Přejít na obsah

Koupě FIII - jakou motorizaci, výbavu, doplňky...


rsrsrs

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím Vás přátelé.

Zhruba za měsíc budu kupovat nový vůz a jeden ze dvou horkých kandidátu je nová škoda fabia combi. Vzhledem k ceně přemýšlím nad motorem 1.0 MPI ve výbavě ambiente a potřeboval bych poradit, jestli to nebude úplně špatná volba. Myslím vzhledem i k spolehlivosti motoru, trochu se bojím těch vysokých otáček, která tato verze točí....z motorem jsem se už projel, bratr má sice citigo, ale tam je to zpřevodováno úplně jinak....Nicméně musím dodat, že nejsem žádný závodník...po dálnici 110 _ 120....jezdím spíše krátké trasy do 10 km a jednou za 3 měsíce cca. 400 km po dálnici Morava a zpátky, tedy roční nájezd cca. do 10 000 km. Combi bych rád z důvodu objemu kufru jako takového, nebudu v něm převážet tam a zpátky pytle brambor, nebo cementu. Jde mi o to, že tam dám kočárek a nemusím přemýšlet jak ho tam dám. Ve vozidle budeme maximálně jezdit 2 a mimino :D.

 

Předem děkuji za rady a zkušenosti, Marcel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Môj osobný názor sa stotožňuje s recenziou : http://www.autohit.cz/testy/129090-skoda-fabia-combi-1-0-mpi-tri-hrnky-pro-rodinu

 

Záver recenzie:

Motor 1.0 MPI však zbytečně omezuje využitelnost automobilu, důvody jsme rozebírali výše. Rozhodně doporučujeme připlatit si 16 tisíc korun za čtyřválec 1.2 TSI/66 kW, který z fabie učiní skutečně univerzální a plnohodnotný vůz pro široké spektrum úkolů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám 1.2 tsi 66 kw kombi a když jsem začal uvažovat o koupi, tak jsem chtěl 1.0 55 kw protože i tahle motorizace by byla lepší než u mého předchozího auta (vw golf 3 1.9D 47 kw) a i to mi přišlo na moje ježdění ok. Měl jsem ale na přemýšlení o výbavě a motorizaci dost času a nakonec jsem vzal 66 kw a jsem za to rád, protože pomalu se dá jezdit i se silnějším motorem ale ten výkon navíc a nižší otáčky se opravdu občas hodí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dustojne se da dneska jezdit se vsim a pokud neni pozadavek na dynamiku tvou prioritou, pak se neni ani s 1.0 MPi ceho obavat.

Na druhou stranu je potreba rict, ze auto je zpravidla (tak jako tak) velka investice na nekolik let a je dobre zvazit, zda tě ten relativne maly usetreny obnos (16tKč) nebude pozdeji mrzet. Ruzna vybava se da nasledne domontovat/dokodovat, motor ovsem zustane. Osobne bych doporucil priplatit za TSi 66kW.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Upřímně, ty kola blee. Ta barva je jakási zelená? (ve vzorníku myslim novinka) ale nevím jestli je to ta co myslím. Naživo jsem ji viděl v Autonově a chvíli jsem i zauvažoval proč jsem koupil rallye green, ale fakt jen chvíli :D Jestli je to přesně ta barva tak naživo je fakt pěkná.

 

Nemám teď možnost jít na PC a v mobilní verzi konfigurátoru mě to tu barvu nenabízí abych zjistil zda je to ona. Je to ta co má Rapid Scout na reklamních snímcích nebo jiná?

Editováno: , autor: MilanHos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už tá farba auta je výnimočná a dosť upútaš pozornosť, červenými diskami by si to však podľa mňa zabil. Táto pistáciová vyzerá zaujímavejšie, len som ju ešte asi nevidel naživo.. ja som za strieborné klasiky disky.

 

Spomenul som si na tento test.. na Rapide Scoutline pistáciová vyzerá dobre..

http://auto.pravda.sk/testy/clanok/403951-test-skoda-rapid-spaceback-scoutline-1-2-tsi-s-novymi-konmi/

..a na bezscoutovej Fabii bude určite tiež.

 

Tak ešte Google vypľul aj toto.. akurát s halogénmi.. :(

Screenshot_2016-08-06-10-11-12.png.27f63ba869c5351c409b6be331b044f3.png

 

Tak a google našiel aj odkaz na toto fórum tu:

:D

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...