Luďa Vloženo 15. Duben 2010 Sdílet Vloženo 15. Duben 2010 Sem vkládejte u koho, za kolik a kde zte si nechali zvednout výkon motoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Artigas Vloženo 20. Únor 2014 Sdílet Vloženo 20. Únor 2014 (editace) Je tu někdo, kdo už si nechal upravit výkon motoru? Na http://www.profi-chiptuning.cz je zajimavá nabídka slibující +15kW, +45Nm, -10% menší spotřeba Editováno: 20. Únor 2014, autor: Artigas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
choceňák Vloženo 20. Únor 2014 Sdílet Vloženo 20. Únor 2014 Artigas, já těmto upravám výkonu motoru ani trochu nefandím. Jen se divím těm, co za to dávají tolik korun a motoru to spíš, dle mého názoru, moc neprospěje. Budu rád, když mě někdo přesvědčí, že nemám pravdu. Zdravím a všem Yetistům vše nejlepší !!! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
strogas Vloženo 2. leden 2016 Sdílet Vloženo 2. leden 2016 mám úpravu na 122 KW a neměnil bych,nevidím důvod proč to neudělat ,motor to vydrží,je stavěný na úpravu RS viz. fabia. cena 8000,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
choceňák Vloženo 4. leden 2016 Sdílet Vloženo 4. leden 2016 Zravím v novém roce 2016 ! Stále mne dosud nikdo nepřesvědčil, abych si nechal na motoru takovou hloupost udělat. Omluvám se Těm, co to za hloupost nepovažují !!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
strogas Vloženo 4. leden 2016 Sdílet Vloženo 4. leden 2016 co člověk to názor,ale proč myslíš ,že je to hloupost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HefK Vloženo 5. leden 2016 Sdílet Vloženo 5. leden 2016 No já mám spíš otázku zda to zvýšení výkonu opravduz pomůže a je alespoň trochu znát ? Ale nechal bych si to asi nechat dělat u CIMBU nebo u xtuning Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidek.c Vloženo 5. leden 2016 Sdílet Vloženo 5. leden 2016 (editace) Mam origo YETI 4x4 103 kw/140 koni a 350 kroutek...chip u motopowera na 190 koni a kroutek 420 najeto 60 tisic po chipu a super....auto se s predeslim vykonem neda vubec srovnat a ted je jizda pozitkem Editováno: 5. leden 2016, autor: davidek.c Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Artigas Vloženo 6. leden 2016 Sdílet Vloženo 6. leden 2016 Choceňák – stále mě nic na 100% nepřesvědčilo jít do chiptuningu Yetiho, netvrdím ale, že o tom občas neuvažuji. Výkon motoru 1.4TSI mě v 99% stačí, ale občas se mi stane, že nějakého koníka navíc bych přivítal. Strogas – 122kW!!! Nic proti gustu, ale není tohle už trošku moc? Nejčastější nabídky na úpravu motoru 1.4TSI jsou někde kolem 105kW. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 6. leden 2016 Sdílet Vloženo 6. leden 2016 Motor jako takový (či spíše jeho "střeva") by to nejspíš měl ustát, vždyť je prakticky stejný, jako u FII RS, kde má 132 kW. Tam ovšem již bývají nějaké problémy jako propálené písty atd. Mě spíš zajímalo, jak se zvýšený točivý moment bude dlouhodobě tvářit spojka a převodovka, které je na 200 Nm. Alespoň to tvrdí výrobce. V 5. 1. 2016 na 23:50, davidek.c napsal: Mam origo YETI 4x4 103 kw/140 koni a 350 kroutek...chip u motopowera na 190 koni a kroutek 420 najeto 60 tisic po chipu a super....auto se s predeslim vykonem neda vubec srovnat a ted je jizda pozitkem To je ovšem TDI. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidek.c Vloženo 7. leden 2016 Sdílet Vloženo 7. leden 2016 Prehlidl jsem .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek2 Vloženo 10. Únor 2016 Sdílet Vloženo 10. Únor 2016 Motor 1,4 slušné firmy neupraví. Tento motor není vhodný na zvýšení výkonu. A stejně brzy zavedou zákon, který to bude zakazovat kvůli emisím :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 10. Únor 2016 Sdílet Vloženo 10. Únor 2016 Proč není vhodný? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 10. Únor 2016 Sdílet Vloženo 10. Únor 2016 Chiptuning pokud není homologovaný (což v Česku většinou není) je nelegální dávno. Jen teď se ty auta budou povinně evidovat a majitel podepíše papír, že si je vědom, že auto nesmí na silnici. Jistý většině velmi známý zvyšovatel výkonu se už nechal slyšet, že on žádný chiptuning nedělá a ani nedělal a že se věnuje pouze "opravám řídících jednotek". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 10. Únor 2016 Sdílet Vloženo 10. Únor 2016 koho tim velmi znamym myslis? myslim ze se z toho dela vetsi humbuk nez je,vetsina servisu tomu stejne nerozumi-myslim znackove Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek2 Vloženo 10. Únor 2016 Sdílet Vloženo 10. Únor 2016 (editace) To nevím proč, co jsem koukal na takové firmy co se zdály věrohodnější a mají např. certifikát tak měly napsáno nedoporučují a nabízely jen 1,8 , nebo TDI. "Tento motor z důvodu konstrukčních nedostatků neupravujeme" To mělo napsáno více firem. A že by to napsal někdo jen tak a přicházel o kšeft? Proč, když jde udělat vyšší výkon a menší spotřeba to tedy nedělá hned výrobce? Editováno: 10. Únor 2016, autor: marek2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ado1973 Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 V com su motory 1,4 TSI 110k a 150k rozdielne? Jedna sa o tie iste motory (konstrukcne) alebo maju len softwareove upravy.? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 V 10. 2. 2016 na 21:51, marek2 napsal: To nevím proč, co jsem koukal na takové firmy co se zdály věrohodnější a mají např. certifikát tak měly napsáno nedoporučují a nabízely jen 1,8 , nebo TDI. "Tento motor z důvodu konstrukčních nedostatků neupravujeme" To mělo napsáno více firem. A že by to napsal někdo jen tak a přicházel o kšeft? Proč, když jde udělat vyšší výkon a menší spotřeba to tedy nedělá hned výrobce? No to je tedy argument... No já jen, že stejné motory se vyráběly v různých výkonových variantách až do maximálního výkonu 132 kW. Navíc tam byl jen kompresor. Mechanika je u všech prakticky stejná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Artigas Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 Pawouk - mám k tobě prosbu - co je jiné v jednotlivých variantách 90/92/103/110/132kW, tedy až na ten kompresor u varianty 132kW? ( doufám, že jsem ty výkonové variace moc nepomotal ) Blíží se moje narozeniny a já stále nevím, jaký dárek si nadělím. Moc mě svrbí prsty, lehce mě mrazí v zádech, bolí mě chodidla, mám průjem… to vše nasvědčuje tomu, že mě zase chytá touha po něčem šíleném a jelikož je mi moc let na to, aby v tom byla ženská, tak už zbývá jen auto… Jen bych nerad Tulákovi zvýšením výkonu ublížil. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 90 kW (CAXA) a 92 (CAXC) kW jsou identické, 132 kW (CAVE, CTHE) má jiné turbo a jiné koncové indexy u čísel dílů pro blok motoru, hlavu a písty. Všechny tyto výkonové varianty mají stejný klikový hřídel a rozvody. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
choceňák Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 Ahoj Artigas ! Právě proto, že už nejsme nejmladší , tak bych Tulákovi ani náznakem se nesnažil ubližovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 proc ublizovat,spis se mu bude lepe dychat nebal bych se toho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 Otázka je, kam až zvednout výkon, když už v originále to má většinou kolem 100 kW. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Artigas Vloženo 12. Únor 2016 Sdílet Vloženo 12. Únor 2016 (editace) Pawouk, slyšel jsem něco o tom, že některé motory mají už od výrobce daleko větší výkon než je tabulkový. Jenže pokud by můj Tulák nyní měl 100kW, tak jeden úpravce, nabízející 96kW a 230Nm, by hodinu mohl dělat, že něco dělá, pak dát auto na válce a říci: máte tam 100kW a natáhnout ruku pro peníze……. Pak se ovšem nedivím, že většina nabízí měření výkonu až po úpravě. Editováno: 12. Únor 2016, autor: Artigas 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidek.c Vloženo 12. Únor 2016 Sdílet Vloženo 12. Únor 2016 U dobrého úpravce se měří před a potom i po,aby bylo jasno okolik to šlo nahoru.Bez měřeni před a po už nemá smysl vůbec uvažovat o nějaké úpravě když to někdo nenabízí.... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.