Přejít na obsah

Servisní prohlídky


lišák

Doporučené příspěvky

Drážkový řemen se dělá, protože po těch letech je popraskaný tak se to v lepších servisech mění najednou. Ale slyšel jsem to jen párkrát. Já jsem si to musel přímo nadiktovat.

to je v pohode,že sa vymenil...ja som za,veď bude pokoj na niekoľko tisíc km....

 

ale moja otázka znela:

-čo si vypýtali za d+n toho drážkového remeňa? (nesmyslne naúčtovaná položka,nakoľko je to súčasťou prác pri výmene rozvodov)

 

to len,aby tu nevznikli nejaké dohady ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neznas mapu ;) cena rozvodu byla s vodni pumpou graf a vse jsem koupil na cc autodily.

Nevim, jaky mas ty kamarady, kteri by se na tebe zacli krenit jak na vola, ale tohle je opravdu kamarad, ma oficialni dilnu a je samozrejme pojisteny, tvuj priklad beru tedy jako silne zcestny. Dalsi vec je, jak si myslis, ze jen tak ti skodovka zaplati hned novej motor, to s ni nemas asi moc zkusenosti :D ti se vykrucuji, kdyz se na laku vevnitr dveri udela bublinka a "skodu" za 1000kc se snazi skoro shodit na poskozeni od kaminku. Ale zpet k tematu.

Jinak mas pravdu, tvoje rozvody stoji o 2 tis vic, pritom je to taky kladka, remen a srouby :/

 

Tak to máš super kámoše :) Já naprosto chápu, že jsi mistr světa a všemu rozumíš nejlíp (určitě znáš mapu :D), ale pravda je taková, že s autorizovaným servisem se bojuje líp, než s nějakým menším servisem.

 

Mám osobní zkušenost s bojem proti autorizovanýmu servisu a můžu si zatleskat, že jsem nechal auto v autorizáku. Ušetřil jsem přes 40 000 Kč, jezdil téměř 2 měsíce s náhradním vozidlem zadarmo a silně pochybuju, že by mi v nějakém neautorizovanému servisu někdo půjčil na takovou dobu normální náhradní auto. Natožto měl podobný přístup.

Ohledně vykrucování, když je někdo péro a nechá si srát na hlavu, vydrbou s ním kdekoli, nejenom v autorizovaném servisu. Nikde ti nedají nic zadarmo. Nikde se s tebou nebudou bavit jako s kámošem když jde o něčí peníze.

Takže MAPO, jestli si ten dotyčný zaplatil o pár tisíc víc, platí si za ten servis, že když se něco dodrbe a dotyčný bude bojovat, autorizovaný servis nemá šanci.

 

Dávej auto kámošovi, kterýmu nenecháš vydělat a neodsuzuj něčí rozhodnutí. Špatný není. Kdo šetří halíře nakonec platí tisíce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano výpis z geometrie mám pěkně podrobný. Bohužel auto dostalo prý nějakou ránu (za mě ne takže za předešleho majitele) a je tam proto špatný odklon. Povolená norma je jeden stupen a já mám 1,32. Mám prý hlídat jestli se mi sjíždí guma a pokud ano tak se to bude muset měnit,( těhlice? tlumič? atd. ) takže se uvidí. Jinak když po roce zase přejdu zpět na 5w40 bude to hodně vadit? Měl jsem ho do těd a rád byh ho zase měl. Kdyby mě to trklo že tam nacpou tohle řekl bych předem at ho nemění a zařidil bych si to jinak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Panove, je neco, cemu hrozi vymena u O2 1.9TDI DPF r.v. 2009, 120.000km?

Hned po koupi (najeto asi 105.000km) jsem vymenil vsechny filtry (vzduchovy, palivovy, olejovy, kabinovy) a nechal vymenit olej. Puvodni prodlouzeny servisni interval jsem zmenil na pevny, tzn. olej budu menit kazdych 15.000km. Dale jsem menil predni brzdove desticky a autobaterii.

Letos chci vymenit rozvody+vodni pumpu, i kdyz najezd jeste neni u 150.000km. Doporucuje se po 6 letech. Je neco, co se pri tomto najezdu meni nebo ma "na kahanku", co jsem opomnel?

Diky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Brzdova kapalina byla menena 11/2014 - dle servisni knizky, samozrejme spolehnout se na to neda (i kdyz je auto z Nemecka). Vse jsem nechal menit v Auto Hlasek v Praze-Podoli, coz je vlastne hlavne eshop s oleji, ale delaji i veskere mechanicke prace. Tam mi rikali, ze brzdova kapalina staci menit kazde 4 roky.

Jak je to se zivotnosti tlumicu a brzdovych kotoucu?

V jednom servisu mi chteli menit desticky i kotouce (ze je lepsi menit s destickami i kotouce, aby si to lepe sednou) a v druhem servisu tvrdili, ze staci desticky. Ted nevim, kde je pravda:) 

Mate zkusenosti s kontrolkou opotrebeni brzdovych desticek? Funguje to skutecne? Ja jsem predni desticky nechal menit bez toho aniz by svitila kontrolka.

Editováno: , autor: LovecDuchu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se máš rád tak brzdová kapalina se mění po 2 rocích. Tlumiče vydrží dle jízdních režimů, ale průměr asi kolem 250 - 300tis.km. Výdrž kotoučů je zase závislá na jízdním režimu, kvalitě a stejné je to s destičkami cca 50 - 80tis.km. Pravdou je že je lepší měnit brzdy komplet kotouče i destičky. Avšak mohou nastat situace, že stačí vyměnit jen jeden z dílů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Asi jezdí v práci s vlakem (tam brzdí pružiny) nebo s náklaďákem nebo autobusem (kde jsou brzdy vzduchové) a u obou se brzdovka nemění. Nepřál bych mu, aby to jednou na dálnici nedobrzdil právě z důvodu varu staré brzdovky při prudkém brzdění. O životě a smrti rozhodují totiž někdy jen centimetry.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ďalšia výhoda pravidelnej výmeny brzdovky je že keď sa mení pravidelne tak menej korodujú válčeky, ale to je tá posledná výhoda.

 

Pri pravidelnej výmene je prvoradá bezpečnosť, keď pôjdeš niekde z hôr a na poriadnom klesaní to už nedobrzdíš spomeň si na to tu, v lepšom prípade ti to zastaví samo pre tlak v systéme, začne sa variť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zrovna v říjnu jsem sjížděl docela slušnou štreku v rakusku na alpské magistrále... pohoda. Stejně tak překonání asi 1000 metrů převýšení do hotelu v gasteinu dolů a nahorů taky v pohodě, ty kopce kolem lázeňského města a tak. Prostě teorie je fajn, ale realita to naštěstí není.

Editováno: , autor: 15degren
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...