Přejít na obsah

Ukazatel servisních prohlídek - problém s emisemi


MagicQ

Doporučené příspěvky

Ahoj..

zrovna pročítám návod k obsluze a narazil jsem tam na ukazatel intervalu servisních prohlídek.. ale nikde jsem se tam nedočetl jestli to je u všech modelů... většinou pokud to je za příplatek, nebo ve vyšší verzi tak je u toho hvězdička.... auto by mělo jít někdy teď na výměnu oleje podle toho co mi sdělil původní majitel... ale nikde jsem si nevšiml že by se mi tento interval někde ukazoval.... (mámě na Nissanu se to ukazuje na začátku jízdy po dobu pár sekund) ... ukazuje se to pokaždý před jízdou?? nebo až když se má jet na servisní prohlídku? a je to tedy u všech fabií nebo ne? MR 2000 elegance

¨

a druhý dotaz.. rozsvítila se mi kontrolka špatného spálení emisí.. (takový oranžový motůrek) jednou se mi to už rozsvítilo.. a původní majitel mi říkal ať to neřeším.. a teď se mi to rozsvítilo po půl roce znova... a v návodu se psalo že bych měl vyhledat co nejdříve servis... ignorujete to nebo ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Servisní prohlídka nebo výměna oleje se ti zobrazí vždy až je třeba, jak je tu psáno. Pokud chceš vědět, kdy tě čekají, tak je to buď v servisní knížce (pokud si ji k autu dostal), nebo sehnat někoho s vagem a ten ti to může přečíst.

S tou kontrolkou bych opět sehnal někoho s vagem, může to být sporadická chyba. Na jedné fabii jsem přečetl sporadická chyba: snímač teploty a bylo to konektorem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem najel nějakých 200km a kontrolka těch emisí zhasla... takže to řešit opět nebudu...

ale pořád mě trápí ta výměna oleje... předchozí majitel mi totiž řekl podle počítače že bych měl jít na výměnu oleje někdy teď v lednu a nebo 140 000km... (ty km jsem nestihl najet mám nějakých 125 000) jenže mám takový tušení.. že když s tím zajedu na VAG tak to tam nebude zapsaný... a nebo mi sdělil špatný hodnoty kdy mám jet na výměnu oleje... jinak štítek který se lepí třeba na palubovku tam taky nebyl.... holt půjdu s tím poprvý na výměnu od koupi.. potom už si to budu hlídat mnohem líp... řekl bych že v tom měl původní majitel trochu bordel... no nejspíš se teď někdy domluvím se škodovkou a odvezu to na tu výměnu a bude.... ikdyž se mi zatím nic neukazuje...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

není to tam zapsaný jak v sešitě.

po výměně oleje (OIL) resetneš počítadlo, který ti hlídá další výměnu oleje. třeba 15t km nebo rok.

obdobně je to u INSP - prohlídka

vagem zjistíš např. kolik zbývá

jinak není od věci po koupi auta vyměnit min. olej s filtrem hned. já osobně dělám i rozvody, protože lidi i servisy toho napovídaj a skutek utek

pokud plánuješ mít to auto delší dobu, investice do diag. kabelu tě nevyjde ani tolik, co 1hodina ve škodovce

Editováno: , autor: boobika
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

odpovedam si sam, nasiel som to v inej teme:) chybalo tam prepinanie medzi roznymi intervalmi stlacenim, tak dnes to este musim vyskusat:)

- vypnuté zapalování stisknout nulovací tlačítko km pod rychloměrem a držet

- zapnout zapalování a nulovací tlačítko pustit...objeví se jden ze servisních intervalů

- krátkým stlačením na ovládací knoflík se servisní intervaly mezi sebou přepínaj

- u požadovanýho intervalu pomocí pootečení ovládacího knoflíku pro nastavení hodin doprava - na displeji se zobrazí "service----"

- vypnout zapalování a údaj by měl být vynulovanej

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...