Přejít na obsah

Olej do 1.2HTP


Kokeš

Doporučené příspěvky

OK, vymenené...

 

Ale aj tak nechápem jednej veci - z auta som vypustil cca 3,0 - 3,2 litra oleja (nemám to presne odmerané, lebo tie litrové nádoby, do ktorých som to dával mali dačo cez liter a tiež cca poldeco skončilo v garáži) ale pritom keď som kontroloval mierku, tak sa nezdalo, žeby olej vôbec bol v 3/4 rysky.

 

Po doliatí cca 2,85 litra nového oleja mi ihneď po doliatí ukazovalo olej možno tak v 1/2 rysky a po naštartovaní/nahriatí/vypnutí mi olej zmizol na samotný začiatok rysky.. tak som z toho fakt jelen, to koľko tam má ísť toho oleja?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK, tolko som cca dolial a som si istý, že toto množstvo je v motore - leda ak by na tých flaškách bolo zlé značenie ale verím, že to sa diať nebude.

 

Avšak pri tej mierke som si všimol jednu zaujímavú vec - kvôli ktorej som si vytvoril aj následný demonštračný obrázok :)

 

 

Pokiaľ zasuniem mierku do auta spôsobom A - tj tá vypuklá časť ide smerom k vodičovi, ako je z profilového záberu ukázané aj na tom obrázku, tak vytiahnem relatívne čistú rysku, z ktorej sa dá veľmi v pohode odčítať množstvo, nie je nikde roztečený alebo rozmazaný olej a teraz (keď mám v motore 2,9l) mi ukazuje presný stred. Avšak pokiaľ viem, toto nie je správny spôsob/smer zastrkovania tejto mierky.

 

Ak zasuniem mierku spôsobom B - tj vypuklá časť ide smerom von z vozidla, ako je to ukázané na obrázku, tak rysku vytiahnem nie veľmi čitateľnú a okrem toho, že napr. olej mi ukazuje v prvej 1/3 rysky, tak na konci tejto rysky sa nachádzajú ďalšie stopy oleja a stred je úplne suchý. Taktiež na ostatných miestach mierky je potom roztečený. Pri tomto spôsobe mi zásadne vždy ukazuje menej oleja, než pri spôsobe A - avšak ak to dobre chápem, tak týmto spôsobom by sa to malo merať.

Ďakujem za postrehy

 

fabiamirka.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Keď som si lepšie pozrel tvar a zahnutie tej trubičky, do ktorej sa vkladá mierky, tak je z toho evidentné, že spôsob B nemôže priniesť rozumné výsledky, lebo pri tomto spôsobe musí občas ryska "líznuť" tú trubičku.

 

Ďakujem za upresnenie, neviem prečo som si myslel, že B je správne - nejak som asi mylne vychádza z príručky a môžu asi za to aj roky vlastníctva Felície :)

 

Týmto spôsobom A mi to už ukazuje všetko OK - pri 2,9litra oleja mám pri chladnom motore olej v 3/4 rysky a pri teplom cca v 1/2 rysky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

v srpnu budu menit na obou fabiich (1,2 HTP, 1,9 TDI) olej chci se zeptat je nutne davat do HTP 5w40? auto najede jen 1-2 tis km:D rocne,ale otec to pravidelne meni rocne jak je predepsano. doted to bylo servisovano ve skodovce davali tam myslim SHELL , chtel bych pak oba oleje koupit  ve stejnym shopu at usetrim za postu nejlepe obchod,kde budou aj filtry.  na HTP mi staci  3 litry ze? takze to asi koupit po flaskach? nebo jak to resite? idealne by asi bylo koupit stejny olej do obou a vzit 2x 4 litry:P,ale to  dela  myslim snad jen CINOL a  MOGUL z tech znamejsich to bych klidne nalil,ale nejaky ty polsky orlen ba co to ne

Editováno: , autor: ondikTDI
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My máme Fábii 1,2 HTP a Citroen 1,6 Hdi s Fap filtrem. Do obou leju Shell Helix Ultra Extra 5W-30. Pro Fábii má specifikaci VW 507.00 a pro Citroen má API C3. A ve Fábii ho nechávám dva roky, moc s ní nejezdíme, za ty dva roky tak 8 000 km. Letos jsem se nechal zblbnou a i z Fábie ho vypustil po roce a vypadal skoro jako když sem ho tam nalil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jaký olej mi doporučíte do Fabia II 1,2 HTP 51KW, ročník 2012?

Přemýšlím mezi těmito dvěma:

Shell Helix Ultra 5W-40

Mobil Super 3000 5W-40

 

Který z toho koupit? :-/

Mogul Racing 5W40. Odpovídá SAE 5W-40 • API SM/CF • VW 502.00/505.00 • MB 229.3 • BMW LL-98 • GM-LL-B-025 • Porsche A40 • Renault RN 710/700.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja dávam Total Quartz 5W40 - API SM/CF, ACEA A3/B4 VW 502 00, VW 505 00, MB 229.3, BMW Longlife 98, PSA Peugeot Citroen Gasoline Diesel. Liter kupujem za 5,10EUR (cca 133CZK), tj komplet výmena oleja ma nevyjde drahšie než 20EUR (520CZK)

Editováno: , autor: PaveloSK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

rychlý dotaz do HTP musím dát olej určný pro benzínový motor že? nemužu koupit  pro PDčko,že?  bylo by to lepší,protože byhc sio vzal 2x 4l balení a hotovo. takto musím kupovat drahé litrovky a pro PD koupit zbytečně 5 l,takže mi zbude  a ještě to bude drahé

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych řekl, že můžeš. Oleje plní normy pro naftové i benzinové motory společně, Já leju do HTP Shell Helix Ultra Extra 5W30, s normou VW 504.00 / VW 507.00

 

Oleje s normou VW 504 00 jsou určeny pro benzínové motory a lze jimi nahradit oleje VW norem: VW 501 01, VW 502 00, VW 503 00, VW 503 01.
Oleje s normou VW 507 00 jsou určeny pro naftové motory a lze jimi nahradit oleje VW norem: VW 506 00 a VW 506 01, pro pevný interval výměny i 500 00, 505 00 a 505 01.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

tak objednan olej Q8 5W40 akorat mam dotaz sem se dival dof faktury a ve skodvce tam lili HELIX 10W40 nemel by se motor proplachnout pri zmene? u ropy to tka nevadi,ale u benalu by to mohlo neco rozpustit ne?

jinak pri procteni protokolu sem malem padl provednei STK plus vymena oleje a filtru oleje 5960,- v roce 2011 ja to udelam za 2 tis komplet i s cestou na STK. holt otc vyhazoval zbytecne prachy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

rychlé dodání je cc-autodily.cz . Jsou tam dobré ceny, ale nikdy se tam nedovoláš, zkoušel jsem to celý týden na všechny tel. čísla.

 

Dále mám dobré zkušensoti se skoda-dily.cz , jsou tam velice ochotní chlapíci, kteří vždy se vším pomůžou a nově mají i autoservis za doboru cenu.

Editováno: , autor: Fajfy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...