Přejít na obsah

Výměna horního uložení př.tlumičů O1


Hustoles77

Doporučené příspěvky

Jestli nemáš žádný stahovák na pružinu,tak se do rozebrání tlumičů ani nepouštěj(jde o hubu) a udělej jen ten stabilizátor.

Díky CHlapy za rady,já měnil nedávno silentblok předního ramena z Audi TT a blbec jsem si nekoupil i čepy a to horní ulo¨žení taky ne,myslel jsem,že to bude pouze tím silentblokem,byl totiž prasklý,ale bouchání je pořád tak budu muset nejspíše vyměnit vše i ty tyčky když už budu v tom a ty stahováky na pružiny nejspíše seženu od kámoše.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...
  • o 1 rok později...

zdarec, sorry že oživuju tak stary tema, ale patří to sem. Dělá mi na autě přesně ta věc jak byla popsána tady a to je: " lupnutí v horním uložení při točením kolama na místě" a při propružení to vrže v tom horním uložení. Dělá mi to jen pravý uložení. Na autě jsou nedávno měněné tlumiče, uložení stabilizátoru, tyčky stabilizátoru ale to horní uložení tlumiče nevím, asi ne. dělal to přechozí majitel. Chci se zeptat jestli to může mít negativní dopad na něco jiného na nápravě, nerad bych aby se mi tam něco zbytečně zničilo. Pokud ne, nechal bych to až na příští rok na jaro. Budu pak měnit i silentbloky ramene, ale zatím do toho ještě nechci vrtat. Zatím je to ještě dobrý, ale na jaře to vyměním abych měl klid. A bylo to komplet udělané celá náprava. Dík za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já myslím, že nějakým způsobem permanentně ubližuješ pružině, která si to jednoho dne nemusí nechat líbit.

Protože vždy než to přeskočí, tak při otáčení volantem, tu pružinu střídavě jakokdyby "navíjíš/odvíjíš".

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

aha, tak to je špatný. ještě jsem to moc nezkoumal jak je to tam udělaný, ale asi je to teda K.O. To budu muset vyměnit. nemůže být ještě varianta že je to jen málo dotažený nebo naopak moc dotažený, nebo třeba potřeba namazat? prostě něco jen blbě? je hnedka jasný že je to prostě špatný na výměnu když to dělá tyhlě věci?

Editováno: , autor: LUCAS.89
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky se přidám ke komunitě majitelů rachtajících Octávek.

Minulý rok jsem měnil obě přední pružiny (obě byly prasklé),a kvůli rachotu od přední nápravy jsem nechal minulý týden na předku vyměnit uložení stabilizátoru a obě kosti - žádná změna : rachtání, rachtání, rachtání ...

S technikem jsme s autem nad hlavou lomcovali vším, co jsme na podvozku našli a na nic jsme nepřisli.

Když auto slojí, tak s ním můžu hejbat, skákat po tažným, po haubně, kroutit volantem - a ticho.

Stačí ovšem vjet do malé díry, přez retardér a nebo rychle hýbat volantem do prava a do leva - a ozývá se takový divný rachot - přirovnal bych to, jako když zakvrdlám plastovým kalíškem, v kterým jsou zubní kartáčky (dlouhodobě experimentováno).

Ráno, čerstvě po vyjetí je ten zvuk daleko intenzivnější, než třeba po 20 kilometrech - jakoby se někde něco oběhalo a šlo to tišeji.

Takže v rámci prevence též uvažuji o výměně horního uložení - ale technik si myslí, že tím to nebude.

A teď babo raď.

:help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

zdravim potrebuji poradit jestli nekdo neví cim to je, vymenil jsem horní ulození tlumice bylo popraskané a jakoby ta tycka od tlumice byla byla vice do leva tak jsem to vymenil mam to tam asi tri mesice a je to to samé ale vubec mi nenapada cim by to mohlo byt tak prosim o radu diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...