deko Vloženo 13. leden 2009 Sdílet Vloženo 13. leden 2009 Nehanim autorizovane servisy, ale to co jsem u dvou zazil. Auto Heller vymena zapalovaciho modulu a rozbily u toho tu zajistovaci pacicku od elektrickeho svazku a byl prichycen elektrikarskou paskou. Pak v autocentrale Trebovice servisni prohlidka, no byl jsem u toho a dekuji uz nechci(hledali, sroubovali na druhou stranu a spletl si 1,8 s 1,6 a co tam pry dela to turbo). Prisel cas na výmenu rozvodu a cena u skody auto 14 tis. Zda se me to prehnane kdy u neautorizovaneho za praci chce 1500, dily necelých 5 a to originalni. ( a musim ric ze to slo mechanikovi od ruky) Ja si myslim ze je to o tom, na jaky servis narazite. Poradte jaky je v OV kvalitni a zodpovedný servis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadaoct Vloženo 13. leden 2009 Sdílet Vloženo 13. leden 2009 (editace) cosby: souhlas,ceny celkem oprávněný,ale nic to nemění na tom,že v autorizáku pracuje jeden větší výmaz než druhej a fakt nevím co máš čekat. Já se ptal na výměnu rozvodů v autorizáku přesně před rokem a za práci(včetně výměny spodního gufera) chtěli 2490 Kč. Bylo to Tdi. Ale s filtrama taky souhlasím. Než koupit např vzduchový např Filtron za 140 kč a udělat rovnou váze pápá,nebo pylový filtron za 120 kč a muset se smířit s pocením oken,to radši připlatím a koupim něco kvalitnějšího. Teď dávám vše Bosch a pylák Valeo a maximální spokojenost a cena za vše dohromady 800 bez DPH Editováno: 13. leden 2009, autor: dadaoct Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alibaba I Vloženo 13. leden 2009 Sdílet Vloženo 13. leden 2009 No vidíš a zrovna Filtron dodává do prvovýroby pro VW, Ford, Fiat atd. Já bych si na ty značky zas tak moc nehrál, z toho už jsem vyrostl. Pokud nejde vyloženě o klump ale zavedenou firmu i když bez razítka "prvovýroby". Je kvalita srovnatelná a mnohdy jde o totožnou věc. Kdysi koupil tchán na Renaulta v autorizáku celý výfuk (s výměnou) za 27000.-. Originál Renault ! Ty že vydrží věčnost.... tak vydržel dvě a půl sezóny a uhnilý upadl. Před výměnou se porozhlížím...rady: "hlavně né Bosal, Walker atp., jedině originál, ten vydrží nejdýl !" Koupil jsem Walker a když jsem ten "originál" sundal, měl zespoda kosočtverec a ze shora nápis Bosal ! Víme přeci jak to v globalizovaném světě chodí - stejně ti Bosche vyrábí Eskymáci a v Číně to razítkujou - Bosch za 250.- (to Němci zaplatěj); Filtron 150.-(východní evropa by tolik nedala).... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 13. leden 2009 Sdílet Vloženo 13. leden 2009 ALIBABO.Do jákého sevrisu to chodíš,že tam stojí půl hodka 600Kč?A Napíchnutí 1200?To by mně teda moc zajímalo.Dej to tu jmenovitě!!!At vím,že nekecáš!!!Pokud to tak je,tak už asi nefungují,Napíchnutí je dáno ceníkem,všude visí,kontrola diagnostiky je tak asi 30č.j..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HONZA83 Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 tak se musim taky přidat, ale upozorňuji nechci se hádat: 1. Diagnostik: já byl na diagnostice s ORS ve škodovce Kopta Žatec, kde za to chtěli 500Kč, takže nějakejch 30kč? tomu nevěřim 2. vlastní zkušenost ze škodovky: banalita jako je pravidelná výměna oleje, ten vejškrabek co mi to dělal strhnul závit ve vaně a už to jelo, chtěli mi to naúčtovat, že prej už to bylo, že prej jsem si to asi udělal sám, už jsem zuřil a začala ostrá hádka, (jak si to můžou dovolit takový jednání-kurvy), nakonec to uznali jako skutečně jejich chybu, od té doby nevěřim autorizákům, ps: má nedůvěra nepramení pouze z této jedné výše zmíněné negativní zkušenosti navíc můj názor je takový, že bych jezdil rád do autorizáku, občas tam i s něčím jedu, ale musí tomu odpovídat kvalita a myšlení servismanů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 No vidíš, a já jak jsem psal výše, mám diagnostiku na VASu zadarmo...v autorizáku......pokud to není jen tím, že to je v záruce, to nevím....takže asi jak kde..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alibaba I Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 (editace) To Diagnostik - ceny jsem neopsal do korunky - jen si je rámcově zapamatoval, takže se můžu mírně lišit. Pokud na tom budeš trvat, tak je opíšu a pak i pojmenuju servis. (ta práce tam možná mohla být 300 - 600 za započatou půlhodinu, což na meridu věci moc nemění). Dodatek s aktulizovanými cenami: původní po paměti z minulého roku/ skutečné letošní: Olej 5l 3400.- / 4015.- Filtry vzduch + olej 500.- / 850.- Hodina práce 1200.- / 400.- (tady jsem se dost seknul/ původně zřejmě překouk v ceníku) Diagnostika 1200.- / 1000.- Součet původní domělý: 6300.- Součet skutečný dle ceníku: 6265.-Kč za diagnostiku, výměnu oleje a filtrů. (záměrně vynechávám kabinový za 520.-Kč) Já platil za totéž 2055.- Takže se omlouvám za hlubokou mystifikaci říkal jsem, že rámcově je to v pořádku... Servis: Amond Kladno Editováno: 14. leden 2009, autor: Alibaba I Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thomas_CPU Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 (editace) Ahoj potřeboval bych poradit mám Koktu 1.9TDI 81Kw rv99 měla by mít najeto 90 000 podle tachace aji tomu verim kupoval sem od znameho a ten ji mel z nemecka a auto vypada jako nove ale ted k veci potrebuji udelat garancni prohlidku v 90tis se meni rozvody a vlastne je tam toho asi hodne nejsem zadnej lempl a vetsinu bych snad zvladl vymenit filtry olej atd... jen na ty rozvody se moc necitim. Chtel jsem se zeptat muzete nekdo doporucit nejakej servis mozna bych tam nechal udelat vsecko. Servisovano bylo podle servisky jen v Nemecku a u Auto Hlaváček v Litovli. Může někdo doporučit v Okolí Olomouce,Prostějova,Zlína něco rozumného peněz teď není a chtěl bych to mít co nejlevnějc ale zase ne na ukor kvality. Taky by se hodilo razítko do servisky vypadá to lépe ale není to nutnost. Dále bych se chtěl zeptat na kolik by tak vyšla ta garančka v nějakém tom autorizovaném servisu ? // Tak jsem volal do auto hlaváček a rozvody+olej+filtry+pumpa cca 20tis no vubec me nepotesili Děkuji Editováno: 14. leden 2009, autor: Thomas_CPU Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 Ta diagnostika je 30 ČJ,tj 30 krát sazba servisu.Ta cena je 1200 na hodku.Ta snad nikde ve škodovce není.Možníá tak jedině SERVIS MOBIL na cestě.Možná jsi četl jiný ceník. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 Thomas.Kup si vlastní díly a ušetříš.Jen na ně nebudeš mít záruku ze škodovky,pokud si to tam necháš udělat.Jinak zapaltíš za práci něco okolo 4 hodin krát hodinová sazba .Což je přibližně 2700Kč cena práce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thomas_CPU Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 Thomas.Kup si vlastní díly a ušetříš.Jen na ně nebudeš mít záruku ze škodovky,pokud si to tam necháš udělat.Jinak zapaltíš za práci něco okolo 4 hodin krát hodinová sazba .Což je přibližně 2700Kč cena práce. Takže koupit vlastní rozvody + filtry + olej a měli by mi to ve škodovce udělat ? Kde najdu co přesně se má vše udělat mám německou servisní knížku a z toho moc nevyčtu akorát že budu muset vyměnit olej + rozvody + olejový,pilový a vzduchový filtr ? ještě něco ? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadaoct Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 No vidíš a zrovna Filtron dodává do prvovýroby pro VW, Ford, Fiat atd. Já bych si na ty značky zas tak moc nehrál, z toho už jsem vyrostl. Pokud nejde vyloženě o klump ale zavedenou firmu i když bez razítka "prvovýroby". Je kvalita srovnatelná a mnohdy jde o totožnou věc. Kdysi koupil tchán na Renaulta v autorizáku celý výfuk (s výměnou) za 27000.-. Originál Renault ! Ty že vydrží věčnost.... tak vydržel dvě a půl sezóny a uhnilý upadl. Před výměnou se porozhlížím...rady: "hlavně né Bosal, Walker atp., jedině originál, ten vydrží nejdýl !" Koupil jsem Walker a když jsem ten "originál" sundal, měl zespoda kosočtverec a ze shora nápis Bosal ! Víme přeci jak to v globalizovaném světě chodí - stejně ti Bosche vyrábí Eskymáci a v Číně to razítkujou - Bosch za 250.- (to Němci zaplatěj); Filtron 150.-(východní evropa by tolik nedala).... ted mi přišel domu lednovej intercars tak sem vkládám co tam bylo,ale i tak Filtronu nevěřím a už vůbec ne tomu co je tam napsáno,protože VW group dává Mahle-Knecht,to vím od kámoše co v autorizáku dělá,samozřejmě s potiskem audi-vw. A jinej kámoš co dává auto do autorizáku tam má palivový filtr který je filtronu podobný maximálně tvarem. Je na něm samozřejmě audi-vw,ale zpracování toho filtronu je tak nějak od sekery a tvar a délka vývodu trubiček a taky šipky na něm ražený jsou uplně jiný. Porovnávali jsme s filtronem který jsem tam já jednou dal na zkoušku. I nákladní auta nám začali o trochu víc žrát a trochu míň jet po aplikaci filtronů. Teď tam máme zpět origo Volvo filtry a vrátilo se to zpět. Jinak me ještě dostává,že když například intercars něco nabízí jako kvalitní evropský výrobce tak je to polská firma. Ale jak je to německo,tak píšou německo a ne evropský výrobce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Haja Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 Thomas CPU: Já jsem nechával dělat rozvody v červnu v jednom servise v Olomouci a stálo to: 5030,- rozvodová sada + 870,- vodní pumpa + práce 1500,- udělají ti určitě i kompletní prohlídku a to razítko do servisky ti dají taky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thomas_CPU Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 Thomas CPU: Já jsem nechával dělat rozvody v červnu v jednom servise v Olomouci a stálo to: 5030,- rozvodová sada + 870,- vodní pumpa + práce 1500,- udělají ti určitě i kompletní prohlídku a to razítko do servisky ti dají taky OK Píšu SZ Ale klidně bych to zkusil i sám rozvody se na netu pohybují cca 3100Kč + 800 pumpa teď tu byl kámoš má servis a říkal že originál stojí cca 7tis jakej je rozfíl mezi tím originálem a tím co se na netu pohybuje okolo 3tis ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadaoct Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 (editace) skoro žádnej. Jen origo rozvody včetně nový pumpy stojí asi 12000. Jen za pumpu chtějí 5000 a měla by to být ruville s plastovou vrtulí,která se dá sehnat za x krát míň Editováno: 14. leden 2009, autor: dadaoct Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 038 121 011AX-1570Kč. --- Vodní pumpa výměnný díl Origo cena škoda 038 121 011A -3600Kč Vodní pumpa -nová--- Kde jsi vzal za 5000? Tak,proč né X-kovku?Rozvody z APM-BOSCH sada,nebo Contitech-5000.Práce na rozvodech 1500. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thomas_CPU Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 No tak nevím pro co se mám rozhodnout jestli raději nekoupit origo říkal že to výjde kolem 7tis ale že ta jedna velká kladka se měnit nemusí. Nebo mám radši koupit druhovýrobu cena je tam dvojnásobná s pumpou to samé jina olej mám Helix napsaný v knížce a a filtry budu asi měnit krom olejového asi až ve 120tis. Děkuji za každou radu. Mám totiž možnost že mi to udělá kolem 1500 komplet celou prohlídku když si donesu díly olej atd.. a nebo říkal že mi to může sehnat ale že bere jen origo že druhovýrobu nepodporuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
buml Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 (editace) toto forum je cenzurovano majitelem proti jeho vlastnim pravidlum, prispevek jeho majitel odstranil. Editováno: 25. Červenec 2009, autor: buml Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alibaba I Vloženo 15. leden 2009 Sdílet Vloženo 15. leden 2009 2 AlibabaI > tak to mi rekni, co ti tam nalili za olej. Ted sem byl na vymene u Klokana a OMV longlife mi uctovali litr za 527,- s dani (pravda s 5% slevou za to ze sem u nich auto i koupil) V Amondu prodávaj Castrol, 5l longlife vyjde na ty 4000.- na netu pak za 1450.-. Já už bych to moc nepitval, prodejce, který jde jen z cenami za materiál víc než o 100% vejš si nezasluhuje mou pozornost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 15. leden 2009 Sdílet Vloženo 15. leden 2009 Teda 1290 za rozvody TDi v autorizáku to je pěkná cena, co jsem se ptal jen tak zkusmo v Praze na jarově na motor 1.4ohv ve Fabii což je stará garda řetízek tak chtěli 1500kč a za TDi kolem 3500kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadaoct Vloženo 15. leden 2009 Sdílet Vloženo 15. leden 2009 038 121 011AX-1570Kč. --- Vodní pumpa výměnný díl Origo cena škoda038 121 011A -3600Kč Vodní pumpa -nová--- Kde jsi vzal za 5000? Tak,proč né X-kovku?Rozvody z APM-BOSCH sada,nebo Contitech-5000.Práce na rozvodech 1500. vzal jsem to loni z dvou autorizáků. Nová asi 4900 a opravená asi 2500. Takže zlevnili. Loni to tak fakticky bylo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thomas_CPU Vloženo 15. leden 2009 Sdílet Vloženo 15. leden 2009 Takže zítra bych se měl rozhodnout pojedu s za kámošem do servisu jaké mám tedy vzít ty rozvody originál nebo "originál" druhovýroba ve všech inzerátech se píše originál ale asi to nebude uplne od skodovky kdyz to stoji 3000 jaké máte zkušenosti ? Dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadaoct Vloženo 15. leden 2009 Sdílet Vloženo 15. leden 2009 origo kladky jsou INA,řemen dej Contitech,Gates či Dayco. Pumpu třeba Graf. Napiš členovi jménem Sebo a ten ti dodá tohle všechno za super peníze Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadaoct Vloženo 15. leden 2009 Sdílet Vloženo 15. leden 2009 a vyměň všechnyčtyři kladky. Nedej na řeči některých "zkušených" mechaniků Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 16. leden 2009 Sdílet Vloženo 16. leden 2009 Tak tak radši komplet, kamarád nechal dělat rozvody na Octě ve 124 000km, prej měnili komplet a já když jsem je ve 200tkm dělal znova tak jsem zjistil, že měnili jen řemen a napínací kladku, vodící kladky a vodní puma byly původní ještě z roku 98, pumpa byla vcelku ok, ale kladky už jely na sucho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.