Přejít na obsah

Motor 1.4 16V 63 kW


biliv

Doporučené příspěvky

Dobry den.

Chcel by som sa spytat. Mam Roomster 1,4/63kw, r. v. 2008 a pri nastartovanom motore ked pustam spojku tak pocujem cvaknutie, ako ked udriete kov o kov alebo nieco podobne. Neviete v com by mohol byt problem? Robi to aj ked nie je zaradeny prev. stupen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm. Zvlastne, v praci mame toho isteho roomka a robi to iste.

Ekkar, ak by to bolo to lozisko, alebo paka nerobilo by to aj pri nenastartovanom aute?

Ked mam otvorenu kapotu, tak sa zda ze ten zvuk ide niekde z vrchnej casti a nie od spodu motora.

Inak dik moc za skoru odpoved.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

....

Ekkar, ak by to bolo to lozisko, alebo paka nerobilo by to aj pri nenastartovanom aute?

...

Mohlo a nemuselo by - když se netočí motor, jsou silové poměry na soustavě hřídel - ložisko - lamela jiné, takže to dělat může a nemusí. Chtělo by to porovnat s nějakým dalším kusem auta.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lidi chcu se zeptat ,jednou svou 1.4 16V nastartuju a jede to jako kdyby me nekdo drzel za zadek ,pak dojedu tipnu to a pak jak zase nastartuju cca za hodinu jede to jako o 10KW vic,toto presne delalo u felicie 1.3 50KW ,nebo dojizdim na krizovatku na cervenou ,stojim cca minutu pak zaradim 1 a seslapnu plyn ,jako kdyby nekdo utahl plynovy lanko -najednou citlivy a odpich jak rikam (jako 10KW navic) .Mate nekdo taky takove zkusenosti nebo je to vlastnost toho mpi motoru?U te Felicie jsem si myslel ze je to vyklondanej 160tiskm motor ale fabka je rok nova a najeto 9tiskm :kol-140:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlastnost Mpi motoru to určitě nebude - aspoň u těch felicii mám Mpíčko 1.6 a nic podobného mě motor nedělá, najeto má přes 160 tis. Pokud sem měl někdy podobný jen podobný problém, bylo to tím, že lanko u škrtící klapky má několik zarážek a u mě to chodilo s prodlevou než došlo k záběru lanka, posunul jsem ,,segrovku" aby lanko zabíralo hned při ,,zatáhnutí" od té doby výrazně lepší.

Ale tím sem ti asi moc nepomohl, tak uvidíme kdo dál. :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jako kdyz jedete citite zaber ze ale proste nektere starty jsou lepsi a nekre jak rikam ,auto je proste shnily jako kdybych jel na natural 75 a musim pri predjizdeni podrazovat,potom dojedu na krizovatku ,cekam na zelenou cca 30sek -1min a seslapnu pedal jak jsem zvyklej s te momentalni jizdy a pomalu zarazeni do sedacek ,jako kdyby to chytlo dech :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenže Toome není MPI jako MPI. Stejný název pro různé motory. U Pitrsmanova MPI by měl být "elektronický" plyn,takže žádné táhlo ke klapce nemá.

Rozumím ti, možná když si přešteč ještě vícekrát můj příspěvek poznáš, že jsem konkretizoval felicii a popsal jen drobný vlastní problém, ...

Takže by se dalo hledat v tom ,,elektronickém" plynu nebo cestou palivového systému, či jít směrem komponentů plynový pedál vs. reakce na něj motoru.

(Berte to jen jako laicky popis, odborník nejsem, mě to většinou postačí k odhalení problému na vlastním autě ).

Obávám se, že to může mít v šak daleko více příčin. :kol-25:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahojte

mam jeden dotaz na motor 1,4 63kw rano ked cez noc stoji nastartuje pohode ale strasne tam nieco cvaka asi tak minutu a potom to pomaly ustupuje a ide normalne ticho co som sa bavil zo znamym ze vraj to moze byt zdvihatko ventilu nedrzi tlak oleja moze nieco na tom byt ???? a ako by sa to dalo vyriesit????

Dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kovové cvakání, které mění rychlost s otáčkama motoru, bude pravděpodobně hydraulické zdvihátko. Zkusil bych jiný olej. Když se to nezlepší, tak jedině výměna. Není to nijak zvlášť složitá oprava. Nejobtížnější je určit, které vyměnit. Proto někteří opraváři mění všechna a to už jde dost do peněz.

Jestli to dělá jenom někdy, tak je to normální.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cvakanie je len za studena kazde rano a potom to prestane je to len ked dlho stoji, cez den ked jazdim a ked vychladne potom nastartujem tak to cvaka chvilu az vobec. Tak ze pomoze len vymena no nic este 5tis. km do vymeny oleja asi ho dam snim. Preto ze treba dat dole aj rozvody tak ze pre mna je to zlozite ale kamos to zvladne ;) Inac som s nim spokojny velmi len toto ma trapy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Kdyby nebyli tak daleko, už jsem u nich dávno byl...

Jsou 3 firmy v ČR, který tenhle motor s ŘJ Magnetti Marelli umějí načipovat - PowerTec je jedna z nich, druhá je Bit Power ve Vrbně pod Pradědem, třetí firma MaxPower je v Praze Dejvicích - a ta používá techniku Bit Power. Bohužel to nemám dost blízko ani k jedněm...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten graf je NĚJAKEJ DIVNEJ - sériovej motor 1,4 16V 63kW má omezovač na 5500rpm, vejš jednoduše nejde - pokud ho nevyřadili při tom čipování, do 6000rpm se s ním rozhodně při měření před úpravou nemohli dostat - tudíž graf ukazující křivku "před úpravou" až do otáček 6000rpm je už jen z tohoto pohledu podezřelej. A dál - fábule má těžší stálej převod než roomster ve stejný motorizaci, přitom já mám s roomem 1,4 16V 63kW maximálku 171km/h - ověřenou i podle GPS a to ten motor točí kolem 5000-5200rpm. V tabulce dole jsou nejvyšší dosažený otáčky udaný na hodnotu 6090 při rychlosti 165km/h - což je další podezřelej údaj, protože pokud má fábule těžší převod než room, musela by při 6090rpm jet minimálně 185-190km/h. Sériově má udanou maximálku 175 nebo 176km/h podle nasazených gum. No, posuď sám, jestli jsou ty údaje v grafu pravda nebo vejmysl....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...