Přejít na obsah

AMUNDSEN


Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Zdravim vsetkych.Chcem sa spytat ci ste sa stretli s tym ze sa radio vypne po vypnuti zapalovania aj ked kluc necham v zapalovani.Ak otocim klucom v zapalovani a vratim spat tak sa radio niekolko krat zapne a vypne az nakoniec zostane zapnute.lnak vsetko funguje ako ma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Upřímně jsem z toho Amundsenu docela nešťastný...

Klady vs. zápory:

Klady

  • do mého auta stylem dokonale sedne
  • hlasové navádění je super
  • překvapivě je displej docela dobře čitelný, navzdory špatnému umístění
  • automatické přepínání na noční režim a zjevná úprava jasu displeje je rovněž OK
  • rádio má spolu s mou dodatečně montovanou duální anténou perfektní příjem
  • lokace za pomoci GPS je dostatečně rychlá a přesná
  • rychlost zapnutí a vypočítání trasy mi rovněž přijde únosné

Zápory

  • displej je malý
  • řazení rádiových stanic je otřesné, velmi nepřehledné (namísto knoflíků s názvy jen několik virtuálních ploch s čísly)
  • otřesně pomalý systém, který je znát především v přehazování radio stanic - než se to sekavě načte, dříve porodím
  • navigace nezná vedlejší cesty, je ji proto jedno, že za cíl považuje budovu na levé straně, k níž se jinak, než kilometrovou objížďkou do nitra areálu nedá dostat (kolikrát tedy nechápu, kde ten cíl tedy vlastně leží)
  • TMC zprávy jsou velmi neaktuální (to však není chyba navigace) a mimo tlačítka "zácpa" není možno zvolit jinou trasu. Čili nestojím-li přesně před místem, kde silnice např. není průjezdná, tato funkce je k ničemu
  • než nalezne náhradní trasu, dalších 20km jedu s výzvami na otočení do protisměru
  • a především největší chyba: nevím, zda je to u Amundsena běžné, či nikoli, zvuk je však absolutně placatý, bez basů a pro mé auto údajně nelze přizpůsobit (zřejmě jediné auto na světě, kde je nutná výměna getaway jednotky)

.. přemýšlím, zda to vydržet, nebo hledat zase náhradu.. především kvůli tomu zvuku, stream hrál obstojně, toto je zkrátka děs.. Koupi Columbuse se však obávám a přenosnou navigaci již nechci... :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

V zahraničí nevím, u nás žádná sláva. Střední města, jako např. Šumperk, mají cca. 80% pokrytí v případě hlavních ulic, vedlejší ulice nabízí navigování buď k přibližným ČP (tedy chceš jen např. k domu s ČP 48 a na výběr máš např. jen 10, 14, 22, 56, 70), nebo k nejbližším křižovatkám. Celkové pokrytí středně velkých měst je tedy asi tak 50%. V případě velkých měst (Praha, Brno, Ostrava) je pokrytí přirozeně lepší, ani zde se však nevyhneš nutnému výběru přibližných ČP, nebo nejbližších křižovatek u méně známějších ulic.

V případě malých obcí je pokrytí sotva 20%, většinou již umí vyhledat pouze několik křižovatek, které jsou ale kolikrát od cíle ještě poměrně vzdálené. No a v případě vesniček bez pojmenovaných ulic již nedokáže nic, v lepším případě tě dovede přímo do centra dané vesnice, v tom horším tě dovede do jiné blízké vesnice, kterou má v databázi.. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáš zač ;)

Asi takto: ani já u Amundsenu zřejmě nezůstanu, risknu asi Columbus, neboť s ním nejsem pro mnoho výše popsaných věcí příliš spokojen, zpět do přenosné navigace bych však už nešel. Nejde ani tak o kabely, které jsem díky šikovnému držáčku schoval do palubky, jde však o hlasové navádění, které mi v reproduktorech spolu s aktuálním ztlumením rádia velmi vyhovuje, ale též když kamkoli přijedu, nemusím si dělat hlavu s nějakým schováváním navigace a jejím opětovným nasazováním 20x denně. Čistě po stránce kvality map však přenosné navigace nemají konkurenci a upřímně jsem si jen těžko zvykal na nemožnost zadání GPS souřadnic, které jsem dříve hojně využíval...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no já mám amundsena teda chvíli a bral jsem ho hlavně proto že se nekrade. s tím co tu píše denis bych nesouhlasil toho amundsena ti nevezmou z 80 možná 90% si dovolím napsat kdežto u columbuse to je přesně obráceně tam ten risk odcizení vysoký. Trh je nenasycen a většina lidí po čorce prahne, ještě ty buzíci v bazarech jim to odkodujou aby nebyl žádný problem :kol-44: . Jde o to co jsi od navigace čekal, já četl hodně recenzí a s tím jsem to kupoval že to nebude tak nadupaný jako columbus. Je to jednoduší jak po grafický stránce tak i navigační ale co zatím mě to vždy navedlo kam jsem chtěl :kol-47:, a obrázky pump radarů a různého vykreslení oželím. někde ten rozdíl těch 40 tisíc (samozřejmě podle ceníku ŠA) musí být vidět. Chtěl bych ještě prosím vědět od DENISE jestli má na amundsenu při navigaci na silnici značky jednosměrka a práce na silnici šedivé nebo barevné. díky za odpověď Denis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, co se značek týče, jednosměrky mám zašedlé vždy, práce na silnici je zašedlá až do chvíle, než se k ní přiblížím - v tu chvíli se "rozsvítí" ;)

Aha díky ,já se teda ke značce přiblížil a přejel přes místo kde byla podle navigace ale byla pořád šedá. Je možné že to bylo tím že byl už večer a nic se tam nedělalo? Značky byli šouplé ke straně a na vozovce nebylo nic vidět že by se něco dělo.(že by to navigace poznala?) Nebo co tam máš prosím nastaveno?? Poraď, dík. Mě to zase ukazuje rychlost kolik je povolená v daném místě ale jenom někde, ne všude. Někde v diskuzi jsem četl že to někomu nejde. Jo a jak si psal tak já problém s hlasitostí teda nemám, naštěstí. To bude tím nakodováním. Jsi z Prahy???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáš zač ;) Značky s omezením rychlosti se někomu (včetně mě) nezobrazují proto, že máme běžný Amundsen, zatímco ty máš zřejmě Amundsen +, který tuto funkci má.

Jinak upřímně netuším, proč se to někdy zobrazí barevně a někdy ne (mám totiž dojem, že mi rovněž někdy zůstávají značky šedé), možná mě napadá souvislost s tím, zda je navigace zapnutá, či nikoli - když jsi tím místem projížděl, měl jsi navi puštěnou s navigováním k určitému cíli, nebo jsi měl jen zobrazenou mapu? Jinak totiž myslím, že souvislost s večerním ukončením prací to mít asi nebude, ono to TMC v Česku nikdy moc dobře nefungovalo a proto je mnohdy nepochopitelné, že zná krátkodobé omezení na různých cestách, ale půl roku komplet uzavřenou vesnici ne.. :kol-32:

Co se hlasitosti týče, vyřešil jsem to tak, že mám hlasitost po zapnutí na úrovni 12, čímž má také hlasový výstup na navi hlasitost 12 a pouze poté zvuk rádia stáhnu na úroveň 10, což zůstává i po nastartování (neboť vše co je do nastavené výchozí hlasitosti 12 zůstává, co je nad, to se při opětovném zapnutí nastaví na výchozí hodnotu). Všeobecně však zvukovým projevem stojí současný stav za prd, basy žádné a dle ohlasu ostatních uživatelů Amundsenu je údajně i úroveň hlasitosti 10-11 příliš vysoká, zatímco u mě v autě je to tak akorát, aby bylo rádio vůbec při jízdě slyšet..

Jak však píšeš, je to tím, že nelze Amundsen nakódovat, zkoušely to 2 servisy a také Vaša z Prostějova, všichni však potvrdili, že se do nastavení vůbec nemohou dostat, zřejmě špatnou gateway jednotkou - i to je důvod, proč přemýšlím nad Colombem, tento polovičatý stav s nepříliš vábným zvukem mi totiž příliš nevyhovuje. Bolero v sobě zase nemá navi, kterou užívám denně a navíc, mimo nutné výměny gateway, nefunguje v předface ani světelný senzor. Do výměny další části elektroniky se mi ale nechce, je to zbytečné vyhazování peněz, které bych musel v tom autě už nechat a to se mi nevyplatí..

Jinak nejsem z Prahy, jsem z Havířova - čili kapku z ruky :)

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Muzu se jeste zeptat, jestli umi Amundsen zobrazit kolony na silnicich (z informaci v TMC). Pred casem jsem mel v Nemecku nejakeho Renaulta z pujcovny, ktery mel zabudovany TOMTOM a nadchla me tam tato funkce, kdy se primo v mape zvyraznila cesta, na ktere je kolona a to takovym zpusobem, ze to na metr odpovidalo tomu, kde ta kolona opravdu zacina a konci vcetne informaci o tom, jak dlouho se asi zdrzim. Nepredpokladam, ze by to v Cesku s nasi urovni TMC vubec fungovalo, ale jde me spis o to, zda to Amundsen vubec podporuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

abych upřesnil, mám teda amundsena normal a ne + a mám ho 4 dny. + mi nebylo doporučeno i když to má svoji paměť na mapy a jiné věci. Prý ta paměť je zase jedna z věcí se kterou při každé aktualizaci map a sw musí do autorizovaného servisu a nechat to zaktualizovat online (vychytávka aby se muselo platit v plné palbě jak mapy tak sw).Na nahrátí map a sw do navigace získaných jinak než u ŠA je prý snadnější to bez vnitřní paměti. A jelikož ho mám 4 dny tak v něm mám nejnovější sw tak i rychlejší procesor tak že jak bylo tady někde zmiňováno zasekávání nebo pomalé přepínání mezi funkcemi tak s tímto jsem se u mě nesetkal a to si zkouším pořád něco abych si to osahal kde co je. JInak se to plusko ničím moc neliší a že mám slot s kartou s mapama plný mě osobně neva, cd si přehraji tak že v poho ale to je věc názoru. Je fakt že ty asi jak píšeš využíváš navigaci pořád , u mě je to spíše doplňková funkce, u mě jede nejvíc radio a cd. Jo a k těm značkám, tak uvidím teď si nevzpomenu jestli jsem jel na mapu nebo navigaci. Zkusím a dám vědět. Kolonu mi to taky ukazuje , kterou jsem chytil na pražském okruhu vlivem počasí ale opět nebyla značka na navigaci aktivní a byla pouze šedivá a to jsem jel na mapu. je fakt že ta značka mi pořád ujížděla na obrazovce tak jestli jsem ji nedojel kde jako byla doopravdy????? nevím mám amundsena jak píši chvili a vše doufám vychytám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím jsem tu úplně noví a ještě neznalí, ale chci se zeptat koupil jsem si OII a je v ní AMUNDSEN klimatronik parkovací a nájezdové senzory výhřev sedaček. Porblém-rádio tedanavigaci jsem si nechal odkodovat protože při koupi auta byla zamklá no a zjistil jsem nemilé věci

1. Nemám CD s mapama nebo SD kartu

2. Nezobrazují se mi couvací a nájezdové senzory i když podle manuálu by se to mělo zobrazovat pokud je nima auto osazené, nezobrazuje se klimatronic a ani výhřev sedaček.

3. Nevím zda to umí přehrát film nebo ne a nechápu na co je mi uvnitř CD které umí číst MP3, v kufru changer na 6 CD a vstup na SD kartu která může mít až 32G nejspíš jen hudby. Na co tolik hudby proboha?!

4. USB vstup píše se tu o něm ale já ho nikde neviděl

5. Spárování s telefonem pomocí B/T je možné nebo ne? Nemá to přípravu pro tel.

6. Verze je to asi 0221

7. Si určitě na něco ještě vzpomenu nebo přijdu.

Za odpovědi na mé otázky a rady Předem mockráte díky.

Jo a autko je vyrobeno 12 měsíc 2008

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. CD s mapa 2012 mám kdyby jsi potřeboval - ty se nahrají na SD kartu

2.couvací senzory se ti nezobrazují protože máš starou gateway a starou RJ parkovacích senzorů - poté co se vymění, nakoduje a upraví kabeláž budou ukazovat.. Climatronic bude ukazovat pouze v případě, že vyměníš panel climatronicu z faceliftu.. ne vždy to jde, záleží na motoru atd..

3.filmy to přehrávat neumí

4. USB vstup lze, ale nutné domontovat MDI box s přislušnou redukcí

5. spárovat s tel lze, nutné mít v Amundsenu správný firmware a domontovat originální HF sadu

nic z toho není problém dodělat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...