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...