Přejít na obsah

Zimní pneu - cesta do Chorvatska?

Premek84

Doporučené příspěvky

.........Tady každej dělá jak kdybys závodil a vždy musel zastavovat na centimetry a že ..................

Tak pokud máš takové názory tak chráň buh tě potkat na silnici :( :( . Osobni negativni životní případ právě s těmi centimetry - přesněji řečeno s 5cm - ale to sem nepatři.

Jinak k těm gumám - v chorvadsku jsem nikdy nebyl a dlouho nepojedu, ale s povidani vím, že tam teploty jsou trochu vyžší než u nás a asfalt tam bude díly sluničku asi taky vic rozpaleny - tak porovnavat chovani auta na zimnich gumach u nás a v chorvadsku mi přijde trochu mimo - když se říka že zimni gumy se maji použivat od nějake teploty tak zimni se zas maji použivat i do nějake teploty. Nějakou spotřebu bych tady vubec neřešil, ale tu bezpečnest bych nepodceňoval - ne tvoji ale těch ostatnich co na te silnici zrovna byli - chudáci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pánové, ježdění na zimních v létě nezavrhuju - ale pouze v případech, kdy auto jezdí v režimu po městě nebo z města do města cca 50km a to ještě spíše po vedlejškách, takto jezdí na zimákách manželka celý rok a to se dá, jednou jsem si její auto půjčil, abych ho trochu protáhnul a vzal to po hlavní, kde se prostě jezdí kilo, ať chci nebo ne a můžu odpovědně říct, že to nebylo nic moc a člověk s tím musí počítat, jízdní vlastnosti o dost horší, ale je pravda, že je to malé a lehké auto a zimní gumy se vzorkem tak 6mm, krizovku bych zažít nechtěl, nějaké tvrdé břdění nebo vyhýbací manévr, ne,

na rozdíl od tohoto, zimní pneu na transporteru byly úplně v pohodě, ale je pravda, že měli už jen okolo 3mm, ale to je těžké auto,

zajímavý byl test pneu v AutoTipu, kde testovali nové, trochu ojeté a ojeté pneu, to byly rozdíly, až mi málem vypadly oči z důlků,

co se týká Chorvatska, tak ano, když prší, tak to klouže jako po ledě, ale nemyslím, že je to ten důvod,proč tam jezdí Chorvati na zimních (osobně jsem se na tohle nekoukal) a nedokážu si představit jet na zimních takovou dálku, že to je o.k., protože, když bude v Chorvatsku pršet, co těch 700km před tím?

ovšem je pravda, že než na letních se vzorkem 3mm, tak raději na zimních s 5mm,

já osobně letní vyhazuju právě při 3mm, takže kup si nové letní a hurá k moři, to je nejlepší volba a neříkej, že nové letní gumy stojí ranec peněz, airbagy jsou dražší a taky je rád v autě máš.

Odkaz ke komentáři

• o 7 let později...

Tuto informaci Deník ověřoval u policie. Tisková mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková motoristy používající v létě zimní pneumatiky uklidnila. Žádné sankce jim nehrozí. Jedinou podmínkou je, že hloubka dezénu nesmí být menší než povolená hloubka dezénu u letních pneumatik, a ta je 1,6 milimetru. „Za této situace se nikdo pokuty obávat nemusí,“ řekla policejní mluvčí.

Výňatek z tisku.

Odkaz ke komentáři

http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361

Provoz vozidel v zimním období

(1) V období od 1. listopadu do 31. března, pokud

a - se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, nebo

b - lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza,

lze užít motorové vozidlo kategorie M nebo N2) k jízdě v provozu na pozemních komunikacích pouze za podmínky použití zimních pneumatik18a), a to u motorových vozidel s maximální přípustnou hmotností nepřevyšující 3500 kg na všech kolech a u motorových vozidel s maximální přípustnou hmotností převyšující 3500 kg na všech kolech hnacích náprav s trvalým přenosem hnací síly. Zimní pneumatiky podle věty prvé musí mít hloubku dezénu hlavních dezénových drážek nebo zářezů nejméně 4 mm a u motorových vozidel o maximální přípustné hmotnosti převyšující 3500 kg nejméně 6 mm.

(2) Ustanovení odstavce 1 se nepoužije pro náhradní pneumatiku použitou v případě nouzového dojetí18a).

Editováno: , autor: McMatej
Odkaz ke komentáři

Jestli si pamatuji dobře, tak když jsem si ten překlad rakouského zákona kdysi četl, tak se tam psalo o tom kdy se musí používat zimní pneu atd. a v dalším odstavci bylo uvedeno, že výška vzorku u letních 1,6mm a u zimních 4mm. Takže by to tak mělo být a i v létě zimní min. 4mm. Ale pak jsem zase četl nějaký výklad co přinesl úamk či nějaká taková společnost a tam to bylo jinak. Já se taky držím těmi min. 4mm.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...