Přejít na obsah

Fabia 2 vs. Fabia 1 - srovnání


emkon

Doporučené příspěvky

No nic taky tady přidám svůj poznatek a srovnání měl jsem 4 roky FI a teď mám FII 6měšíců a nebudu tady psát a bránit to nebo ono auti každé má něco,ale teď už vím že bych FI nechtěl a jsem maximalně spokojený s FII a to mi nikdo nevymluví.Jak někdo chce tak ať si na učet FII mluví co chce ale jak ji nemá a nesvezl se vní parkrát jestli vůbec tak se divím že to hodnotí nebo spíš tiše zavidí :feve: A jak se vám nelíbí exterier FII to je každého věc ale sám říkám taky mně nezaujala FII na první pohled a byly řeči co to je za hnus, jen toto FI je pro mně vnitřně už dost nic moc,prostě sedíš hodně dole a ta palubka už je fuj připadá mi zastaralé samozřejmě bych tež něco vyčítal FII TŘEBA TY BUBNOVÉ BRZDY POŘÁD ALE BOHUŽEL JE TO ROZHOODNUTÍ VÝROBCE A STÍM NIC NEUDĚLÁM.Mám sport verzi a mám tam vše co potřebuju a proto jsem spokojen a nic na tom neměním ani neplánuju vylepšit.Než jsem si koupil fabii tak sem prošel celou konkurenci a rozhodnutí padlo až FII jak sem sedl do toho sportu tak sem ji chtěl bohužel na OII jsem neměl peníze a zadlužit se to mi nestojí za to tak padlo rozhodnutí na FII.A závěrem asi takhle nebudu FII chválit na trhu jsou lepší auta ale mně osobně vyhovuje a můžu vklidu říct že FI bych vživotě už nechtěl ikdyž s venku je hezčí ;)a hodně lidí mi řeklo proč sem prodal své auti a koupil tento hnus ale já sem majitel a sem spokojen a komu to nesedí tak ať si koupí konkurenci to je každého věc co chce.Nepotřebuju machrovat že mám OII a doma sotva mít na rohlík co jsi můžu dovolit to jsi koupim .A na závěr asi takhle já sem majitel FII který je spokojen a to je hlavní a nikomu neberu názor že je to nebo ono hnusný každý máme jiný vkus. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jasne fabia vo vybave social edition to je sila ci uz o FI alebo FII. ked prisla na predvadzacke FII HTP classic a otvoril som dvere, tak po vzhliadnuti som ich radsej zavrel a isiel hladat nieco lepsie a nakoniec nasiel 1,4 TDI elegance to uz bol interier o niecom inom.

p.s.: ked uz FII tak jedine combi a vo vybave bud sport alebo elegance inak je to ina sparta. classic ma interier, sedacky ala modre monterky strasne cosi jednoducho sparta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak samozřejmě, já se tady bavím o porovnání FI v poslední letech výroby a v lepších výbavach. Já když přesedl z FI do FII a zpět pak...když pominu vzhled, tak totožný auta, každý má svoje mouchy, to jo...každopádně z některejch příspěvků mi zde přijde, jak kdyby FII byla někde jinde....samozřejmě, pokud někdo přesedne z FI r.v. 2001 do FII r.v.2008, tak 7 let musí mít vliv na všechno, od převodovky, brzd, podvozku....prostě ve všem přijde FI horší...ale jestli se vezu v mé FI 2006 a nebo FII 2008, tak jsem teda nepoznal v ničem rozdíl, všechno jde přesně, lehce, hladce a jeto jenom o designu, max. výbavě a motoru ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tangerin-souhlas stebou taky tam nevidím taky rozdíl jen exterier je jiný ale mně osobně připadne jen interier hezči než FI a je jedno jestli rok 2006 a já FII rok 2008 prostě májí obě auti něco k sobě ale jak sem psal FI mi přijde vnitřně nic moc a a už bych to nechtěl a to je můj názor.Prostě jediné co jsi myslím že ten sport je lepší jak kterákoliv FI interiér samozřejmě tam chybí některé věci než u FI elegance.A za druhé FI už nejde ani prodavat za ceny které kdysy lidi dávali teď je FII a tim pádem je to o generaci níže.Tohle je můj názor a než koupit FI sedan to raději FII prostě mně se sedan nelíbil nikdy nemyslím to zle jen píšu jaký já mám názor na FI ve verzi sedan asi nejhorší tvar co škodovka vyrobila podle mně a myslím že to je vidět na cestách že jich tolik nejezdí to už je víc FII po cestách ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jasný, já to beru, každýmu se líbí něco jinýho :) Mě se u FII jen nelíbí spodek palubky, jinak je to OK, tapeci pěkný, i ten vrch palubky je hezkej. O cenách se tady nemá cenu bavit, nejen že škodovka začala pak hodně slevňovat, navíc ta krize, takže to spadlo dolů...ale já si na cenovku nemůžu stěžovat, měl jsem ji z jistejch důvodů tak krásnou, že za ni nekoupíš teď ani FII v tom největším základu.

Jinak svezení to samozřejmě musí být stejný, když veškerý díly jsou stejný, jen je jinej kabátek a interiér ;)

A jak píšeš, všechno je o v kusu, už jenom to, že jsem chtěl sedana...mě se líbí a 80% majitelům FI ne-e..buď chtěli krátkou, nebo když už kufr, tak combi...mě stačilo něco mezitím a navíc, jsem za sedana rád, pač i když to je FI kterejch je mraky, sedanů potkáš jen pár a to mi taky trochu šlo...navíc v mé barvě jsem potkal asi snad za dva a půl roku jen dva lol A jinak Fabia Sedan, Škoda 100 a Škoda Favorit patří mezi tři nejškaredší auta Škodovky lol nedávno jsem to četl v novinách...někdo to i naskenoval zde na foru, v sekci Odkazy asi (Miss Skoda) ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ja som mal FI v MR2002, MR2006 a po presadnutí do FII je to podla mňa veľký rozdiel. Myslím hlavne ten design a usporiadanie palubovky. ;) Materiály sú rovnaké, niektoré vo FII by som povedal že sú viac plastové vzhľadom ako tie v FI. Napríklad spracovanie vrchu tapacírungu predných dverí v oblasti vonkajšieho spätného zrkadla. Je tam taká zvláštna ostrá hrana, ktorá dosť lacno vyzerá napohľad. lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak to sry, ale pochybuju o tom, že kdyby před tebe nebo i někoho jinýho, postavili novou FII v červené v 1,2HTP (co máš teď ty) a velde novou FI RSko v poměrně slušný náloži a řekli vyber si, takže si vezmeš FII lol A pokud jo, tak seš asi blázen, nemyslím to špatně lol ale kvůli pár vychytávkám v introši, obětovat motor, 6kvalt, lepší brzdy a lepší výbavu....navíc, za takovým naleštěným RSkem, třeba v té modré racer, co se posílala do Anglie, se vždycky ohlídne víc lidí :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On je panove interier a interier. Na me pusobi Classic se sedivejma potahama, dirou v palubni desce a ovladanim ventilace s tema obeznima cudlikama naprosto nechutne. To stejny co se tyce svetlyho interieru Style, ten na me pusobi neskutecne lacine - zvlast kdyz se do toho prdne gumovej koberec. Naopak interier Sportu me velmi prijemne prekvapil, sedel sem v nem poprvy u kolegy ve FII a i oproti maminciny FI Elegance je to velky krok kupredu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak to sry, ale pochybuju o tom, že kdyby před tebe nebo i někoho jinýho, postavili novou FII v červené v 1,2HTP (co máš teď ty) a velde novou FI RSko v poměrně slušný náloži a řekli vyber si, takže si vezmeš FII lol A pokud jo, tak seš asi blázen, nemyslím to špatně lol ale kvůli pár vychytávkám v introši, obětovat motor, 6kvalt, lepší brzdy a lepší výbavu....navíc, za takovým naleštěným RSkem, třeba v té modré racer, co se posílala do Anglie, se vždycky ohlídne víc lidí :)

Možno som blázon, no naozaj by som bral radšej FII HTP než FIRS! Jazdím hlavne po meste, kratšie trasy a mám rád svoje uši, diesel + krátke trasy + mesto = zlá voľba. Ďakujem, neprosím. Čo sa týka výbavy RSy a toho čo mám teraz, tak RSa sa nechytá (až na xenóny). Auto si kupujem pre seba, neriešim, koľko ľudí sa za ním otáča a híka, keď ho vidí... Z tohto som vyrástol už dávno kol5

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no vidis a ja zase nekolikrat. Ten mechanismus je proste jen dalsi vec, ktera se muze posr. To uz je lepsi system u OII, ale ten taky muze v mrazech zatuhnout. Nemyslim ale, ze to je nejaka zasadni vec. Nekumu se hodi, jinej se bez ni obejde. kol5

BTW: je to pouzito uz i u FI. zalezi na vybave.

Editováno: , autor: Blacky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Igor-souhlas stebou taky bych to neměnil asi bych se dlouho rozmýšlel ale nevyměnil kdybych chtěl tak si koupim taky teď do FII 1.9tdi ale na co mi to je,já to nevyužiju a zadruhé ,každý kupuje silné auta a jezdí po městech stejně 50km/h a jak vidí policii tak ještě spomalí lol Prostě bych už neměnil FII za FI rs to vím určitě jinak jsem si ji mohl hned koupit místo FII ale jak sem už psal mě se fabie líbí jak interierém tak už taky exterierem takže bych neměnil určitě a ten motor co mám já mi bohatě stačí a kdo chce ať si koupí klidně jakýkoliv obsah to je každého věc.Na závěr asi takhle prostě FI bych už taky nevzal s jakýmkoliv motorem a výbavou bych ji nechtěl a teď můžete mluvit o mně že jsem blázen lollol prostě mám FII 7měsíců a sem spokojen max.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Skúšal som páru dní zajazdiť na fabii 2 v nižšej výbave.... bol som z toho vcelku sklamaný nezaujala ma ničím.

Potom prišlana rad jedna z posledných fabii 1 (rok vyroby 2007) to je oproti mojej 2004 tiez nic extra...akurat som sa divil že čím dalej tým viac výbavy ubrali :D

Pred par "dňami" som dostal na "pár dní" škoda fábia 1.2 51 kW SPORT ... táto fábia ma celkom ohúrila ...strášne podarená ,, perfektne seddla, maxidot , ALU, corner+projektory,tonovane skla vzadu..proste kopu dalsej vybavy...JEDINE co je skoda : PRi rýchlej jazde som nedokaazal precitit zakrutu ako to opisem...ide troska "UMELO"

ale ak by som mal brat opet fabiu tak : 1.2 51kW SPORT alebo 1.2 47kW ale s maximalnou vybavou !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...