Přejít na obsah

Kontrolky (signalizace) otevřených dvěří a kufru


rajtar

Doporučené příspěvky

  • o 5 měsíců později...

Chlapi, popíšem môj problém. Fabia I 2005 po facelifte.

Mal som pokazený mikrospínač vo v spolujazdových dverách. Tak som kúpil spínač a prepojil to aj ja. Klasika odizoloval som drôtiky a napajkoval som nové, zapojil na vypínač. išlo o spolujazdcové dvere. paráda, svetlo mi už svietilo. Neštikol som staré.

Raz sa mi stalo, že som nemohol vypnúť alarm. ten je napojený na centrál. Takže keď vypnem alarm, odomkne auto a naopak. Stalo sa mi to, že som išiel vypnúť alarm a siréna len ako keby zachrčala, smerovky ani neblikli, ale alarm sa vypol. Nešlo ani zamknúť ani odomknúť dvere z vnútra tými tlačitkami, len to bzučalo pod volantom. No potom sa to nejak zázračné opravilo. Dnes ako som zrobil vypínač vo dverách mi to zrobilo opäť ale podotýkam, že predtým to fungovalo ! Aj keď bol vypínač zrobený. Pred chvíľkou som bol dole a alarm ide opäť ale nastal problém č 2 a to ten, že keď zapnem svetla a vytiahnem kľúčik, tak mi nebzučí ten bzučiak... A ani sa mi nerozsvietí stropné svetlo ... Ale mikrospínač funguje, lebo mi nezamkne auto, keď do 30 s. neotvorím dvere... Vie mi niekto poradiť? Ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ono asi bude tím mikrospínačem na řidičově straně.Zámky s centrálem mají v sobě ješte další spínače navíc,které ovládají zamykání a podobně.Pokud nesvítí lampička a nebzučí při světlech,tak bych se vsadil,že je to ten mikrospínač,který se tu nejvíc řeší.Opravte mě někdo jestli se pletu ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale on píše, že se mu auto nezamkne a to by při špatném řidičově mikrospínači udělalo. problém bude jinde.

Kamarádovi taky auto nezamykalo a po výměně špatného mikrospínače bylo vše OK.

Ono pokud jednotka neví,jestli je auto zavřené,tak to dělá paseku na více místech.Třeba že nefunguje kufr a podobně.

Pokud nefunguje ten bzučák a lampička tak to je spínačem ve dveřích řidiče.Při problémech se zamykáním a alarmem může být vadný který koliv jiný.Tčeba v zadních dveřích.

Je potřeba si to pročíst od začátku.Možností může být víc :feve:

Editováno: , autor: pitrys76
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ach jáj... jedine, že spojím káble, ktoré idú od mikrospínača a tak to vyskúšam, či to je on alebo nie... Lebo, keď otvorím dvere, tak auto vôbec nevie, že sú otvorené ani sa mi nespusti čerpadlo... Ani nič... Proste, len alarm vie, že sú otvorené...

Cau chlape,mam tu pro tebe reseni,ten mikrospinac jde koupit,vymenis ale jen jeho vrchni cast pac cely ven nejde....ale te jedno protoze to stejne neni potreba.dej vedet kdyby naky probleeem http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/mik83x0xx-mikrospinac-zamku-fabia-octavia.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

mám jen otázku. U Fabie (mr. 2007) se mi po rozsvícení interiéru automaticky rozsvítí i varovná světla na dveřích bez ohledu na to jestli jsou dveře otevřené nebo zavřené - prostě svítí stále. Na Octavii se mi varovná dveřní světla rozvítí jen, když mám otevřené dveře (vždy jen u dveří, která jsou otevřená; ostatní nesvítí). Je tohle u Fabie normální, že ta varovná světla svítí pořád?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem si vsimnul ze mi prestala bzucet signalizace rozsvicenych svetel. Vim ze predtim sla ale ted nic. Jen nevim na co vsechno se podivat abych vedel zda je to ten mikrospinac jak zde popisujete. Myslim ze vsechno ostatni mi jde v pohode. Mozna jen ze pate dvere jde zvenku obcas otevrit a obcas ne. Ale to dela delsi dobu nez ta signalizace. Nevite nekdo? Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Pánové, dovolte, abych to tady znovu otevřel. Odešel mi mikrospínač spolujezdcových dveří. Cvakal normálně, zdál se být zdravý, ale čas od času se při jízdě rozsvítilo varovné osvětlení. Hledal jsem na fóru, i v tomto vláknu nějaký dostupný typ náhrady, nenašel jsem nic. Po nějaké době jsem se náhodou stavil v GM Brno a koupil malý páčkový přepínač za 18,- Kč, odkaz tady: http://www.gme.cz/cz/p-dm03s1p-p630-031.html

Dveře jsem znovu (už potřetí) rozebral a původní spínač vylomil. Zůstaly po něm 2 mm dírky s roztečí téměř (+/- 0,5 mm) shodnou, jakou má ten přepínač z GM. Potom jsem z domácích zásob vyhrabal dva šroubky s válcovou hlavou M1,6x12 mm. Tyto šroubky jsem nastrčil do otvorů v zámku a vymezil je izolací z 1,5 Cu vodiče, co se používá v domech na rozvody světel apod. Na šroubky jsem nasadil přepínač, přitáhl matkami a pro jistotu ještě matky zajistil lakem.

Drží to perfektně a chodí taky. Při "zavřených" dveřích se mechanismus zámku o páčku spínače vůbec neopírá, jsou-li dveře "otevřené," dojde k sepnutí spínače, ale páčka není natvrdo přitlačená na spínač. Zůstává tam asi milimetr. Dokonce když málo zavřu dveře (na pojistku) tak ještě spínač sepnutý není a varovná světla stále svítí. Vodiče hnědý, bílo/fialový jsem pak napevno připájel na rozpínací kontakty spínače (prostřední - krajní vývod u uložení ovládací páčky) a mám konečně pokoj, můžu jen doporučit !

Jíra

Pánové, díky za snahu. Ale to mi radíte pořád to samý. Na těch vašich odkazech se konkrétně řeší jen ten mikrospínač kontroly otevření dvěří (Burgess V4NCT7). Ale já bych rád zjistil typ těch 4 mikrospínačů, co jsou přímo v zámku (mikrospínače CHERRY).

Ale je možný, že se nakonec obejdu i bez toho. Dneska totiž zamykání a odemykání klíčem zase začalo fungovat. Asi po měsíci. (Nereagovalo odemykání ani zamykání. Dneska zase funguje oboje.) Takže to spíš vypadá na nějaký studenák.

No, objednám ten Burgess a vyměním ho a když budu v tom, tak přepájím všechny spoje a uvidíme.

Důvod editace: Oprava internetového odkazu+doplnění fotek (materiál a zadní zámek FI, dveře zavřené, dveře otevřené)

post-3977-005226200 1285221777_thumb.jpg

post-3977-019633900 1285221785_thumb.jpg

post-3977-047215500 1285221867_thumb.jpg

Editováno: , autor: Jíra_82
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak mi taky odesel mikrospinač, je to težké vyměnit???

objednal bych si tento.... http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/mik83x0xx-mikrospinac-zamku-fabia-octavia.html

jen mi jde o to zda to zvládnu a jaké me cekaj komplikace pri rozebirani. Díky

Za tu cenu se dají jinde koupit 4.Záleží na zručnosti,ale myslím,že při troše šikovnosti se všechno dá. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se rozhodl ze tam dam taky ten spinač z felicie a bude klid na pořád.

Může mi někdo poradit???

Chápu to takhle: v tý gumě co vedou ty kabely mezi dveřma a sloupkem, najdu předpokládám dva kabely které napojím na ten nový spínač??? Aniž bych musel rozebirat dveře???

(jaká barva kabelu ví tu někdo??? mám fábii 1,4mpi r.v.2000)

Nerad bych se pouštěl do rozebiraní dveří, diky za info. :palec2:

Editováno: , autor: Ustecak21
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj vespolek,

měl bych dotaz: jdou rozchodit kontrolky pro signalizaci otevřeného kufru ("víka zavazadlového prostoru") a otevřených dvěří na palubce bez MAXIDOTu? Jedná se o výbavu auta ambiente, rv. 10/2005. Už se mi podarilo odjet s otevřeným kufrem a než to začnu řešit formou externí LEDky, tak se chci informovat. Třeba už někdo toto řešil.

Děkuji všem za jakékoliv odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpověď, trošku jsi mě nahlodal - chtěl jsem se podívat zezadu na palubku, jestli najdu konektor/diodu pro danou kontrolku, ale nepodařilo se mi dostat palubku z auta... Bál jsem se pořádně zabrat, abych ji sundal (šroubky jsem samozřejmě vyšrouboval :)) a tak jsem se na to radši vybodl. Takže asi zvolím variantu externí LEDky.

Každopdáně bych si rád ověřil jednu informaci: Konektor XS5 pin. č.4 -> na najdu na tomhle pinu napětí při otevřeném kufru?

pozn: než jsem vytvořil nový příspěvek, snažil jsem se hledat, ale nebyl jsem úspešný. Takže pokud je to tu někde napsané, mohl by jsi sem dát prosím odkaz kde to najdu?

D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...