Přejít na obsah

Zahřátí motoru


Cedric

Doporučené příspěvky

No asi záleží na tom kama jedeš. Mi dnes ráno při zařazené rychlosti na úseku cca 2,5km z kopce dokonce ručička slezla skoro o 1/4, při tom sem měl ujeto už 17km a minimálně 10km se předtím držela vzorově uprostřed:) Pravda venku bylo -22:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak mám zahřátej motor a jedu z kopce (při vyřazení i rychlosti bez plynu) tak mi spadne teplota při tak -5 i o 50% a to má topení na 1 stupeň a teplotu ani ne v půlce. je to u tohoto motoru normální nebo je něco špatně ???

Diesel se vždy zahřívá pomaleji a to co jsi napsal je normální....osobně jsem jel z Klínovce a cestou ze serpentin cca v - 7°C mi padala teplota motoru :) Po dojetí do města a chvilky jízdy opět stoupla na optimum ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak se zase vracím k tématu, už tu mám příspěvek (47) ohledně ohřátí motoru ATD TDI, dnes jsem najezdil celekm 100km a měl jsem pořád napíchnutej počítač a co mě zarazilo tek venku bylo -3až -5st jel jsem celkem 2 cesty, jednu jsem neřešil a jen jel topení zapnutý na 24st a větrák na dvojku (podle ovladače klimošky) a motor se během 10km zahřál na 72st a vejš ani rana, jen když jsem předjížděl tak vylítl na 75 a pak hned spal, porovnáno s budíkama a ty měřili o 2 st míň. to byla cesta 60km. pak jsem jel ještě 40 km a to už jsem si hrál, takže prvních 20km vesměs rovina jsem měl větrák vypnutej a teplotu nastavenou na 22 (ovladač uplně nahoru) a zatížení motoru na 2000-2200ot a zase teplota 72 a nic navíc. cestou z5 jsem jel na lechtačku a teplota uplně stejná a to už jsem si zlehka topil, jen v jednom stoupáku jsem vyhnal saze a zas to vyběhlo na 75st ale na kopci to zase spadlo. Je tohle v pořádku ??? jaká má být min teplota motoru, já myslím že 80st ale jistej si nejsem. PS: na vrchu mám před chladičem clonu (na okrasu) Čím by mohlo být že se mi motor sice ohřeje ale nechce vejš jak na těch 72st ??? a jen jsem po dojetí dom sáhl na chladič a byl studenej. i když nevím jestli bych to v těch teplotách poznal,že tam něco teklo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja len prispejem mojim pripadom

1.4 16V - mam tam cerstvo vymeneny termostat (bohuzial nie origo ale nejaky taliansky) a mam pocit ze sa mi tazsie ohrieva motor

napr dnes v -8, okamzity vyjazd - na mestky obchvat - 80km, piaty stupen, nieco na 2000ot/min - po 10km sa rucicka priblizila k prevadzkovej teplote - trosku vela nie?

mam pocit ze ten termostat ma stale nejaky prietok

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam podobny problem. Pred rokom som menil termostat, pred pol rokom cidlo. Tuto zimu sa mi ale nechce zohriat motor na optimum. Rucicka sa zacne dvihat zhruba po 2 km, co je akurat, ale k stredu nedorazi, zastavi sa nejaky ten stupen pred stredom (vid foto). Stred dosiahne az po tom, co jazdim do kopca, vyssie otacky, ale akonahle zvolnim tempo, klesne opat na miesto, ako je na prilozenej fotke. Takto idem aj 150 km. Kde vlastne moze byt problem? Termostat? Cidlo? Vyzera to, akoby sa termostat otvoril skor ako ma..

post-6115-1265961887_thumb.jpg

Editováno: , autor: Bady
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mne sa to bezne pri minusovych teplotach ohrieva po rovine tak po 4-5km cez leto za 3km.

Ale uz dlhsiu dobu mi toto zobrazovanie teploty vrta v hlave.Mam rozpracovany taky mini teplomer.uz som to aj mal skoro hotove ale cosi mi do toho voslo.ked to bude hotove dam vediet. lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Potřeboval bych poradit.Dá se nějak vyzkoušet,jestli termostat správně funguje?Připádámi,že mám pořád otevřený termostat.Trvá mi docela dlouho než se mi vůbec pohne ručička taploměru.Jezdím každý den do práce cca 4Km a ručička se ani nehne(teplota cca +5)Když jedu někam dál,ručička časem dosáhne středu a drží si polohu normálně.Zkoušel jsem,když se ručička začne odlepovat z nuly,tak chladič je stále studený,ale ta hadice z termostatu do chladiče je horká.Nepřipadá mi,že je horká od okolního prostředí,protože nejblyžší plasty jsou jen vlažný.

Můžete mi někdo poradit?Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...