Přejít na obsah

Klepání od rozvodů


quicksilver

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám takový záhadný problém. Po nastartování studeného motoru se mi začne ozývat klepavý zvuk od rozvodů. Jenže nezačne hned po nastartování, ale až tak za 20 sec. začíná pozvolna klepat víc a pak to zase pomalu ustává. Po cca 2 minutách je klid a během dne už se nic neozve - dokud auto zase nevychladne. Původně jsem měl za to, že jsou to zdvihátka, ale ty jsem vyměnil a je to pořád stejné. Rozvody mám Bosch cca 10tkm. Nevyměnil jsem při rozvodech vodní pumpu, ale nevím jestli je nějak schopna vydávat tenhle zvuk. Při zvýšení otáček se zvuk úměrně zrychluje, ale není pravidelný každou otáčku.

Díky za jakýkoliv nápad :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ, vím že jsem ji měl vyměnit. Už jsem ji objednal, zítra bych ji měl mít, tak se do toho pustím. Zkusím sundat ten řemen a vyloučit třeba volnoběžku na alternátoru, na kterou mám podezření.... Ale je fakt, že ta by cvakala zřejmě pořád a ne jen dvě minuty při studeném motoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 let později...

Pekný deň!

Octavia 1-66kw- TDI,  poctivých 350 tis.km.AGR, pravidelná výmena oleje a rozvodu. 

Zhasol motor,nedal sa naštartovať,štartér točil akoby  "bez kompresie".Potom naskočil ale po chvíľu-po pridaní plynu  sa ventily rozklepali -akoby sa rozvod svojvolne "rozsypal" a motor zhasol! /Rozvod na "vzhľad" celý /A to sa opakuje stále dookola!Naštartujem,pridám plyn,ventily sa rozklepocú a zdochne".Pri opätovnom štartovaní akokeby vačkový hriadeľ nebol na mieste ,lebo nie všetky valce tesnia-asi niektoré ventily ostávajú visieť. Dá sa sním jazdiť ale len  asi do 2tis. otáčok.Je nejaká nádej na opravu,alebo motor dostal KO?????

 

Editováno: , autor: ondrejb
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...