mysko Vloženo 15. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2009 Nazdar. Mám otázku či to už niekto riesil. Podla mna to odsavaju zrejme cez trubku co ide do motora sonda na meranie mnozstva oleja. Ja mam teraz cas na vymenu oleja a momentalne nemam chut vonku to riesit zdola. Takze moj napad hadicka,teda skor hadica aspon zo sprchy a striekacka. Teda riadna v zdravotnickych potrebach sa predava max. 500 ml s piestom s gumennym kruzkom,riadne tesni,dobre saje. takze par krat natiahnem,vypustim do flase alebo bandasky a bolo by to bez nutnosti lozit dole pod auto a riesit prip problemy so zavitom a pod. Takze Vase nazory,prip vedomosti o vymene oleja odsavanim... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juro sdi Vloženo 15. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2009 Ja už som olej vrchom odsaval,ked sa my podarilo tam naliat viac ,ako je vhodne. Použil som AC pumpu zo starej škodovky. Chcem tym povedat,že v principe to funguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juke.box Vloženo 15. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2009 Tak na odsátí to dobrý je,ale na výměnu teda určitě ne. Hlavně není záruka že odsaješ všechno a každej zbytek toho starýho oleje znehodnocuje ten novej. Navíc ten největší bordel bude na dně,takže výměna jedině klasickou cestou,jinak to je pěkná chujovina Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysko Vloženo 15. Říjen 2009 Autor Sdílet Vloženo 15. Říjen 2009 Ja neviem,nevidim nejak silny splav ked to tecie spodkom von,zeby splavilo nejak extra nejaky bordel. Za dalsie bordel by mal byt vo filtri,teda nejake castice,karbonizovane zrnka a pod. Fakt teoria je to pekna , za chvilu by som mal prakticky po vymene... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 15. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2009 U nás v práci to měli taky. Ale origo mašinku, ne samo domo. Bylo to dobrý na dyferáky a převodovky. V motoru se to bralo přes měrku. Používalo se to i na čištění oleje. Vycuclo to i ten drobnej bordýlek a mělo to sejtko. Dobrá věc to byla. :kol-47: :kol-47: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 16. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2009 Nic unikátního, na německých dálnicích je přístupná tato mašina na čerpačkách, vysaješ, naleješ nový olej a jedeš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stealthy Vloženo 16. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2009 Nic unikátního, na německých dálnicích je přístupná tato mašina na čerpačkách,vysaješ, naleješ nový olej a jedeš. Jo jo souhlas, v ČR jsem tu mašinu viděl třeba na čerpačkách Aral, než to převzalo OMV. A výměnu oleje vrchem provádí docela dost servisů i těch značkovejch. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysko Vloženo 17. Říjen 2009 Autor Sdílet Vloženo 17. Říjen 2009 (editace) No podla jednej stranky som nasiel udaj sacieho podtlaku 0,6 baru,teda nie nejaky extra silny cuc ktory by som ja manualne nenapodobnil. Som za to ze nikdy pri vymene oleja spodkom nezostane totalne cisty priestor po starom oleji...Moze kvapkat aj pol dna a stale bude...Neprestane stekat z motora. EDIT... No takze som sa pokukal po nete a ta striekacka konkretne vyplachova striekacka Janette sa ponuka len 150 ml. Ja som mylne pamatal ze to bolo 500 ml. No nula bodov s takym objemom. Editováno: 18. Říjen 2009, autor: mysko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Salus Vloženo 26. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2011 Toto je na odsátí oleje přímo určeno: http://www.autodoplnky-rinder.cz/cerpadlo-na-odsavani-oleje-p-2830.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
neOras Vloženo 26. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2011 kdyz to ma vypustny sroub tak nevidim duvod proc odsavat, navic kdyz mas smejd odsavacku tak u teho stravis daleko vic casu nez kdyz to vypustis, furt s tim musis laborovat aby to odsalo vsechno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 26. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2011 súhlas čo píše neOras,len doplním,že keď odsať,tak už len to čo ostalo v pod olejovým filtrom...a na to stačí už aj injekčná striekačka s kúskom hadičky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 29. Červen 2015 Sdílet Vloženo 29. Červen 2015 Ahoj, oživím trochu téma. Kvůli přelití potřebuji malinko odsát, ale nevejde se mi tam žádná hadička - nejmenší z hypermarketu co jsem koupil má vnější průměr 6 a nevleze tam. Chtělo by to 5 nebo lépe 4, ale nevím kde ji sehnat. I brčko v mekáči má větší rozměr. Díky za nějaký tip. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 29. Červen 2015 Sdílet Vloženo 29. Červen 2015 Hadička na vzduchování - akvaristické potřeby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 29. Červen 2015 Sdílet Vloženo 29. Červen 2015 tu jsem zkoušel jako druhou možnost, ale to je taky průměr 6, teda pokud není více druhů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 29. Červen 2015 Sdílet Vloženo 29. Červen 2015 o kolik jsi přelil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 29. Červen 2015 Sdílet Vloženo 29. Červen 2015 (editace) je to odhadem 8 mm Na trubce, ve které je měrka, je nasazen seshora takový oranžový plast (1,4 16V), zkoušel jsem ho stáhnou ale pevně drží. Nevím, jak ho správně sundat, aby nepraskl. Potom by tam zřejmě ta 6-ka hadička vlezla, ale není to jisté. Editováno: 29. Červen 2015, autor: psurn Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 29. Červen 2015 Sdílet Vloženo 29. Červen 2015 Tenoučkou vzduchovou trubku. Ty myslím byli 5 mm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 29. Červen 2015 Sdílet Vloženo 29. Červen 2015 Tak to jsem odhadoval, že je ta vzduchovací tenčí. Pak jsou ještě hadičky infuzní a transfuzní..... Ale za tu dobu, co tady mudrujeme nad hadička, už bys to měl odpuštěné spodem dávno. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 29. Červen 2015 Sdílet Vloženo 29. Červen 2015 Spodem by to šlo, ale mám to již smontované a chtěl bych zkusit snad lepší metodu. Nakonec jsem nalezl díky vaším radám tuto trubku http://www.adip.cz/trubka-PA--4x0-75-0311-560-945-CZE-did-267330/ a ta by mohla být přesně na to. Jsou to trubky používané dříve na náklaďácích, vezmu raději 4 aby tam šla volně. Díky za pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 3. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2015 Dnes ráno jsem trochu odsál. 4 trubička šla pěkně vsunout, měl jsem 2 m délky, takže chvíli trvalo, než jsem ji zcela nasál. Vyfouknout šel olej špatně, tak jsem ji postavil a za chvíli vytekl. Dělal jsem to ráno, tedy teplota oleje byla kolem 20C a bylo by lepší mít teplotu vyšší, tak kolem 40-50 kvůli lepší tekutosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.