Přejít na obsah

LED denni svetla


piskot

Doporučené příspěvky

1. Po otoceni klucika sa rozsvietia

2. Pri zapnuti parkovaciek zhasnu

3. Samostatny vypinac nie je

Mne z toho vyplyva len to ze svietia spolu s tlmenymi a Tebe ? :D

Alebo je to bez pouzitia denneho svetla a "zapnutie" neznamena prepnutie na polohu parkovacky, ale fyzicke rosvietenie ? :idea:

Editováno: , autor: foromen
NECITUJ předešlý příspěvek. ČTI PRAVIDLA.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale oni nemužou svítit s potkávacíma světlama.A logicky si vem, že když ti svítí potkávací, tak ti svítí i parkovací!!! A proto trvám na tom, že světla pro denní svícení musí svítít samostatně, při zapnutí jakéhokoli světla musí zhasnout./ Nemyslím brzda,blinkr zpatečka/

Editováno: , autor: Woody
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No u mna by nesvietili nikdy kedze mam zapnute denne svietenie. Mne svietia tlmene stale, to ma zmiatlo. Uz asi chapem ako sa to mysli. Vypnut denne svietenie a napojit to nie na spinac parkovacie ale priamo na parkovacky.

Pozdava sa mi to akurat musim juknut co pisu nasi najmudrejsi v zakone. Nie ze to hrdo namontujem a dostanem pokutu :D

Editováno: , autor: foromen
NECITUJ předešlý příspěvek.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hoši hoši, přečtěte si pořádně povídání na tom odkazu, co jsem dal. Denní svícení může být použto jen samostatně. Jakmile zapnete světla a je jedno, jaké, musí zhasnout. Tedy, nesvítí ani při parkovacích, ani při potkávacích. Jen samostatně. :):)

Woody to napsal přesně. Majko, taky máš pravdu, origo denní svícení je vypnuté, ale LED jsou zapojeny na hlavní vypínač světel. V poloze 0 svítí LED, přepneš na polohu 1 (parkovačky) a LED zhasnou. Pokud je zapojíš tak jak píšeš, svítily by s parkovačkama.

PROSTĚ, otočím klíčkem v zapalování, LED se rozsvítí. Jakmile šáhnu na přepínač světel a otočím, LED zhasnou. LED svítí samostatně bez

jakéhokoli dalšího vnějšího osvětlení vozu.

CITACE z popisu výrobku:

Montáž světel pro denní svícení není přestavbou vozidla ani změnou technických údajů, a proto jejich umístění na vozidlo nepodléhá žádnému dodatečnému schvalování ani zápisu. Základní pravidla pro dodatečnou montáž světel pro denní svícení: - na jedno vozidlo se montují dva kusy (jeden pár) světel - umísťují se ve vodorovné rovině ve výšce od 250 mm do 1500 mm na přední část vozidla - vzdálenost světel od bočního obrysu je max. 400 mm a vzájemně mezi světly min. 600 mm (u vozidel s šířkou menší než 1300 mm je povolena vzájemná vzdálenost 400 mm) - světla se rozsvítí automaticky po zapnutí zapalování (nastartování motoru) a zhasnou po jeho vypnutí - při rozsvícení obrysových světel musí světla pro denní svícení automaticky zhasnout.

Fakt ale nevím, jak je to řešeno v SK:

Editováno: , autor: foromen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Clovek by neveril, ale Sk vyhlaska/zakon sa odvolava na ECE takze to legalne bude :smich: . Celkom sa mi to zapacilo, ale po podrobnom prehliadnuti sa mi nepacia dve veci. Prva je ako to ma foromen namontovane, vec vkusu ale mne sa nepaci ako sa to vymyka z linie auta. Druha vec co ma odradza je, ze to vyvinula a aj dodava cinska firma. Ked som pozrel konkurenciu, ktora je ale o dost drahsia, tak sa mi zda,ze npr chladenie je poriesenie u nej lepsie. No pockam ci to niekomu neodide a mozno niekto vyrobi nieco co bude pekne pasovat na roomika :D.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jak jsou na obrázku, je původní usazení. Ale byl problém, že protijedoucí auta na mě pořád blikali, že nesvítím. Bylo to tím, že svítivost LED byla směrována do strany. Musel jsem je pootočit kolmo ke směru jízdy.

Druhá věc je ta, že LED od Milotecu se mi podle měření vedle mlhovek nevejdou.

A za třetí, ne všechny LED mají atest a prohlášení o shodě.

A další věc, pokud chceš dodržet rozměrově umístění na voze, tak je jinam asi nenamontuješ.

Takže jsem se m usel rozhodnout, co je lepší. Jestli risk ztráty OTP nebo trochu neestetické umístění na autě.

Editováno: , autor: foromen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravim . chtel bych se zeptat .. jak se tu docitam o tom dennim sviceni . .mam v narazniku homologovany led diody jako pozicni svetla .. neni to denni sviceni jen pozicni . .nevite nekdo jestli mohou byt zaply i s potkavacima svetlama ?? popripade jestli v noci muzou byt taky . .diky za odpoved

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud je na nich krom uvedení homologace E ještě označení pro poziční světlo"A" můžou.Protože ale na vozidle je povolen pouze jeden pár pozičních,musíš zabezpečit,že budou svítit jenom přídavné pozičky.Buď odpojíš napájení parkovaček a použiješ ho pro ty LED přídavné,nebo jenom vyndáš parkovací žárovky.Ty přídavné musí jít rozsvítit tak jako orig parkovačky.To zn.samostatně,ale musí svítit i při všech ostatních světelných režimech.

post-655-1231693034_thumb.jpg

Editováno: , autor: mikl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Foromene,mám vybrány stejná světla pro denní svícení ale potřeboval bych trochu poradit s uchycením.

Máš pravdu že to jinam umístit nejde ale jak to máš uchycený?Máš to chycený jenom v černým plastu který jde kolem

mlhovek nebo máš držák někam jinam.Jde mi o to jak potom když by to bylo chyceno v plastu kolem mlhovky tak při nasazení

tažného oka se musí světlo odpojit?Nebo to nemám řešit.

Dokázal bys udělat foto jak to máš uchycený.Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

ahoj......dosla mi uz trpelivost s praskanim zarovek v hlavnich svetlech :aggressive: ...... behem 75.000 km jsem menil 4x kompletne zarovky :help: .....a tak jsem se dal na LED denni sviceni, konkretne od firmy Nolden ;) .....sel jsem do kvality... :p .....vyuzil jsem moznost a nechal jsem to zapojit i s dodatecnou funkci pozicnich svetel.....viz foto

--------------------------------------------------------------------------------

LED světla pro denní svícení, kosá, tmavé provedení, homologace E9 1742Popis

Kosoúhlá LED homologovaná světla pro denní svícení s možností funkce i jako poziční (denní světla a poziční světla v jednom). Sada obsahuje mimojiné dvě řídící jednotky, které zajišťují automatické rozsvícení při zapnutí zapalování a vypnutí / popřípadě přepnutí na parkovací světla (snížení výkonu svítících LED diod) při zapnutí potkávacích nebo dálkových světel.

Kosoúhlá konstrukce

Německá denní světla zn. Nolden se vyznačují vysokou kvalitou a především svojí jedinečnou kosoúhlou konstrukcí, která geometricky ladí s půdorysnou konturou většiny moderních automobilů se zaoblenou přídí.

Homologace

Na světlech je vyznačena homologační značka E9 1742 s písmeny A (poziční světla) a RL (světla pro denní svícení).

Proč použít LED denní světla

+ rozptýlený tok světla (světla klasicky nesvítí, ale jakoby září)

+ úspora energie (svítí jenom LED denní světla se spotřebou pouze 8,7 W)

+ prodloužení životnosti žárovek, xenonových výbojek a jejich napájecího zařízení

LED světla pro denní svícení se vyznačují silně rozptýleným tokem světla, který netvoří kužel jako u běžných světlometů. Zmíněné rozptýlené světlo LED denních světel Nolden svým charakterem neoslňuje protijedoucí řidiče ani neosvětluje vozovku, ale v dostatečné míře zajišťuje zásadní podmínku bezpečného provozu vozidel "být viděn". Další výhodou je úspora energie - při používání LED denních světel Nolden nesvítí obrysová, potkávací ani koncová světla vozidla. Mezi další výhodu lze uvést také prodloužení životnosti žárovek či výbojek, kterou pocítí především řidiči vozidel s xenonovými světlomety, jejichž výbojky mají sice delší životnost než běžné žárovky, ale jejich výměna popř. výměna napájecího zařízení je citelně nákladnější.

Napětí / spotřeba

Světla je možné zapojit jen jako denní a nebo denní s funkcí pozičních. Zapojení je možné buď do soustavy 12V a nebo 24 V (a to bez jakýchkoliv úprav – světla jsou konstruována jak na 12V tak současně na 24 V).

Při zapojení do soustavy 12V:

- spotřeba při funkci denních světel činí 8,7 W

- spotřeba při funkci denních / pozičních světel činí 8,7 W / 0,7 W

post-7773-1243356638_thumb.jpg

post-7773-1243356665_thumb.jpg

post-7773-1243356701_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...