Přejít na obsah

Světla pro denní svícení


MartinRS

Doporučené příspěvky

Já myslím, že ti po otočení klíčku budou svítit všechny světla včetně potkávacích, když to budeš mít zapojený na pin6 popř. pin3 v tom vypínači... Teď když ten vypínač světel dáš do druhé polohy, tak po zapnutí klíčku ti musí svítit všechna světla, tj. i potkávací a po přepojení v tom vypínači ti budou svítit všechna světla (ty co si tam připojíš) hned po zapnutí klíčku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

A ja doufal ze ta funkce bude zachovana jako je ted.

takze jak to udelat tak aby to fngovalo takto - vse pri vypnutem ovladaci svetel:

zapnu zapalovani - svetla sviti obrysovky, SPZ a podsv. introse

nastartuju- a hned svitim - tedy je jasne ze odlehcovaci rele ponechat orig zapojene aby tlumena svetla pri startovani nesvitila :)

posim radte hlavicku nechci namahat :)

Editováno: , autor: Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud to dobře chapu jak to chces zapojit, tak Teoreticky by ti meli pri vypnutem klicku zhasnout vsechny světla. Pokud budes mit ovladač na vypnuto.

Pokud zapneš ovladač měli by jit normalne ovladat svetla. Jen s tim ze pokud das jen obrys na ovladači, tak po nastartovani se ti zrejme rozsviti i potkavaci (automatikou).

Ale vše zaleži na tom jak to zapojíš rozhodně..... Na faku jsem to dělal sám, právě z vyvodu alternatoru, kdy se při dobíjení (zhasnutí kontrolky) přivedl proud na cívku přídavneho rele a kontakty rele jsem zapojil paraelně na spínač.

Editováno: , autor: Vladimír Kalandra
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tenhle příepěvek až tak nechápu...

Denní svícení je svícení 1. Potkávacími světly včetně obrysových (parkovacích). NEBO Sviceni světly určené pro denní svícení a ve většině případech dodělavaných světel.

Takže je to "prašť jako uhoď", protože je podstatny abys za dne svítil, jestli tim nebo tim způsobem je každýmu jedno.

Prostě bud se zapnou ty nebo ty. a tim to konče.

Rozlišoval bych jen tyto dv varianty, a to automatické rožínání světlometů, a nebo svícení pomocí denních světel

To je jednoduche, kolego, jde mi o exaktni pojmenovani: denni sviceni jsou svetlomety pro denni provoz.

Zakon mluvi o sviceni ve dne. A to bud potkavacimi svetly (spinanymi rucne ci automaticky), nebo svetly pro denni provoz (dennim svicenim).

to Junek: denni svetla se mohou u nekterych modelu vypinat (prepinat na potkavacky) automaticky podle urovne vnejsiho osvetleni. Zapinaji se, samozrejme, po otoceni klicku nebo nastartovani.

to Octavka: jestli jsem to dobre pochopil, budes mit automatiku - po otoceni klicku se rozsviti potkavacky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdrazím vás, jakou máte zkušenost s tou žárovkou H3 35W v mlhovkách? Je to teda lepší koupit,nebo to není potřeba na denní svícení?blbě se shánějí..takže jsou celkem drahé..tak se ptám. A svítí ty mlhovky potom dostatečně? třeba při mlze?Je mizi ním velký rozdíl?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Panove prosim o jednu radu. Ako som sa snaizl tak som sa snazil ale nepodarilo sa mi zasunut pin do samice na ovladaci svetel(pin6). Kupil som si priamo v skodove na to pin na kabliku ktory stal 96kc (nevedia co za to pytat). Ale strkal som do toho a strkal az sa mi podarilo ulomit tu plastovu zarazku ktora je na kazdom pine a ten pliesok nie a nie dnu. Kde robim chybu?

Help

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj nevíte někdo kde je to relé pro DS v octavii combi I (66kw, 2001) při jízdě mi sama zhasínají a zas se rozsvící potkávací světla a je to pořád častější. Chtělo by asi vyčistit popřípadě vyměnit za nové. děkuji za radu

Editováno: , autor: hjdklsfhkshk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

zdarec, mam na octe devil eyes svetla a su riesene tak, ze na parkovackach je vlastne LED pasik, stretavacky su klasika, ale su v sosovkach ( zabudol som dodat je to rv 98, ale prerobena na face) no a hmlovky mam klasicky v jednej z dvoch parabol.

No a po tom ako som dnes dostal 60€ pokutu za to ze mi svietili sucasne aj led denne svietenie aj stretavacie svetla som sa rozhodol ze to nejako doriesim, tak by som sa vas rad popytal ako na to? dalo by sa to nejako vyriesit ze by sa vlastne odstavili parkovacky, teda v mojom pripade LED pas a vyuzival by sa ako denne svietenie s tym ze spinac svetiel by bol v nulovej polohe, a akonahle by som rozviesitl stretavacky tak led pas by zhasol... prosim o rady, budem veeeeelmi povdacny!!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Úprava světel kterou navrhuješ je ale v rozporu se zákonem a pokud příště padneš na policajta,který zná legislativu,dostaneš pokutu,že ti zase nesvítí obrysovky.Světla Devil jsou homologovaná s LED proužkem jako obrysovým světlem a na 100% je to na světlometu označeno značkou "a" pro obrysová světla.Musí tedy svítit v každém režimu světlometu.

Neměl jsi si nechat dát pokutu,měl jsi ho nechat ať Ti ukáže na světlometu označení "RL",které by tam muselo být,pokud by se jednalo o denní světla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj panove mam taky problem,mam deni sviceni ze pri nastartovani se me rozly svetla plus osvetleni interieru jako kdyz zapnu normalni svetla.no a neni tomu ani pul dne co se me roznou svetla jak maji,ale nezapne se osvetleni interieru budiky,tlacitka,nevite coby to mohlo byt.ja sem se tady docetl ze tak ma fungovat deni sviceni ale vyhovovalo me vic aj to osvetleni palubky.dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdarec,

totok zapojení vypadá dobře, mám octavii tour rv2010 ale je to ta stará s novým fejsliftem....

chtěl sem se zeptat, já tam mlhovky nemám a kdybych si kůpil ledkové svtla pro denní svícení a když to zapojím jak si popisoval, může to tak být nebo bude to fungovat??

Dík za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj, mam oktu Tour ted v listopadu koupenou a resim taky denni sviceni. Nahodou jsem pri procitani navodu k pouziti pisou, ze k aktivaci denniho sviceni staci vyjmout pripravenou pojistku a zasunout ji na pozii c.17 v pojistkove skrini. Tak jsem tu skrinku otevrel a nevim kterou vyjmout a kam ji zasunout. Bud jsem se spatne dival a nenasel to, nebo to tam proste neni. Neresil jste to uz nekdo? Tady se porad resi pripojovani mlhovek na denni svetla, nebo nejaky pinovani a tahani kabilku a ono to mozna uz je v autech pripraveny, akorat se toho nikdo v navodu k autu nevsimnul.

A jeste jedna vec. Sice to k dennimu sviceni nepatri, ale kdyz uz sem pisu, tak jedna dalsi vec ohledne svetel. V navodu taky pisou jak aktivovat coming-home funkci. Pisou, ze ji lze aktivovat zhasnutim svetel, vypnutim zapalovani, bliknutim dalkovymi svetky, otevrenim a zavrenim dveri. Stejne tak i deaktivovat. Tak sem to zkousel a coming-home nejde a nejde. Bud to delam spatne, nebo to je spatne napsany, nebo to jde treba jenom na nejake vybave. Ale je to navod primo k Tour.

Editováno: , autor: alesxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže se s vámi taky podělím o zkušenosti s policií čr. Již dvakrát mě stavěla hlídka PČR, a nemohla pochopit že mám světla pro denní svícení a obrysová světla v jednom ( je to z leddenisviceni.cz model dlx5+os.). Měli podivné průpovídky i potom když si ověřili homologaci pro denní svícení tak jako obrysovky. Pokaždé jsem vyváznul bez pokuty, ale vadí mi ta jejich neznalost problému a když chtí někoho, kdo se nebude bránit, tak mu klidně napaří pokutu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někde jsem to tu už psal, měl jsem s tím podobné zkušenosti. Mám však odpověď policejního prezidenta o tom, že příslušníci jsou náležitě poučeni. Jakmile by se objevil nějaký neználek, okamžitě bych to hlásil i s příslušným komentářem. Neznalost totiž neomlouvá - nikoho.

to alesxx: OI funkci coming home nemá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...