Přejít na obsah

Máte problémy s řízením? Nefunguje servo?


Martin 3500

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

ahoj KTO PORADI

nejde mi servo, , ked je chybny kablovy zvezok, počul som že po jeho odpojeni od serva , bude isť riadenie ľahšie, je to pravda??

ale vtedy sa odpoji aj napajanie elektroniky, , alebo ten jeden drot nechať pripojeny??

mam servo Koyo, snimč celoplastovy, servo bolo menene, teraz je to asi zvezok, ked bol omotany a nnavlhnuty

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem,tak jsem zavítal mezi Vás se stejným resp podobným problémem.Před dvěma dny se mi stalo toto: jelikož jsem se potřeboval rychle otočit a téměř na místě zatočil jsem volantem na maximum doleva,v tu chvíli mi začalo šíleně pískat servo,když jsem dal volant zpět do rovné polohy rozsvítil se mi na palubce volant,servro přestalo pískat a samozřejmě od té doby řízení jde ztuha. Jelikož jsem potřeboval nutně odjezdit ještě dva dny pokusil jsem se jezdit tak jak to bylo,ale ... nastal problém,žádné problokávání desky,světel atd,ale rovnou úplné vybití baterie přes noc. Baterii jsem dobil a včera zkusil ujet 20 km,vše OK,dnes ráno ale opět vybitá baterii,takže jsem se nedostal ani do servisu.Existuje vysvětlení co to vlastně je,kde se servo seklo,a hlavně jak docílit toho abych mohl ještě o víkendu někam odjet bez vybití baterie?

Díky moc za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyskušal by som druhu alebo novu baterku. Potom dalej sa ukaže.

Tak baterii jsem vyměnil,snad někam dojedu,úplně jsem vyřadil snímač otáček,ale servo vůbec nereaguje,nebzučí nesyčí prostě je mrtvé a stále svítí kontrolka. Myslíte,že je totálně v řiti??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V sobotu mi poprvé na parkovišti při rozjezdu problikávala palubka+ světla. Dnes, tedy v úterý při jízdě v noci se mi to stalo několikrát až jsem měl strach, aby mi nezhasli světla, jak moc to jednu chvíli vše probliklo. Již nějakou dobu se mi sem tam rozsvítí kontrolka posilovače a řízení jde buď při pomalé jízdě (na parkovišti)ztuha, nebo až moc lehce-to se děje asi pár měsiců.

Výpis z VAG:

00816 - Snimac servorizeni (G250)

30-10 - preruseni n.zkrat na plus - Sporadicky

Zkoušel jsem stát na místě, nastartoval jsem motor, rozsvítil světla a lehce točil volantem - to jsem zkoušel asi tak třikrát, vždy z odstupem několika minut, z toho dvakrát problikávaly všechny světla. Navíc to i zkoušel proměřit na baterce - po nastartování a rozsvícení světel sem naměřil 14.3 a při točení volantem lehkým jen 13.3 (snad to k něčemu bude)

V pátek sundám čidlo, zjistím typ, vyčistím, vysuším atd. Pak jsem tu četl něco o kabelovým svazku - který to je a kde ho najdu/jak ho poznám? Taky zkontroluju hladinu oleje v servu.

Ještě něco se dá udělat?

EDIT: Fabia Combi 1.4MPi 2001

Editováno: , autor: AlastorM
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám podobný problém tak som dnes vybral snímač uhlu natočenia volantu , vysušil som ho fénom a 2 krát nastriekal bezfarebným lakom a nechal vysušiť na slnku.

Takúto radu som našiel na slovenskom škodafóre a zatiaľ to funguje. Chlapík písakl že má úž 3 mesiace pokoj tak prečo neskúsiť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To novšie riadenie tam sedi ked daš aj ktomu ten novši snimač uhlu nat.

To jo, to sedí mám to i se snímačem,ale z nějakého nepochopitelného důvodu mi ten snímač nechce komunikovat s řídící jednotkou serva, na přístrojové desce mi svítí kontrolka a řízení funguje v nouzovém režimu,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A čo piše VAG.

Vag píše že snímač G 250 je vadný, ale už jsem měl možnost vyzkoušet nový snímač a psalo to pořád to samý, v bloku naměřených hodnot to ukazuje akorát napětí ale už to neukazuje uhel natočení volantu,zkoušel jsem připojit i jiný nový řízení a pořád to samý. Když vezmu starý řízení a připojim snímač do serva tak kontrolka zhasne. Není možné aby řídící jednotka nekomunikovala s tím novým snímačem? Nejde náhodou nějak prohodit kabely ve snímači? Všechno vypadá skoro stejně, i kabely ve snímači jsou stejný akorát mi to nechce fungovat,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Svetla mi uz neblikaji a nikdo mi uz netaha v necekane chvili za volant,protoze senzor uz uplne umrel,servo jde v nouzaku a natrvalo se rozsvitila kontrolka rizeni.zajimalo by me jak se na svitici kontrolku budou tvarit na stk.nejak se mi nechce investovat do zanovniho nebo repasovanyho senzoru kdyz servo jakstaks funguje a docela mi ta tuhost rizeni i vic vyhovuje.nemate s tou stk nekdo zkusenosti?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes som vymieňal senzor čo som zohnal cez internet za 25 eur a keďže sa mi nechcelo odpájať konektor na servomotore tak som kábliky jednoducho odstrihol a že ich prerletujem nech nemusím dole dávať vnútorný blatník a predný nárazník.Na počudovanie dva kábliky boli v mieste rozstrihnutia v poriadku a ten jeden som musel na 15 cm vystrihnúť pretože bol zhnitý.Vložil som tam nový a ono to funguje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam otazku chcel som vyskusat odpojit senzor natocenia kolies ako je to podla tych fotiek ukazane lebo mam zo servom tiez problem ale ja tu ciernu skrinku odkial mam odpojit konektor nemam ?? :kuk: mam tam trubu aj nadobku na vodu ale inac uz nic :/

Editováno: , autor: pappi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...